Annonce
Livsstil

Sigurd Barrett spreder juleevangeliets glædesbudskab i musical

"Juleevangeliet - The Musical" bliver opført på Randers Egns Teater med premiere 29. november. PR-foto
Juleevangeliet er en af de vigtigste fortællinger for Sigurd Barrett, som i forvejen har haft succes med at gøre danmarkshistorien relevant for ung som gammel med turnerende teaterkoncerter. På samme måde er det hans ambition at favne så bredt som muligt med sin nye julemusical. For ham er det en vigtig historie om næstekærlighed. Og som han siger: - Det er ikke mindre aktuelt anno 2019.

Den bibelske fortælling om Maria og Josef, der drager til Betlehem, hvor Maria sætter Jesus-barnet i verden, er ikke kun julens kerne. Juleevangeliet er - 2000 år gammelt - også en af de ældste fortællinger, der eksisterer. Historien om Jesus må være fortalt uendeligt mange gange i løbet af verdenshistorien. Alligevel tog Sigurd Barrett glædeligt mod opgaven at omsætte fortællingen til en musical, der har fået titlen ”Juleevangeliet – The Musical”.

- Jeg blev betroet at omsætte den her fantastiske og livsbekræftende historie, som Juleevangeliet er, til en musical for hele familien, fortæller den 52-årige musiker, entertainer, tv-vært, dramatiker og komponist om det manuskript, han har skrevet på siden foråret.

- Med musicalen vil jeg skabe et værk, som er sjovt og underholdende, vedkommende og dybt. Og for både børn, voksne og ældre.

"Juleevangeliet - The Musical"

Sigurd Barrett står bag opsætningen af ”Juleevangeliet The Musical”, som spiller på Randers Egns Teater.

Musicalen har premiere 29. november og spiller til og med fredag 20. december.

Det er skuespillerne Lisbeth Knopper, Allan Helge Jensen, Sofie Alhøj og Caspar Juel Berg, der indtager scenen sammen med musikerne Jacob Venndt og Tom Lindby. Sigurd Barrett har været med til at skabe det ganske særlige univers, der kendetegner ”Juleevangeliet – The Musical” sammen med instruktør Louise Schouw, scenograf Niels Secher og lysdesigner Mia Jandje Willet.

I november og december turnerer Sigurd Barrett selv med sine julekoncerter ”Syng julen ind med Sigurd”.

I det nye år får han premiere på 100 koncerter ”Sigurd fortæller om Genforeningen” i anledning af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark.

Sigurd Barrett har tidligere komponeret musicals. Den første var ”En Skærsommernatsdrøm” og derefter ”Valhalla” i 2012.

Læs mere på www.randersegnsteater.dk.

Tidløs næstekærlighed

Sigurd Barrett har komponeret musikken og skrevet manuskriptet, men er ikke selv på scenen, som man ellers kender ham fra mange andre teaterkoncerter. Det er instruktør Louise Schouw, som også har instrueret ”Sigurd fortæller danmarkshistorien”, der holder styr på et stort hold af skuespillere, musikere, scenograf og lysdesigner, når musicalen indtager scenen på Randers Egns Teater fra 29. november til 20. december.

- Jeg har brugt alle de virkemidler, jeg kan, når jeg har skrevet replikkerne. For eksempel har æslet fået en rolle. Det er meget Sigurds Bjørnetime-agtigt, at dyrene kan sige noget. Det er sangene også. Nogle af dem er sjove at gå til, andre mere crazy, og så er der også de vigtige sange om livets mening. Det er mit ønske, at man får det hele, fortæller Sigurd Barrett, der har en god følelse af at være lykkes med sit manuskript.

”Juleevangeliet – The Muscial” følger i store træk den bibelske fortælling, men dets forfatter har taget sig den kunstneriske frihed at lave referencer til nutiden for at gøre historien vedkommende.

- For mange børn handler julen mest om nisser og juletræer. For de mennesker, der tror på Gud, er Juleevangeliet selvfølgelig en vigtig historie, men det er den også for dem, der ikke nødvendigvis er troende. For vores kultur bygger på kristne værdier, forklarer Sigurd Barrett og uddyber en anden relevans for musicalen.

- Historien handler om næstekærlighed. Om at vi skal være gode ved hinanden. Sådan et kærlighedsbudskab er vigtigt, og det er ikke mindre aktuelt. Hvis der er noget, vi har brug for, er det dét.

Et vigtigt budskab er dog ikke ensbetydende med, at musicalen skal være alvorstung.

- Vi skal have det sjovt, grine og synge, fastslår Sigurd Barrett, der fik sit folkelige gennembrud med ”Sigurds Bjørnetime” og ”Hit med Sangen”.

Annonce

Hele Danmarks fortæller

Senere fik han sit eget tv-show ”Sigurds Ulvetime”. Siden da har danskerne taget den 52-årige Sigurd Barrett til sig som entertainer, komponist, musiker, tv-vært og forfatter. Han er særlig kendt for at lave tv, musik og bøger til børn. Den anmelderroste teaterkoncert ”Sigurds Danmarkshistorie” spiller stadig rundt omkring i Danmark. Det samme gør ”Sigurd fortæller om de græske guder” på Østre Gasværk i København og nu snart ”Juleevangeliet – The Musical”. At få ansvaret for at fortælle så store historier, som for eksempel danmarkshistorien, og dermed være med til at forme danskernes selvforståelse, kalder Sigurd Barrett for et privilegium.

- Jeg er blevet en slags hele Danmarks fortæller, og det er en stor gave. Med over en halv million solgte børnebøger, siger det mig noget om, at folk er interesseret i at høre. Og jeg vil gerne være den, der fortæller, fortæller han.

Det sværeste i den proces er at beslutte, hvad der skal med, og altså begrænse sig.

- Men jeg har fundet en måde at gøre det på. Der skal være en lethed over fortællingen, og det skal være sjovt, så også de voksne har lyst til at dele oplevelsen med børnene, fortæller Sigurd Barrett, som oprindeligt er uddannet cand.phil. i musikvidenskab fra Aarhus Universitet i 1992 med speciale i russisk rock.

Sin fortællelyst slap han løs på Juleevangeliet tilbage i foråret. At skrive musicalen har været en balance mellem humor og alvor.

- Det er svært, for der er mange grøfter at falde i. Det må ikke blive plat, men heller ikke kedeligt og langtrukkent. Den eneste måde at balancere det er at bruge sin egen dømmekraft. En fornemmelse for, hvornår vi trænger til enten en fjollet sang eller til at blive rørt. Folk har forskellig smag, så man kan ikke stille alle tilfreds, men flest muligt.

Til musicalen har Sigurd Barrett også det, han kalder en sjov ting i posen. Han har købt store rørklokker, som er blevet brugt af London Symphonic, og nu skal træde i karakter som juleklokker i ”Juleevangeliet – The Musical”.

- Det er de flotteste, man overhovedet kan forestille sig. Lyden af juleklokker er en god måde at gå julens favnende budskab imøde på, mener hele Danmarks fortæller.

- Juleevangeliet er en smuk historie om julens dybde. Musicalen er ikke en kristen moralprædiken, for man må tro på, hvad man vil, men alle bør kende historien, fordi den er en del af vores kultur, fortæller Sigurd Barret om grunden til, han er stolt af at omsætte Juleevangeliet til en musical. Arkivfoto: Victoria Mørck
Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce