Annonce
Brædstrup

Sjovere frikvarterer på skole: Indvier første del af stort legeprojekt

Det var fuldt fart frem, da eleverne fra børnehaveklassen og 1. klasse som de første fik lov til at indvie skolens nye legeplads. Området har tidligere været en amfi-scene, men nu er der gjort plads til bevægelse, leg og siddeområder. Foto: Morten Pape

Brædstrup Skole kunne fredag klippe snoren for et helt nyt legeområde på skolen. Dermed er første fase taget i brug af skolens store renoveringsprojekt af legepladsen, som kommer til at strække sig over de næste par år.

Brædstrup: Frikvartererne på Brædstrup Skole bliver en del sjovere, efter skolen fredag kunne indvie første etape af den nye skolelegeplads. Skolen skal over de næste år renovere legepladsen for i alt 7,2 millioner kroner, og i første omgang var det området omkring amfi-scenen, som har fået et tiltrængt løft med klatrevæg, rutsjebane, grønne planter og siddeområder.

- Det er dejligt, at børnene i mellemtrinnet nu får nogle bedre udefaciliteter, som vi i den grad har manglet. Her er plads til bevægelse, men det er også et område, hvor man kan samle børnene, og dermed kan det også bruges i skolearbejdet, når man arbejder udenfor, sagde skoleleder Rikke Meldhede, efter hun havde klippet snoren.

Det er dejligt, at børnene i mellemtrinnet nu får nogle bedre udefaciliteter, som vi i den grad har manglet. Her er plads til bevægelse, men det er også et område, hvor man kan samle børnene, og dermed kan det også bruges i skolearbejdet, når man arbejder udenfor.

Rikke Meldhede, skoleleder Brædstrup Skole
Den nye klatrevæg blev hurtigt taget i brug af skolens yngste elever. Foto: Morten Pape

Næste etape færdig i år

Skolelederen havde godt gang i saksen fredag formiddag, fordi hun skulle indvie den nye legeplads hele fire gange. Skolen havde nemlig valgt at dele indvielsen op, så alle skolens 600 elever kunne teste den nye legeplads af, som først blev endelig godkendt i torsdags.

Til indvielsen kunne skolelederen også røbe, at hun forventer at kunne indvie anden etape af legepladsen senere i år.

- Der har været afholdt udbudsrunde, og Ejendomscentret i kommunen sidder i øjeblikket og får de sidste detaljer på plads med den valgte entreprenør. Vi håber på, at arbejdet kan gå i gang denne sommer - gerne i sommerferien, så vi kan udnytte, at skolen er lukket. Det er tale om ret omfattende anlægsarbejde, idet der også skal laves nyt kloak og dræn. Det hele er planlagt til at være færdig her i 2018, sagde Rikke Meldhede.

Efter indvielsen af det nye legeområde var der is til alle børnene, og det var lige så populært som den nye legeplads. Foto: Morten Pape

Skal skaffe 1,2 mio.

Den nye del af legepladsen vil komme til at indeholde skaterbane, en bevægelsessti, klatretårne og et sceneområdet og meget andet. Her er det dog op til skolen at skaffe penge til finansieringen af legeredskaberne, da Horsens Kommune kun betaler for anlægsarbejdet.

I alt skal skolen skaffe midler for 1,2 mio. kr., som skaffes via fonde og lokale indsamlinger. I et forsøg på at rejse lidt midler vil skolens elever i uge 26 holde en idrætsdag, hvor man via et sponsorløb vil prøve at rejse en del af de 200.000 kroner, som elever og skolebestyrelsen skal prøve at løfte i det store projekt.

- Det er selvfølgelig blot små beløb, som eleverne kan være med til at samle ind, og vi håber selvfølgelig, at forældrene vil bakke op. Indsamlingen er med til, at børnene føler ejerskab for projektet, men ellers har skolebestyrelsen nedsat en arbejdsgruppe, som prøver at komme med ideer til finansiering. De vil blandt andet holde et informationsmøde med de lokale virksomheder for at få dem til at bakke op. Efter planen skal det holdes i september. Hele projektet er lavet sådan, at det kan være færdigt for de 1,2 mio. kroner, men lykkes det os at rejse flere penge til legeredskaber, er der også mulighed for det, sagde Rikke Meldhede.

Renoveringen af legepladsen på Brædstrup Skole kører i alt over fem etaper, men i første omgang er det kun etape ét og to, som er projekteret.

Skoleleder Rikke Meldhede kunne afsløre for børnene, at der senere i år vil blive indviet et endnu større legeområde, når anden etape af den store renovering forventes færdig. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce