Annonce
Erhverv

Siemens Gamesa overtager konkurrent

Siemens Gamesa har nu overtaget en konkurrerende virksomhed i Tyskland. Arkivfoto
Købet af tysk virksomhed får næppe indflydelse på de kommende fyringer på Siemens Gamesas fabrikker i Brande og Ålborg.

Brande: Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) offentliggjorde mandag, at vindmøllevirksomheden har indgået en aftale om at erhverve udvalgte aktiver i den tyske vindmøllevirksomhed Senvion, der tidligere på året måtte erklære sig insolvent. I handlen indgår en stor del af Senvions europæiske onshore servicevirksomhed og en vingefabrik i den portugisiske by Vargos. Prisen udgør 200 millioner euro.

Med opkøbet får Siemens Gamesa ansvaret for at vedligholde vindmøller med en samlet produktionskapacitet på næsten 69 GW. Produktionsanlægget i Portugal betegnes af Siemens Gamesa som en af Europas mest konkurrencedygtige produktionsfaciliteter.

Som en del af overtagelsen forventer Siemens Gamesa at overtage cirka 2000 Senvion-ansatte.

Annonce

Påvirker næppe fyringer

Handlen er betinget af de relevante myndigheders godkendelser og forventes ikke at få indvirkning på Siemens Gamesas årsregnskab for 2019. Til gengæld forventer Siemens Gamesa, at opkøbet vil styrke virksomhedens konkurrenceevne på de vigtigste europæiske markeder inden for service- og onshore-segmenterne.

Derimod får købet næppe indflydelse på de varslede fyringer på Siemens Gamesas fabrikker i Ålborg og Brande, hvor der vil blive sat navn (og dermed nøjagtigt antal) på de ansatte, der skal afskediges, på torsdag 24. oktober. Siemens Gamesa har tidligere oplyst, at man forventer at skille sig af med cirka 600 af virksomhedens danske ansatte, heraf cirka 350 i Brande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Så kom festivalen i gang: Peter Sommer leverede sommerstemning - og fik dyt til tak

Annonce