Annonce
Horsens

Skal der bygges en ny bydel nord for Nørrestrand - hvad mener du?

På lørdag slippes der vildheste og skotsk højlandskvæg løs i indhegningerne ved Nørrestrand, hvilket er det første ud af en række naturprojekter i området. Arkivfoto

Horsens Byråd har sendt den store udviklingsplan for Nørrestrand til debat blandt borgerne de næste 12 uger. Planen bliver af flere politikere rost for at tage hensyn til den unikke natur.

Annonce

Horsens: Har du kommentarer til byrådets planer om at bygge en helt ny bydel nord for Nørrestrand, er det nu, du skal på banen. Den omfattende udviklingsplan for Nørrestrand er netop blevet sendt i offentlig høring i 12 uger.

Den nye bydel omfatter et samlet areal på 6,8 kvadratkilometer, hvoraf de 2,5 består af fredningen omkring Nørrestrand. Efter planen skal der bo op mod 9000 borgere i den nye bydel, hvor oplægget er, at boligerne skal bygges, så "den store natur altid skal være inden for rækkevidde, uanset hvor i bydelen man bor."

- Det her er en helt unik sag. Den handler om en hel by, som vi bygger op over en årrække, og hvor naturen er den bærende kraft i hele området, sagde Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget, da han fremlagde sagen for sine byrådskolleger.

Planen blev rost af mange af politikerne, men Betina Steufer fra Enhedslisten var ikke kun begejstret.

- Vi stemmer for at sende planen i høring. Naturelementerne er på mange måder fantastiske - det er bare en skam, at man ikke kan stemme for dem uden at sige ja til en ny bydel med 9000 borgere. Det her er ikke et udtryk for vores endelige stillingtagen til projektet. Den vil vi vurdere, når vi skal tage stilling til de enkelte projekter, forklarede Betina Steufer.

Går man uden for døren, er man i naturen. Det er en anden måde at bygge på, hvor man gør det på naturens præmisser.

Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget
Annonce

Hvorfor skal der være forskel på nord og syd?

Fra borgmesterkandidat Martin Ravn (V) var der ros til planen, men også en undren.

- Det er helt fantastisk, at man i den her plan har et meget unikt og smukt område, hvor man indtænker naturen i byggeriet. Men jeg kan ikke helt forstå, at der skal være så stor forskel på den nordlige og sydlige del af byen. Klokkedal er et bevaringsværdigt område, så jeg kan ikke se, hvorfor man ikke ser på det område på samme måde som ved Nørrestrand, sagde Martin Ravn.

Borgmester Peter Sørensen var ikke enig i, at der ikke tænkes på naturen, hvis omfartsvej syd bliver forlænget langs Klokkedal.

- Hvis vi laver vejen ved Klokkedal, skal der bl.a. laves faunapassager og bedre adgang til naturen, og man kan lave skovrejsning i området. Vi har natur, der skal beskyttes, men vi skal også have natur, der kan benyttes. Der er veje i alle de områder, vi taler om i dag, og vi indretter boligområder og veje, så der er plads til naturen. Det kan lade sig gøre, sagde Peter Sørensen.

Annonce

Plan for de første 1500 boliger

På byrådsmødet vedtog politikerne også at sende lokalplanen for første etape af udviklingen af Nørrestrand-bydelen i høring. Planen handler om det vestligste område tættest på Egebjergvej, hvor der med planen gives lov til at bygge boliger, liberalt erhverv samt en dagligvarebutik. Området er ca. 66 hektar stort, og det vurderes, at der kan bygges op til 1500 boliger.

På samme møde besluttede byrådet også at sætte gang i de første projekter, der skal skabe ny natur og nye friluftsfaciliteter i den vestlige del af Nørrestrand. 41 hektar jord er ved at blive indhegnet, så der kan gå kvæg og vildheste, ligesom der skal laves trampestier, et udsigtssted og en ny sø. Allerede på lørdag bliver kvæg og heste sluppet løs i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Golf-ordningen opretholdes

Østjylland

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

Horsens

Huscompagniet vil børsnoteres: Efter årrække med solid vækst er vi klar til næste skridt på rejsen

Annonce