Annonce
Sport

Sjælden nedtur: To HIC-nederlag i træk

basketball - Horsens IC tabte tirsdag aften hjemme til Svendborg i basketligaopgøret i Forum Horsens.

Fynboerne vandt 91-77 efter en smal føring på 38-36 ved halvtid.

Dermed tabte HIC for anden kamp i træk efter en indsats, som hører til blandt sæsonens dårligste.

Første halvleg var en halvrodet omgang med vekslende føringer.

Intet af de to hold formåede at trække fra. HIC så ellers ud til at gå ud af første quarter med momentum, men så satte Svendborg i sidste sekund en trepoint-scoring - til stor fortrydelse for HIC-trænerne.

HIC vandt dog de første 10 minutter med 20-19.

Andet quarter blev også en jævnbyrdig omgang med vekslende føringer. Begge hold spillede med en sjældent set stor fejlmargin i både afleveringer og afslutninger.

Svendborg vandt perioden med 19-16 og gik til pause med en føring på to point.

De fynske gæster, der eller kom til Horsens med fire nederlag på stribe, kom klart bedst ud til anden halvleg og førte midtvejs i tredje periode med otte point. HIC'erne kom dog tilbage og bragte sig foran med et enkelt point, men i de allersidste sekunder af tredje quarter tippede kampen: HIC'erne fik fat på bolden, men i stedet for en kontra og muligheden for at bringe balance inden fjerde periode blev der dømt fejl på Iffe Lundberg, hvilket vakte stor opstandelse. HIC blev idømt en teknisk fejl oveni, og Antonio Porta satte efterfølgende alle tre straffekast. Det skaffede Svendborg en føring på seks point, 64-58, inden kampens sidste 10 minutter, og det kom HIC sig aldrig over,
Fynboerne trak hurtigt fra i fjerde quarter, og der blev aldrig siden spænding om udfaldet.

HIC taber sjældent to kampe i træk. Senest det skete, var i de to afsluttende kampe i den forgangne sæsons grundspil. Dengang var nederlagene gratis, da de gule allerede havde vundet grundspillet og retten til hjemmebanefordel hele vejen i slutspillet.

Denne gang kan nederlagene mod Sisu og Svendborg vise sig mere kostbare.

Will Artino og Vedran Borovcanin scorede begge 16 point for HIC, mens Daniel Trist scorede 15.

Hos Svendborg var Nana Harding flittigst scorende med 20 point.

Horsens IC spiller igen allerede torsdag, når det gælder udekampen mod Bakken Bears, og søndag skal HIC-mandskabet igen en tur til det nordlige Aarhus.

Næste hjemmekamp er tirsdag 28. februar, når Randers gæster Forum Horsens.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce