Annonce
AC Horsens

Sivert: Den danske liga er stærkere end den norske

Sivert Heltne Nilsen er ny anfører i AC Horsens efter Mathias Nielsen, der er taget til Randers. Foto: Ole Nielsen.
Den norske spiller fra Bergen er ny anfører i AC Horsens efter Mathias Nielsen, der er taget til Randers.

Horsens: - I starten synes jeg ikke, der var den store forskel, men nu oplever jeg, at den danske liga er en del stærkere end den norske liga.

Det siger Sivert Heltne Nielsen. Den norske spiller fra Bergen er ny anfører i AC Horsens.

- Det bliver en hård sæson med tre nedrykkere. Vi har et meget lavt bundniveau, og det skal vi have lavet om på. Vi har også et meget højt topniveau. Vi vandt over FC København, Brøndby, FC Nordsjælland og AGF. Da vi vandt 1-0 ude over FC Nordsjælland, var det en af mine første kampe, og det er den samme opgave, der venter os i premieren. Jeg scorede mit eneste mål for AC Horsens netop mod FC Nordsjælland, da vi spillede 3-3 i Horsens. Vi skal have styr på de store udsving mellem vore gode og dårlige kampe.

- Jeg glæder mig til en spændende sæson. Nederlagene på 3-0 til AGF og 4-0 til AaB har ikke været gode, men det har været typiske træningskampe. Jeg er født optimist. Vi har mange gode spillere, og jeg tror på en god sæson, fastslår Sivert Heltne Nielsen.

Annonce
Det er et spændende job og nyt for mig at blive anfører i AC Horsens. Jeg tager det stille og roligt. Det har ikke været noget problem for mig, og det giver ikke problemer, at jeg er en af holdets få udlændinge.

Sivert Heltne Nilsen

Er flyttet til Horsens

Da Sivert Heltne Nilsen kom til dansk fodbold, valgte han at bo i Aarhus.

- Det var planen, at min kæreste, der er lægestuderende, skulle flytte til Aarhus og læse videre. Vi troede, det kunne lykkes, men nu er det gået i vasken, så hun skal læse videre i Norge. Derfor er jeg netop selv flyttet til Horsens, og jeg vil gerne lære byen at kende, fortæller Sivert Nilsen.

- Vi har været sammen i fem-seks år og ville gerne bo sammen, men det kunne ikke lade sig gøre i denne omgang. Derfor kan tiden i Horsens være lidt lang. Jeg er startet på at spille golf på Stensballegård, men ellers bruger jeg en masse tid på træning, siger han.

Han har det fint med den nye rolle som anfører.

- Det er et spændende job og nyt for mig. Jeg tager det stille og roligt. Det har ikke været noget problem for mig. I Brann Bergen, hvor min far stadig er træner, var jeg ikke anfører, men jeg var en ledertype på holdet. I Horsens har det ikke gjort nogen forskel, at jeg er udlænding.

Mødte nordmænd

Da Sivert Nilsen boede i Aarhus, mødte han en del nordmænd.

- Der bor masser af nordmænd i Aarhus, og både AGF og Hobro har norske spillere, der bor i Aarhs. Her i Horsens har jeg ikke mødt så mange endnu. Der er mange norske spillere. Brøndby har lige købt en stærk midtbanespiller fra Stabæk, og der er mange norske spillere, der gør det godt, ligesom der er mange danske spillere, der gør det godt i Norge. Det er den samme kultur.

Det norske sprog er ofte til debat, især når Ståle Solbakken udtaler sig direkte på dansk tv.

- Jeg gør mig umage for at tale enkelt, så folk forstår mit norske. Danskere kan have svært ved at forstå folk fra Bodø og omegn, men de er ikke alene. Det har jeg også svært ved at forstå...

- Alle fodboldspillere har store ambitioner. Det har jeg også. Jeg har fire år tilbage af min kontrakt med AC Horsens. Hvis det er muligt, håber jeg at komme til udlandet, men det vigtigste for mig lige nu er at præstere for AC Horsens.

Sivert Heltne Nilsen

Sivert Heltne Nilsen

Født: 2. oktober 1991

2009-13: Hødd, 116 kampe, syv mål

2013-15: 41 kampe, ingen mål

2015-18: Brann Bergen, 80 kampe, seks mål

2019-2024: AC Horsens, 24 kampe, et mål mod FC Nordsjælland.

To kampe på det norske ungdomslandshold.

Søn af Brann Bergens cheftræner Lars Nilsen.

Ny plads

Sivert Heltne Nilsens favoritplads er 6'eren som defensiv midtbanespiller, men i træningskampene er han blevet rykket ned i forsvaret.

- Jeg mener selv, jeg er bedst på midtbanen, men det er ikke noget problem for mig. Jeg stiller mig til rådighed, hvor træneren ønsker at bruge mig, og jeg har ikke noget imod at spille i forsvaret, og vi er svækket i forsvaret efter at have mistet Mads Juel, Søren Reese og Mathias Nielsen, siger Sivert Nilsen.

Hans fremtidsplaner er ikke lagt fast.

- Jeg har studeret psykologi i et år, økonomi i et år og engelsk i et år, men lige nu er der ikke tid til studier. Jeg har ikke besluttet, hvad jeg vil lave efter fodbolden. Jeg elsker fodbold. Min far er fodboldtræner, men jeg er lidt betænkelig ved at gå i hans fodspor, for der er bare så få fodboldtrænere, der får succes, siger Sivert Heltne Nilsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce