Annonce
Horsens

Hvis du vil være sikker på at få et job, skal du blive social- og sundhedsmedarbejder

I Horsens Kommune bobler ideerne for at sikre nok sosu-ansatte. Der køres forsøg, hvor praktisk hjælp og pleje fordeles på forskellige medarbejdere - for på den måde at være med til at sikre plejepersonale til plejeopgaverne. Snart overgår tøjvask til et privat firma - både for at spare penge og sikre hænder til kerneopgaverne. Arkivfoto
Der bliver rift om social- og sundhedshjælpere og -assistenter i de kommende år. Og Horsens er ifølge FOA en af de tre kommuner, der har sværest ved at skaffe de nødvendige nye medarbejdere.
Annonce

Horsens: I løbet af de næste 10 år skal de 19 kommuner i Region Midtjylland tiltrække mere end 8500 nye social- og sundhedshjælpere og assistenter, hvis de vil fastholde den eksisterende velfærd.

Det viser en undersøgelse lavet af fagforbundet FOA.

Horsens er sammen med Skanderborg og Odder de tre kommuner, der har sværest ved at skaffe de nødvendige nye medarbejdere, lyder konklusionen fra FOA.

- Vi kan ikke fastholde velfærden i Danmark, hvis vi ikke gør noget nu. Det her kommer til at ramme ældre og plejetrængende borgere. Derfor skal der en særlig indsats til nu for at gøre faget og uddannelserne attraktive og vende udviklingen, lyder budskabet fra Torben Hollmann, der er formand for social- og sundhedssektoren i FOA i en pressemeddelelse.

Og han advarer:

- Hvis vi ikke får løst problemet med den kommende mangel på kvalificeret arbejdskraft, ender vi med at skulle prioritere, hvilke plejetrængende borgere, der ikke får hjælp i fremtiden.

FOA's fremskrivning bygger alene på, hvor mange sosu'ere, der går af på grund af alder, og hvor mange der bliver behov for på grund af et stigende antal ældre i befolkningen.

Derudover kommer ansatte under 60 år, som stopper i jobbet af forskellige årsager, men de indgår ikke i beregningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce