Annonce
Hedensted

Skal du på stranden i weekenden? Politiet står klar med bødeblokken

En sommerferie uden en strandtur er utænkeligt for mange danskere, og flere nød da også, som børnene her, det halvgode sommervejr på Langelinie i Horsens i sidste weekend. I de kommende dage er der udsigt til endnu mere sol, og politiet advarer om at stimle sammen på de mest populære strande. Foto: Mads Dalegaard
Der er lagt op til sol og badevejr i den sidste weekend af skolernes sommerferie, men vi skal stadig holde afstand. Politiets covid-patruljer holder øje på populære badestrande, havne og ved større arrangementer.
Annonce

Juelsminde: Efter en halvsløj juli måned på den vejrmæssige front, er der nu endelig udsigt til nogle dage med høje temperaturer og masser af solskin i weekenden. Det får formentlig mange badehungrende danskere til at overveje en tur på stranden - men inden man pakker tasken med svømmebriller og solcreme, skal man lige tænke sig om en ekstra gang, opfordrer Sydøstjyllands Politi.

For selvom mere og mere af samfundet har åbnet og mere er blevet som før coronatiden, skal vi stadig huske at holde afstand og undgå at stimle for tæt sammen for at undgå smittespredning.

- Rigtig mange vil gerne ud og nyde solen, og parker, havne og strande er oplagte steder at tage hen. Det er også i orden, bare man husker at holde halvanden-to meters afstand til de andre gæster, siger Morten Anker Jensen, chef for beredskabet og politiinspektør hos Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Covid-patruljer er klar

Sydøstjyllands Politi har tidligere haft forskellige corona-hotspots, hvor der har været særlig opmærksomhed på, at forsamlingsforbud og afstandskrav blev overholdet - blandt andet på Juelsminde Havn.

Lige for tiden er der dog ingen særlige hotspots i de syv kommuner, politikredsen dækker, fordi det efter politiets vurdering ikke er nødvendigt.

I stedet er der indsat nogle særlige covid-patruljer, der fører tilsyn med blandt andet strande, havne og forskellige arrangementer, hvor mange mennesker er samlet.

- De forholdsvist lave temperaturer i juli har medvirket til, at folk har undgået at stimle sammen på f.eks. strandene, men vi vurderer hele tiden, om det er nødvendigt med nye hotspots, ekstra skiltning, mv. Vi har møder med regioner, kommuner, hjemmeværn og beredskabsstyrelsen hver uge, hvor vi tager bestik af situationen. I den kommende weekend kan man godt forvente at se vores covid-patruljer på f.eks. Storstranden i Juelsminde og Langelinie i Horsens, siger Morten Anker Jensen.

Annonce

Mange bøder har haft effekt

Generelt er der et forholdsvist lavt smittetryk i de syv kommuner i Sydøstjyllands Politikreds, og Morten Anker Jensens vurdering er, at folk i den seneste måneds tid har været gode til at holde afstand. Sådan har det dog ikke været i hele corona-perioden.

- Indtil til 1. juli var vi en af højdespringerne i forhold til at give bøder ud, men siden da er antallet faldet. Måske har det haft en forebyggende effekt, at vi var friske med bødeblokken de første tre-fire måneder. I hvert fald ser det ud til, at de fleste nu har forstået budskabet, og folk ved også godt, hvad det handler om, når vi kommer. Så rykker de lige lidt længere væk fra hinanden, siger Morten Anker Jensen.

Sydøstjyllands Politi vil i weekenden patruljere ved populære badestrande, som Langelinie i Horsens og Storstranden i Juelsminde. Foto: Mads Dalegaard

Foruden strande, parker og havne er politiets covid-patruljer opmærksomme på f.eks. fodboldstævner, musikarrangementer og loppemarkeder, og de tager ofte kontakt til arrangørerne på forhånd for at oplyse om reglerne.

- Det er tænkt som en hjælpende hånd, for det er selvfølgelig bedst at tage hånd om tingene, inden det går galt. Vi er stadig meget opmærksomme, og vi er stadig meget ude - og det kommer vi også i weekenden, understreger Morten Anker Jensen.

Forsamlingsforbuddet ved arrangementer skulle fra fredag midnat have været hævet fra 100 til 200, men det blev aflyst torsdag. De generelle afstandskrav på en til to meter gælder som hidtil, og det er det sidste, man skal forholde sig til ved en strandtur.


De første tre-fire måneder af coronakrisen var vi friske med bødeblokken, og det har hjulpet. Men vi er stadig meget opmærksomme.

Morten Anker Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce