Annonce
Juridisk brevkasse

Skal huslejestigning fordeles ligeligt pr. lejemål eller efter lejemålenes størrelse?

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lr-p.dk. Arkivfoto

Vi har en lejlighed hos en privat udlejer, hvor der er 8 beboelses- og 3 erhvervslejemål. Vi har fået huslejestigning på grund af stigning i ejendomsskat, ejendomsforsikring og forbrugsafgifter.

Vi har ikke vandmåler i lejligheden, og spørgsmålet er derfor, om vi skal betale skatter og afgifter m.v. efter lejlighedens størrelse pr. kvm eller pr. lejemål?

Svar:

Annonce

Indledningsvist bemærkes, at stigning i ejendommens forsikringspræmie ikke kan medtages ved varsling af lejeforhøjelsen.

Fordelingen mellem beboelsesdelen og den øvrige del (erhvervsdelen) skal først ske efter bruttoetageareal. Den indbyrdes fordeling mellem beboelseslejemålene skal herefter ske efter deres indbyrdes værdi.


Det skal naturligvis undersøges, at varslingen opfylder de formelle krav, der gælder til en varslingsskrivelse.


Det skal naturligvis undersøges, at varslingen opfylder de formelle krav, der gælder til en varslingsskrivelse i øvrigt, og her er det nok en god idé at få en erfaren advokat på området til at undersøge det.

Ægtefællers arveret

Jeg er blevet separeret fra min mand for et lille års tid siden.

Af naturlige årsager ønsker jeg ikke at min eksmand skal arve mig. Har han stadig arveret, selvom vi er blevet separeret?

Svar:

Arveretten bortfalder ved separation og skilsmisse, og din eksmand arver således ikke dig.

Du skal være opmærksom på, at arveretten genopstår, hvis I genoptager samlivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Opdateret kort over sognene: Sønderbro kan åbne om en uge - hvis smitten holdes nede

Annonce