Annonce
Brevkasse

Skal jeg udlevere min datter trods mistanke om vold?

Valuarvurderinger er dyre, og derfor skal andelsboligforeninger tænke sig om, hvis de vil skifte princip fra offentlig ejendomsvurdering til valuarvurdering. Foto: Colourbox
Annonce

Min datter på otte år har flere gange givet udtryk for, at hendes far slår hende, når hun er på samvær. Ikke hårdt, men mere dasker ud efter hende, når hun ikke hører efter. Senest har hun sagt det i skolen, og hendes lærer har lavet en underretning til kommunen. Mit spørgsmål er, skal jeg fortsat udlevere hende til samvær hver anden weekend?

Annonce

Svar

Du skal selvfølgelig ikke udlevere din datter, hvis der udøves vold mod hende. Det er din opgave som bopælsforældre at sikre dit barns tarv.

Hvis der allerede på nuværende tidspunkt ligger en underretning til kommunen, vil jeg samtidig opfordre dig til at søge Statsforvaltningen om suspension af samværet, indtil det er afklaret om underretningen til kommunen fører til en egentlig politisag.

Statsforvaltningen vil ofte vælge at suspendere samværet, hvis der er mistanke om vold, særligt når underretningen kommer fra skolen, som jo forventes af være en mere neutral indberetter.

Annonce

Ændring af regnskabsprincip i andelsboligforening

I vores andelsboligforening har vi ikke svært ved at få solgt de andele, der kommer til salg, og vi får altid maksimalprisen. Vi vil gerne have ændret princip for, hvordan vi beregner andelskronen og overvejer derfor at få afholdt en ekstraordinær generalforsamling, så vi kan skifte princip fra den offentlige ejendomsvurdering til valuarvurdering.

Vi har fået en foreløbig vurdering, og det vil betyde at hver andel stiger næsten 200.000 kr. i værdi. Er det lovlig at skifte princip mellem to ordinære generalforsamlinger ?

Annonce

Svar

Der er intet til hinder for, at der fastsættes en ny andelskroneværdi på en ekstraordinær generalforsamling. Man skal altid tænke sig godt om når man skifter til en valuarvurdering.

En valuarvurdering må ikke være over 18 måneder gammel, og det skal foreningen bekoste, hver gang den fornys.

1. juli 2018 blev andelsboligforeningsloven ændret, og erhvervsministeren er nu blevet bemyndiget til at fastsætte nærmere regler for udarbejdelse af vurderingerne, og hvem der kan udarbejde disse, så man får mere ensartede og sammenlignelige vurderinger af andelsboliger.

Det vil således utvivlsomt blive dyrere at få lavet valuarvurderinger i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brødre udvider forretningen: Nu producerer Brimas sit eget produkt fra A til Z

Annonce