Annonce
Skanderborg

Skanderborg bestod mental test

Kristoffer Laursen lukkede af i store perioder og sluttede kampen med en redningsprocent på 46. Foto: Ole Nielsen

Topholdet lukkede selv sin modstander ind i en kamp, de aldrig skulle have været en del af. Derfor endte kampen med at blive en mental kamp for Skanderborg, der dog til sidst kunne fejre en sejr på 27-25

Håndbold: Der stod et sæt rødklædte spillere på den modsatte side af midterlinjen i Skanderborg Fælleden mandag, men selvom modstanderen hed Lemvig-Thyborøn, så var aftenens største modstander hjemmeholdet selv.

Det blev allerede tydeligt i opgørets begyndelse, da Skanderborg i vanlig stil løb på hver eneste mulighed og trykkede sin modstander så hårdt, at vestjydernes cheftræner ikke så anden udvej end at kaste timeoutkortet efter syv minutters spil, da måltavlen viste 7-2.

Det lignede en gevaldig afklapsning.

23 minutter senere kunne gæsternes træner dog være ganske tilfreds. Ved pausesignalet stod der 14-12 til hjemmeholdet efter en afslutning på halvlegen, hvor de rødklædte lukrerede på et dalende Skanderborg-niveau og nappede hver eneste mulighed for at slå igen.

Det gav bonus igen og igen, og mens Skanderborg måtte ryste på hovedet efter en afsluttende periode med flere afbrændere end mål, så sad man med fornemmelsen, at nøglen til sejr lå i hjemmeholdets egne hænder. Holdt de koncentrationen i vejret og genfandt deres niveau, så vandt de kampen.

Men fandt de ikke niveau, så kunne gæsterne sagtens levere en overraskelse. Det vidnede den afsluttende del af første halvleg i den grad om. Ikke mindst fordi gæsterne pludselig havde fået en målmand ind, der faktisk tog bolde og gav sine medspillere en tro på tingene, som resulterede i endnu mere saft i deres afslutninger.

Spillemæssigt var det også tydeligt, at Skanderborg havde langt mere at spille med og var på et andet niveau end sin modstander, når det fungerede for hjemmeholdet. Af samme grund var vejen til frustration dog også det nemmere end hos gæsterne, der spillede til den rigtige mulighed opstod og derfor blev ved med at hænge på i et opgør, som de på forhånd var udset til at tabe.

Bundholdet fra vest blev en større mundfuld end de fleste havde ventet. Mulighederne for at slå et større hul var bestemt til stede for Skanderborg, men de formåede aldrig rigtigt at få skudt gæsternes normale tredjevalg, Shadrach Amie Nsoni, helt i sænk. Derfor blev mandagens opgør et af den slags, hvor hjemmepublikummet aldrig følte sig helt sikre på sejr før til allersidst.

Da minutterne løb ud, var Skanderborg dog stadig i front. 27-25 blev det.

Et resultat, de ikke mindst takke kunne målmand Kristoffer Laursen for. Borgmesteren af Orangeriet lukkede aftenen ned med en redningsprocent på 46 og havde sin store del af æren for, at Skanderborg bestod den mentale test, som gæsterne fra Lemvig mod forventning endte med at blive.

Annonce

Håndboldliga, herrer

Skanderborg Håndbold - Lemvig/Thyborøn 27-25 (14-12)Skanderborg Håndbold: Marcus Mørk 5(4), Morten Balling 4(2), Jonas Samuelsson 3, Lars Skaarup 3, Kristian Bonefeld 3, Cornelius Kragh 3, Mads Kalstrup 2, Mathias Bitsch 2, Mike Haack 1, Nikolaj A. Nielsen 1

Lemvig/Thyborøn: Jonas Gade Nielsen 5, Jørgen Rasmussen 4, Mads Thymann 4, Jesper Kokholm 4, Michael Krohn Thøgersen 2, Mark Nikolajsen 2, Andreas Damgaard 2, Rasmus Porup 2(2)

Stillingen undervejs: 4-1, 8-2, 11-5, 14-9, 14-12, 17-15, 22-17, 22-20, 26-21, 26-24, 27-25

Udvisninger: Skanderborg 4, Lemvig/Thyborøn 4

Diskvalifikation: Mathias Porsholdt, Lemvig/Thyborøn - direkte rødt kort

Marcus Mørk scorede fem gange i kampen mod Lemvig/Thyborøn. Foto: Ole Nielsen

Solidt håndarbejde

- Hvis vi virkelig gav los, som vi gjorde i begyndelsen af første halvleg, så lykkedes stort set alt for os. Lemvig er svære at spille mod. De kæmper alle 60 minutter og det gør det bare svært at lave de her kæmpe huller og blive ved med at øge. Jeg tvivlede ikke på sejren. Det var mere den her mentale kamp i, at man ikke må blive frustreret over, at de ikke er længere væk. Vi panikkede dog ikke, men blev ved med at lave vores håndarbejde, sagde Skanderborgs Marcus Mørk, der var sikkerheden selv på straffekast.

Men det virkede som om, at I havde et niveau højere, når det virkelig spillede. I havde bare svært ved at ramme det?

- Jeg synes også, at vi er på et niveau højere end dem, og det synes jeg også, at vi fik vist. De er oppe på minus to, men det var også det tætteste. Det vidner om klasse, at vi trods alt holdt dem væk i hele kampen, selvom vi ikke fik slået det store hul. Vi rystede ikke på hånden. Det var i hvert fald den følelse, som jeg løb rundt med. Jeg synes heller ikke, at det kan ses på vores spil. Vi skal ikke til at opfinde noget nyt. Vi holdt os til taktikken og fulgte den. Vi kunne godt have præsteret bedre. Det er ikke det. Lemvig er bare et godt og hårdt arbejdende hold og derfor er det fedt, at vi kan holde dem væk hele vejen, sagde han.

Den betragtning var holdkammerat Morten Balling enig i.

- Lemvig har fået et par snittere i år, men det er et meget grundigt hold, der ved, hvad det kan og holder sig til det. De spiller meget fornuftigt. Derfor var jeg også overrasket over, at vi fik så god en start, for det er et hold, som bider sig fast. Det var en udfordring, men for mig var det måske mere inden kampen gik i gang end da vi var i gang. Dér tænkte jeg ikke så meget over det, sagde playmakeren.

Lars Skaarup og Skanderborg vandt mandag over Lemvig/Thyborøn, men måtte slide hårdt for de to point. Foto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Renosyd: Vi ønsker fuld gennemsigtighed og åbenhed om vores indsamling af plast til genanvendelse

Læserbrev: Skanderborg og Odders borgere er gode til at sortere affald. I 2018 indsamlede Renosyd 800 ton plast fra de lokale husholdninger, og langt det meste er genanvendt. Vi bliver også forfærdede over billederne af store plastbjerge i Malaysia, og det er relevant at spørge sig selv, hvor plasten fra Skanderborg og Odder bliver af. Når vi beder borgerne om at sortere affald, skal det give mening. Renosyd ønsker fuld gennemsigtighed og åbenhed om vores indsamling af plast til genanvendelse, også på de områder, hvor det er vanskeligt. I Skanderborg og Odder sorterer borgerne emballage af hård plast i en beholder derhjemme. Alt andet plast kan de aflevere i fem forskellige containere på genbrugspladserne. På vores hjemmeside fortæller vi, hvad der sker med den plast, vi samler ind. Der er ingen grund til at skabe tvivl om vores ansvar for at sikre den bedst mulige udnyttelse af ressourcerne i affaldet. Vi vil gerne tale om udfordringerne og dilemmaerne. Lad os bare nævne tre: Kommuner og affaldsselskaber sender opgaver i udbud. Det gælder også plast, der skal sorteres og oparbejdes til genanvendelse. Ingen danske virksomheder byder ind, og der findes ikke anlæg i Danmark, der kan genanvende det blandede emballageplast fra husholdninger. Renosyd indsamler 800 ton plast om året. Selv om det kan lyde af meget, er det en meget lille mængde, og muligheden for at følge vores plast til det yderste led er meget begrænset. Plasten fra Skanderborg og Odder bliver blandet med plast fra andre kommuner, allerede inden det har forladt Danmark. Der er meget plastemballage, der slet ikke kan genanvendes. Hvordan skal borgerne kunne se forskel på den gode plast, der er egnet til genanvendelse, og den dårlige plast, som vi helst ville udnytte til energi i vores affaldsenergianlæg i Skanderborg? Vores svar er, at det skal de ikke. Det er vores ansvar. Borgerne skal fortsætte med at sortere plast, fordi det giver mening at spare ressourcer og skåne miljøet. Renosyd skal nok tage sig af det på bedste vis. Sortering og indsamling af plast er blot ét led i værdikæden til bedre genanvendelse af plast. For at komme i mål er der behov for udvikling og bedre styring i alle led i kæden. Vi har derfor med glæde konstateret, at vores nye miljøminister, Lea Wermelin, nu har bragt problemerne op på EU-niveau. Renosyd fortsætter arbejdet med at øge indsamlingen af plast. Vi samarbejder med en lang række private firmaer, og vi samarbejder på tværs af kommuner og affaldsselskaber med det samme mål for øje: at sikre den bedst mulige genanvendelse af plast. (Forkortet, red.)

Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce