Annonce
Sport

Skanderborg-fløj bød ind i historisk sejr i Thorshavn

Normalt er det i Orangeriet, at Hákun West av Teigum scorer mål fra sin position på højrefløjen. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Skanderborgs unge højrefløj Hákun West av Teigum scorede to gange, da Færøerne tog sin første sejr i EM-kvalifikationsregi hjemme mod Tjekkiet.

HÅNDBOLD: Et par begivenhedsrige døgn har Færøernes håndboldlandshold først en ny træner i Peter Bredsdorff-Larsen fra slutningen af indeværende sæson, og fredag aften vandt landsholdet så også sin allerførste EM-kvalifikationskamp.

Det skete hjemme i Thorshavn, hvor over halvandet tusinde tilskuere var mødt op til et opgør mod Tjekkiet. Et opgør der altså endte med en fuldkommen historisk sejr for Færøerne, der ellers var nede med fire mål kort inde i anden halvleg.

Færingerne fik dog vendt det til egen fordel, så der stod 27-26 på scoringstavlen ved slutsignalet. Og en af de spillere, der bød ind, var Skanderborg Håndbolds 19-årige højrefløj Hákun West av Teigum.

Annonce

West av Teigum, der i denne sæson har fået spilletid i 20 kampe for Skanderborg, scorede to gange i løbet af kampen. Færingernes helt store profil fredag aften var en anden mand med tilknytning til Skanderborg, nemlig Elias Ellefsen á Skipagøtu, der nu spiller i Sävehof i Sverige, men tidligere har været en del af håndboldakademiet i Skanderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce