Annonce
Horsens

Skal, skal ikke? Restauratørerne er klar til at gennemføre årets julefrokoster, hvis gæsterne bakker op

Scandic Bygholm Park holder julefrokost over fem weekender med buffet og koncerter. På grund af corona oplever hotellet, at nogle selskaber aflyser. Ude af vores hænder, lyder det fra hoteldirektøren. Arkivfoto: Morten Pape
Julefrokosterne har fået grønt lys fra myndighedernes side, og lysten til at mødes over en snaps er stor. Restauratørerne kan mærke gæsternes bekymringer, men om de aflyser eller ej er forskelligt.

Horsens: Julefrokosterne står for døren - men det samme gør coronaen. I år er der ingen forsamlingsrestriktioner, og det betyder, at der er mulighed for at mødes og skåle julen ind med en snaps.

Men lige under julehyggen lurer spørgsmålet om smitte, og flere større virksomheder har allerede taget konsekvensen og aflyst årets julefrokost, heriblandt Rema 1000.

Hos Hotel Opus i Horsens, hvor der over fire weekender bliver holdt stor fælles julefrokost, har hoteldirektør Søren Søltoft Holmboe fået mange henvendelser om julefrokosten.

Annonce

- Jeg tror, at faktisk alle firmaer har henvendt sig, men kun et enkelt har aflyst, fordi deres hovedkontor i udlandet havde besluttet det. Alle andre gennemfører julefrokosten, siger han.

Jeg forstår ikke, hvorfor der er sådan en ensidig fokus på julefrokoster. Vi sørger for afstand, sikker logistik, hyppig udskiftning, og coronapas er et krav. Det er mere sikkert end julegaveshopping, hvor folk kommer uden test og coronapas, rører ved de samme ting, og står på nakken af hinanden på rulletrappen,

Søren Søltoft Holmboe, hoteldirektør Hotel Opus

Mere sikkert end julehandel

Hotel Opus har i år lavet om på konceptet for julefrokosten, og i stedet for det traditionelle "halbal" med langborde, bliver gæsterne i år fordelt i hele huset, sådan at de ikke behøver at omgås andre end eget firma.

- Vi har taget både balkoner, lobby og selskabslokaler i brug, sådan at hver virksomhed får deres eget område. Vi har lavet flere barer, sådan at folk ikke skal stå i kø. I stedet for halbal, så laver vi "gå i byen"-stemning, fortæller  han.

For Søren Søltoft Holmboe er sikkerheden vigtig, og der er krav om coronapas samt opfordring til test, og han er sikker på, at en julefrokost hos Opus ikke er en større risiko end en almindelig dag på gågaden.

- Jeg forstår ikke, hvorfor der er sådan en ensidig fokus på julefrokoster. Vi sørger for afstand, sikker logistik, hyppig udskiftning, og coronapas er et krav. Det er mere sikkert end julegaveshopping, hvor folk kommer uden test og coronapas, rører ved de samme ting, og står på nakken af hinanden på rulletrappen, siger Søren Søltoft Holmboe.

Annonce

Ude af vores hænder

Også hos Scandic Bygholm Park bliver der over fem weekender holdt julefrokoster med buffet og livemusik, og her har hoteldirektør Thomas Oest måttet aflyse nogle selskaber.

- Det er lidt en blandet landhandel. Nogle fastholder julefrokosten, mens andre af forsigtighedsprincip aflyser. Det er klart, at når man taler så meget om smittetal, så giver det en usikkerhed, siger han.

Hoteldirektøren oplever, at virksomhederne er kede af at aflyse julefrokosten, og at nogle af dem i stedet udskyder deres booking til nytårstaffel eller sommerfest.

- Vi er også pokkers kede af aflysningerne. Vi har naturligvis nogle omkostninger, vi skal have dækket, men den gode relation med gæsterne har vi altid in mente, så vi finder altid en god løsning, siger han.

Derfor er der forståelse for, at nogle af de planlagte selskaber aflyser, og Thomas Oest er også bevidst om risikoen for at flere vil følge.

- Det er klart, at nogle virksomheder kan være bange for at lægge en hel produktion ned med corona. Men situationen er ude af vores hænder, det ændrer sig hele tiden. Vi må bare tage en dag af gangen, siger han.

Annonce

Frygtet aflysninger uden grund

Hos Oasen på Sognegårdsvej i Horsens har Dorthe Lyngholm Larsen også haft sine bekymringer om, hvorvidt hendes kunder ville aflyse julefrokosten, men de er gjort til skamme.

- Der har ikke været aflysninger, men jeg kan mærke, at folk har forstået kravene. De står klar med coronapas, og de er forsigtige. Men de møder talstærkt op, siger Dorthe Lyngholm Larsen.

Hun påpeger, at hendes kundegruppe er seniorer, og derfor har mange af dem allerede fået tredje stik mod covid-19:

- Det er måske også en aldersgruppe, der ikke krammer så meget på kryds og tværs. Jeg har selvfølgelig sprit overalt, og der er mere afstand mellem stolene, men gæsterne er også gode til at passe på hinanden, siger hun.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Michael Mortensen fordobler indtjeningen i en vifte af 25 selskaber: - Vi går efter synergier

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce