Annonce
Navne

Sinne kunne lappe en cykel med en tandbørste i en snæver vending

Sinne Bruun engagerede sig hele livet i lokalsamfundet i Bredsten. Privatfoto
Annonce

Mindeord: Sønnen Kristen Bruun skriver på vegne af børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn disse mindeord om Sinne Bruun, Steen Blichervej i Bredsten:

***

Sinne Bruun er død, 89 år, og dermed har vi mistet vort højtelskede familieoverhoved.

Hun var mor til fire børn, havde 11 børnebørn og 18 oldebørn, og hun både rummede og engagerede sig i hver og én af dem.

Lige meget om hun tog på cykeltur med et par børnebørn og undervejs lappede cyklen med en tandbørste som redskab, eller om hun samlede hele familien til pinsetur eller julekomsammen, så smittede hendes varme og omsorg af på alle dem, hun omgav sig med.

Sinne var født på gården Damgård på Balle Mark og boede i mange år på gården Skærhejsel på Kærbølling Mark med vores far, Anders Bruun.

Ved siden af familien og gårdens drift passede hun igennem årene også flere job, blandt andet som omsorgsleder i Bredsten sogn og beskæftigelsesvejleder på plejehjemmet Stensvang i Balle. Det var en livslang passion for hende at hjælpe de ældre, og da hun stoppede med arbejdet, fortsatte hun bare som frivillig, nemlig i Stensvangs venner. Indtil corona-virussen dukkede op, var hun stadig jævnligt i gang med at arrangere kaffebord og sang-eftermiddage for beboerne.

Til hendes egen overraskelse blev hun også i 1978 valgt ind i kommunalbestyrelsen, selv om hun stod langt nede på Venstres liste. Sinne var så afholdt af mange i kommunen, at hun sprængte listen og blev kommunalpolitiker i to perioder.

Også kirken havde hendes interesse, og i alle årene har hun været aktiv i Balle Valgmenighed, blandt andet som kirkesanger. Desuden har hun være kirketjener i Bredsten.

Mens Anders Bruun stadig levede, var først gården og senere huset i Balle meget ofte fuldt af gæster, både fra familien og fra venner, der simpelt hen kom, fordi de kunne mærke varmen og gæstfriheden. Og det fortsatte, da Sinne blev alene, også da hun flyttede i andelsbolig i Bredsten, hvor hun engagerede sig i fællesskabet og fik nye venner.

Det var aldrig en pligt at besøge hende. Tværtimod var det en fornøjelse at mærke hendes omsorg og interesse for sine venner og familiemedlemmer. Det var især tydeligt at mærke hendes stolthed over og kærlighed til de 18 oldebørn.

Vi er mange, der savner Sinne Bruun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Hedensted

Minkleverandør er gået fra 325 til 40 ansatte: - Hvad der sker lige nu er skelsættende på alle mulige måder

Annonce