Annonce
Horsens

Sidste fase i stort boligområde: 77 nye byggegrunde på vej

Med godkendelsen af den nye lokalplan kan fjerde og sidste etape af boligområdet Provstlund gå i gang. Illustration: Horsens Kommune

Lund: Salget af 77 nye byggegrunde i den østlige del af Lund kan snart gå i gang, efter plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune forleden gav sit endelige ja til en ny kommuneplan og lokalplan for boligområdet Provstlund.

Både den nye kommuneplan og lokalplan har været i offentlig høring i otte uger fra 5. marts til 30. april. Der var dog ingen modstand til udvidelsen af boligområdet i Provstlund, som er den fjerde og sidste etape af Lunds nye boligområde, så sagen strøg hurtigt igennem udvalget, oplyser formand Martin Ravn (V).

- Vi havde en god diskussion af sagen, inden den blev sendt i høring, af både skovbyggelinjer og grønne arealer, hvilket vi har fået nogle gode forklaringer og oplæg på. Så derfor var der ingen rigtig diskussion af sagen nu, da alle godt kunne nikke ja til flere nye boliger, siger Martin Ravn.

Boligområdet i lokalplanen får vejnavnene Skovløkke, Skovsvinget, Skovtunet og Dalvangen. Området er udlagt til 64 åben-lav boliger og 13 tæt-lav boliger.

Sagen skal endeligt godkendes af byrådet, inden salget af de nye byggegrunde kan gå i gang.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce