Annonce
AC Horsens

Sjældent nederlag på eget græs: AC skuffede fælt mod Esbjerg

Sivert Heltne Nilsen og AC Horsens kom bagud med 1-0 efter en skidt præstation af hjemmeholdet i de første 45 minutter. Foto: Claus Fisker, Scanpix

Horsens: AC Horsens løb ind i et sjældent men fortjent nederlag på eget græs, da holdet tabte med 2-1 til Esbjerg.

Det var sæsonens første nederlag på Casa Arena.

AC Horsens har i denne sæson haft det svært mod de hold, som klubben på papiret skal kunne konkurrere med. Det blev opgøret mod Esbjerg et nyt bevis på.

Den energi og aggressivitet, som AC Horsens er dybt afhængig af, manglede.

Esbjerg havde kampens første afslutning efter 10 minutter, men AC-keeper Matej Delac havde ingen problemer med at bokse skudforsøget væk.

Det var også gæsterne, der kom på måltavlen første gang, da Adnane Tighadouini efter et kvarters spil tog chancen og afsluttede ude fra. Hans forsøg overrumplede Matej Delac i målet. Keeperen så skidt ud i den situation.

AC Horsens havde en stribe lange indkast og hjørnespark, men det blev aldrig for alvor farligt.

Esbjerg fik oven på føringen til 1-0 mulighed for at spille mere på bolde i dybden, og det gav Adrian Petre flere bolde at jagte, men AC-forsvaret nåede på plads.

Efter 34 minutter fandt Michael Lumb Kasper Junker med et godt indlæg, men angriberens afslutning sad lige på Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg.

AC Horsens blev som i de foregående kampe mod OB og Brøndby alt for passive i de første 45 minutter. Antallet af vundne dueller og løb frem i banen var alt for få.

Esbjerg var tættere på 2-0 end AC Horsens på en udligning.

AC Horsens kom bedre ud til anden halvleg, men det var stadig lange indkast fra indskiftede Mikkel Qvist, der var det farligste våben.

Esbjerg lurede på omstillinger, og Matej Delac måtte hive et par flotte redninger frem for at holde hjemmeholdet inde i kampen.

Efter 65 minutter fik Esbjerg straffespark efter et indlæg og en nærkamp i AC Horsens' straffesparksfelt. Adrian Petre scorede sikkert til 2-0.

AC Horsens satsede alt i slutfasen, men Esbjerg var tættere på 3-0 i den hektiske afslutning i flere omgange.

Det blev dog Peter Nymann, der fik reduceret til 2-1 på et flot langskud to minutter inde i dommerens tillægstid.

Bo Henriksen blev bortvist i anden halvleg efter mange og lange dialoger med kampens fjerdedommer gennem det meste af kampen.

Bo Henriksens mandskab har i denne sæson imponeret med sejre på stribe på Sjælland, men det har knebet tilsvarende mod hold, som AC Horsens skal måle sig med i tabellen.

Det blev igen understreget mod Esbjerg.

Bo Henriksen holdt fast i den 3-5-2 opstilling, som gav succes i anden halvleg af opgøret mod Brøndby. Det betød, at Sonni Nattestad for første gang var med i startopstillingen. Til gengæld måtte Peter Nymann tage plads på bænken sammen med Mikkel Qvist, der blev afløst af Sammy Skytte som angrebsmakker til Kasper Junker.

De to hold:

AC Horsens: Matej Delac, Sonni Nattestad, Mathias Nielsen, Søren Reese, Rune Frantsen, Michael Lumb, Sivert Heltne Nilsen, Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Sammy Skytte, Kasper Junker.

Esbjerg: Jeppe Højbjerg, Jesper Lauridsen, Rodolph Austin, Markus Halsti, Jeppe Brinch, Jon Kauko, Lasha Parunashvili, Jacob Lungi Sørensen, Adnane Tighadouini, Mathias Kristensen.

AC Horsens spiller igen 21. oktober ude mod Vendsyssel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce