Annonce
Odder

Sikkerheden skal skærpes på Strandvejen: Byporte og skilte for knap en million

Fremover vil man ved indkørslen til Rørth blive mødt af et skilt som dette - uanset, om man kommer fra øst eller vest. Arkivfoto

Udvalg vil bruge 950.000 kroner på byporte, krydsningspunkter og skilte, der viser bilisternes fart.

Odder: Står det til udvalget for miljø, teknik og klima, vil trafiksikkerheden på Strandvejen gennem Saksild og Rørth blive betydeligt forbedret i løbet af 2019.

Det fremgår af det seneste mødereferat, hvor udvalget sagde ja til et forvaltningsforslag om, at man i år fortsætter en gammel ambition om at sikre de tidligere amtsveje. Senest blev der i 2018 lavet trafikdæmpende foranstaltninger i både Ørting og Hundslund. Tidligere er Fillerup blevet sikret.

- Nu skal vi så i gang med Strandvejen gennem Rørth og Saxild, hvor der i Saxild vil blive lavet synlige byporte samt et såkaldt krydsningspunkt i midten af byen. Et krydsningspunkt er et areal midt på vejen, hvor der står en helle, og hvor fodgængere kan holde en pause, før de fortsætter. I Rørth vil vi i begge ender af byen opstille permanente digitale skilte, som viser bilisterne deres aktuelle fart, siger udvalgsformand Ole Lyngby Pedersen (V), der regner med, at arbejdet vil gå i gang i sensommeren.

Annonce

Råd skal høres

Før der bliver stukket en eneste spade i jorden, skal borgerne i de to byer dog høres. Det foregår via Lokalrådet for Saksild og Rørth, som vil blive inviteret til et møde i løbet af foråret.

Ole Lyngby Pedersen fortæller, at det samlede budget for de to projekter på Strandvejen lyder på 950.000 kroner. Det er 250.000 kroner mindre end først beregnet og skyldes, at projekterne i Hundslund og Ørting blev dyrere end beregnet, bl.a. fordi licitationspriserne var høje samt fordi der skulle håndteres forurenet jord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens HK

Mogensen: HH rykker ikke ned

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Østjylland For abonnenter

Rektor inden elevfordeling: - Der bliver ramaskrig, hvis vi skal aflevere elever

Annonce