Annonce
Horsens

Hvis du vil være sikker på at få et job, skal du blive social- og sundhedsmedarbejder

I Horsens Kommune bobler ideerne for at sikre nok sosu-ansatte. Der køres forsøg, hvor praktisk hjælp og pleje fordeles på forskellige medarbejdere - for på den måde at være med til at sikre plejepersonale til plejeopgaverne. Snart overgår tøjvask til et privat firma - både for at spare penge og sikre hænder til kerneopgaverne. Arkivfoto
Der bliver rift om social- og sundhedshjælpere og -assistenter i de kommende år. Og Horsens er ifølge FOA en af de tre kommuner, der har sværest ved at skaffe de nødvendige nye medarbejdere.

Horsens: I løbet af de næste 10 år skal de 19 kommuner i Region Midtjylland tiltrække mere end 8500 nye social- og sundhedshjælpere og assistenter, hvis de vil fastholde den eksisterende velfærd.

Det viser en undersøgelse lavet af fagforbundet FOA.

Horsens er sammen med Skanderborg og Odder de tre kommuner, der har sværest ved at skaffe de nødvendige nye medarbejdere, lyder konklusionen fra FOA.

- Vi kan ikke fastholde velfærden i Danmark, hvis vi ikke gør noget nu. Det her kommer til at ramme ældre og plejetrængende borgere. Derfor skal der en særlig indsats til nu for at gøre faget og uddannelserne attraktive og vende udviklingen, lyder budskabet fra Torben Hollmann, der er formand for social- og sundhedssektoren i FOA i en pressemeddelelse.

Og han advarer:

- Hvis vi ikke får løst problemet med den kommende mangel på kvalificeret arbejdskraft, ender vi med at skulle prioritere, hvilke plejetrængende borgere, der ikke får hjælp i fremtiden.

FOA's fremskrivning bygger alene på, hvor mange sosu'ere, der går af på grund af alder, og hvor mange der bliver behov for på grund af et stigende antal ældre i befolkningen.

Derudover kommer ansatte under 60 år, som stopper i jobbet af forskellige årsager, men de indgår ikke i beregningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce