Annonce
Brædstrup

Sikke'n fest: Johnny Reimar skabte liv og musikglæde på plejehjem

Johnny Reimar fik fra første færd godt fat i publikummet på plejehjemmet Dr. Ingrids Hjem, hvor festen og fællessangen hurtig var i gang. Foto: Morten Pape

Det blev til genlyt til mange af de gode gamle kendte dansktop sange, da plejehjemmet Dr. Ingrids Hjem i Brædstrup onsdag fik besøg af Johnny Reimar som led i hans 60 års jubilæumsshow.

Annonce

Brædstrup: Normalt er der 28 beboere, der holder til på plejehjemmet Dr. Ingrids Hjem i Brædstrup. Onsdag eftermiddag var der imidlertid over 100 ældre, pårørende, ansatte og frivillige klædt på til fest i det store fælles område, da dansk top-sangeren Johnny Reimar kom forbi som et led i sit 60 års jubilæumsshow.

I dagens anledning bød menuen på helstegt pattegris, fadøl og vin i glassene efter ønske fra beboerne, og de omkringliggende plejehjem var alle inviteret med til festen.

- De ældre har glædet sig igennem lang tid. Johnny Reimar var før i tiden jo lidt ligesom nutidens Rasmus Seebach. Det var ham, som toppede hitlisterne, og det var ham, de unge piger så op til. Mange kender hans sange ud og ind, og så er han god til at sprede godt humør, sagde daglig leder Camilla Frænde før koncerten.

Jeg elsker Johnny Reimar. Han spiller noget dejlig musik, som man kan synge og danse til. Det kan jeg rigtig godt lide. Jeg elsker musik, så jeg begynder nok at synge, lige så snart musikken går i gang.

Gerda Christensen, 87 år
Den stod på masser af gode gamle dansktop hits fra Johnny Reimar, og så var det svært ikke at danse lidt med. Foto: Morten Pape
Annonce

Sange, der går i dansefødderne

En af dem, som glædede sig ekstra meget, var Gerda Christensen på 87 år. Hun har tidligere deltaget til Johnny Reimars koncerter og er en stor fan af hans musik.

- Jeg elsker Johnny Reimar. Han spiller noget dejlig musik, som man kan synge og danse til. Det kan jeg rigtig godt lide. Jeg elsker musik, så jeg begynder nok at synge, lige så snart musikken går i gang, sagde Gerda Christensen med et smil og glimt i øjet.

De ældre fik også, hvad de kom efter. Hele festen blev åbnet med "Du skulle købe dig en tyrolerhat" efterfulgt af et potpourri af gamle dansktop sange som "Gå med i lunden", "I den lille have i Pileallé" og "Der er lys i lygten lillemor".

87-årige Gerda Christensen i den hvide trøje er vild med Johnny Reimar og hans musik. Hun blev heller ikke skuffet, for på trods af sine 75 år er Johnny Reimar stadig i fuld vigør. Foto: Morten Pape
Annonce

Efterspurgt jubilar

Johnny Reimar var blot 15 år gammel, da han i 1958 debuterede og vandt en amatørkonkurrence på Fyn, og samme år indledte han en professionel karriere med lokale bands. Efterfølgende gik turen hurtigt videre til København, hvor han kom med i The Cliffters.

Herefter tog karrieren fart, og i dag er han kendt for sange som "Lille fregnede Louise", "Sikke'n fest" og ikke mindst "Du skulle købe dig en tyrolerhat". Derudover er han kendt fra et utal af tv-programmer og arrangementer som "Fællessang på Bakken" og "Fællessang på Charlie". Selvom Johnny Reimar er blevet 75 år, er der stadig stor efterspørgsel efter sangeren.

- Jeg tror, jeg oplever et af mine bedste sæsoner i år. Jeg er ude og spille hver eneste dag, og jeg er stolt og beæret over, at der stadig er så mange, som har lyst til at høre mig, sagde Johnny Reimar kort før koncerten.

De ældre på plejehjemmet Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup var trukket i festtøjet, da Johnny Reimar kom forbi med sit 60 års jubilæumsshow. Foto: Morten Pape
Annonce

Elsker kontakten med publikum

Johnny Reimar spiller stadig alt fra julefrokoster til firmafester, og han har ingen problemer med at holde gejsten efter så mange år.

- Jeg bliver aldrig træt af at skulle ud og synge og spille. Det er en del af mig og det, jeg altid har lavet, siden jeg var 15 år. Jeg synes, jeg er heldig, at jeg har fået lov til at leve af min hobby i så mange år.

Den største glæde efter 60 år på landevejen er stadig at skabe liv og glæde omkring sig, og han nyder særligt de mere intime koncerter som den på Dr. Ingrids Hjem.

- Ved julefrokoster og firmafester er der mere knald på, og det bliver hurtigt vildt. De mere intime koncerter, hvor folk sidder og lytter til musikken, nyder jeg mere. Her kan man fortælle små anekdoter og fortællinger om musikken, så der er et helt andet nærvær og kontakt med publikum, sagde Johnny Reimar.

Selvom Johnny Reimar har 60 år på landevejene som musiker og sanger, så kan han stedig synge op til fest. Foto: Morten Pape
De ældre på plejehjemmet Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup var trukket i festtøjet, da Johnny Reimar kom forbi med sit 60 års jubilæumsshow. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce