Annonce
Skanderborg

Skanderborg bestod mental test

Kristoffer Laursen lukkede af i store perioder og sluttede kampen med en redningsprocent på 46. Foto: Ole Nielsen

Topholdet lukkede selv sin modstander ind i en kamp, de aldrig skulle have været en del af. Derfor endte kampen med at blive en mental kamp for Skanderborg, der dog til sidst kunne fejre en sejr på 27-25

Håndbold: Der stod et sæt rødklædte spillere på den modsatte side af midterlinjen i Skanderborg Fælleden mandag, men selvom modstanderen hed Lemvig-Thyborøn, så var aftenens største modstander hjemmeholdet selv.

Det blev allerede tydeligt i opgørets begyndelse, da Skanderborg i vanlig stil løb på hver eneste mulighed og trykkede sin modstander så hårdt, at vestjydernes cheftræner ikke så anden udvej end at kaste timeoutkortet efter syv minutters spil, da måltavlen viste 7-2.

Det lignede en gevaldig afklapsning.

23 minutter senere kunne gæsternes træner dog være ganske tilfreds. Ved pausesignalet stod der 14-12 til hjemmeholdet efter en afslutning på halvlegen, hvor de rødklædte lukrerede på et dalende Skanderborg-niveau og nappede hver eneste mulighed for at slå igen.

Det gav bonus igen og igen, og mens Skanderborg måtte ryste på hovedet efter en afsluttende periode med flere afbrændere end mål, så sad man med fornemmelsen, at nøglen til sejr lå i hjemmeholdets egne hænder. Holdt de koncentrationen i vejret og genfandt deres niveau, så vandt de kampen.

Men fandt de ikke niveau, så kunne gæsterne sagtens levere en overraskelse. Det vidnede den afsluttende del af første halvleg i den grad om. Ikke mindst fordi gæsterne pludselig havde fået en målmand ind, der faktisk tog bolde og gav sine medspillere en tro på tingene, som resulterede i endnu mere saft i deres afslutninger.

Spillemæssigt var det også tydeligt, at Skanderborg havde langt mere at spille med og var på et andet niveau end sin modstander, når det fungerede for hjemmeholdet. Af samme grund var vejen til frustration dog også det nemmere end hos gæsterne, der spillede til den rigtige mulighed opstod og derfor blev ved med at hænge på i et opgør, som de på forhånd var udset til at tabe.

Bundholdet fra vest blev en større mundfuld end de fleste havde ventet. Mulighederne for at slå et større hul var bestemt til stede for Skanderborg, men de formåede aldrig rigtigt at få skudt gæsternes normale tredjevalg, Shadrach Amie Nsoni, helt i sænk. Derfor blev mandagens opgør et af den slags, hvor hjemmepublikummet aldrig følte sig helt sikre på sejr før til allersidst.

Da minutterne løb ud, var Skanderborg dog stadig i front. 27-25 blev det.

Et resultat, de ikke mindst takke kunne målmand Kristoffer Laursen for. Borgmesteren af Orangeriet lukkede aftenen ned med en redningsprocent på 46 og havde sin store del af æren for, at Skanderborg bestod den mentale test, som gæsterne fra Lemvig mod forventning endte med at blive.

Annonce

Håndboldliga, herrer

Skanderborg Håndbold - Lemvig/Thyborøn 27-25 (14-12)Skanderborg Håndbold: Marcus Mørk 5(4), Morten Balling 4(2), Jonas Samuelsson 3, Lars Skaarup 3, Kristian Bonefeld 3, Cornelius Kragh 3, Mads Kalstrup 2, Mathias Bitsch 2, Mike Haack 1, Nikolaj A. Nielsen 1

Lemvig/Thyborøn: Jonas Gade Nielsen 5, Jørgen Rasmussen 4, Mads Thymann 4, Jesper Kokholm 4, Michael Krohn Thøgersen 2, Mark Nikolajsen 2, Andreas Damgaard 2, Rasmus Porup 2(2)

Stillingen undervejs: 4-1, 8-2, 11-5, 14-9, 14-12, 17-15, 22-17, 22-20, 26-21, 26-24, 27-25

Udvisninger: Skanderborg 4, Lemvig/Thyborøn 4

Diskvalifikation: Mathias Porsholdt, Lemvig/Thyborøn - direkte rødt kort

Marcus Mørk scorede fem gange i kampen mod Lemvig/Thyborøn. Foto: Ole Nielsen

Solidt håndarbejde

- Hvis vi virkelig gav los, som vi gjorde i begyndelsen af første halvleg, så lykkedes stort set alt for os. Lemvig er svære at spille mod. De kæmper alle 60 minutter og det gør det bare svært at lave de her kæmpe huller og blive ved med at øge. Jeg tvivlede ikke på sejren. Det var mere den her mentale kamp i, at man ikke må blive frustreret over, at de ikke er længere væk. Vi panikkede dog ikke, men blev ved med at lave vores håndarbejde, sagde Skanderborgs Marcus Mørk, der var sikkerheden selv på straffekast.

Men det virkede som om, at I havde et niveau højere, når det virkelig spillede. I havde bare svært ved at ramme det?

- Jeg synes også, at vi er på et niveau højere end dem, og det synes jeg også, at vi fik vist. De er oppe på minus to, men det var også det tætteste. Det vidner om klasse, at vi trods alt holdt dem væk i hele kampen, selvom vi ikke fik slået det store hul. Vi rystede ikke på hånden. Det var i hvert fald den følelse, som jeg løb rundt med. Jeg synes heller ikke, at det kan ses på vores spil. Vi skal ikke til at opfinde noget nyt. Vi holdt os til taktikken og fulgte den. Vi kunne godt have præsteret bedre. Det er ikke det. Lemvig er bare et godt og hårdt arbejdende hold og derfor er det fedt, at vi kan holde dem væk hele vejen, sagde han.

Den betragtning var holdkammerat Morten Balling enig i.

- Lemvig har fået et par snittere i år, men det er et meget grundigt hold, der ved, hvad det kan og holder sig til det. De spiller meget fornuftigt. Derfor var jeg også overrasket over, at vi fik så god en start, for det er et hold, som bider sig fast. Det var en udfordring, men for mig var det måske mere inden kampen gik i gang end da vi var i gang. Dér tænkte jeg ikke så meget over det, sagde playmakeren.

Lars Skaarup og Skanderborg vandt mandag over Lemvig/Thyborøn, men måtte slide hårdt for de to point. Foto: Ole Nielsen
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Børnefest for kronisk syge børn

Læserbrev

Der er mange andre håndtag, der kan bruges, uden at der lukkes skoler

Læserbrev: Vores formand for undervisnings- og børneudvalget, Trine Frengler, udtaler, at vi ikke siden kommunesammenlægningen har set på skolestruktur - hvilket nok ikke er helt rigtigt. I kommunes første valgperiode kiggede vi netop på skolestruktur bl.a i Skanderborg Bakker, hvor vi stod til at skulle have udbygget deres skole ganske betydeligt for at rumme kommende elever, mens vi ved at ændre skoledistriktet undgik en stor investering og samtidig optimerede skolemidlerne. Vi ændrede bl.a også på overbygningsstrukturer. Vi samlede f.eks. overbygningselever fra Voerladegård, Ejer Bavnehøj og Veng på Niels Ebbesen Skolen for at styrke det faglige for disse elever. Byrådet har bestemt, at vi i udvalget skulle fremkomme med en tildelingsmodel i forenklet udgave. Vi skal i den forbindelse huske på, at en tildelingsmodel for skolerne virker som udligningsmodellen for kommunerne: Det er et nulsumsspil. Det vil sige, at skolemidlerne - skolekagen - skal blot skæres på en anden måde. Nogle skoler taber, mens andre vinder, nogle har måske fået for meget, mens andre har fået for lidt. Og her skal vi ikke glemme, at der er lagt op til en langstrakt udligningsovergangsperiode. Samtidig vil noget af det tabte sikkert indhentes, når der kommer flere elever på den pågældende skole. Økonomien på vores område skal optimeres for ca. 10 mio. kr. Og det rykker den nye tildeling jo egentlig ikke ved, idet det er den samme kage, der skal tildeles. Men der er mange andre håndtag, der kan bruges, uden at der lukkes skoler: 1. Små skoler kunne jo forsøges tildelt flere elever - de har jo alle en enestående udendørs/natur tilgang, som kunne give andre elever en rigtig god oplevelse for en periode. 2. Skolerne kunne samarbejde om vores gode læreres faglige kvaliteter. 3. Skolerne kunne lære af hinanden. Når vi om en tid begynder med at åbne strukturæsken, ser jeg frem til, at vi indbyder vores skoler til at deltage i processen for på den måde at give dem ejerskab, og måske kunne de komme med nogle ideer, som vi politikere ikke havde fået øje på. Ikke alle partier er repræsenteret i undervisnings- og børneudvalget, så derfor er en god dialog med de øvrige partier en nødvendighed. I øvrigt mener jeg, at vi skal glæde os som kommune over børnetallet i Skanderborg Kommune. Men lidt tankevækkende: Når jeg ser på børnestatistikken fra KMD, så har vi de seneste seks år 41 børn færre om året i gennemsnit, end vi havde i kommunens første seks leveår. Så er der selvfølgelig skoledistrikter, der stiger i antal elever, og andre skoledistrikter, som udvikler sig mere moderat. Men alt i alt går vi også i denne periode en spændende tid i møde.

Annonce