Annonce
Odder

Musik: Shawkat freestyler i sommerlounge

Shawkat Mohammed er i gang med at indspille en rap, mens producer Zulfi Saljihi fra Subart Network hjælper til. Foto: Morten Pape
Klubfolk fra ungdomsskolen nyder at lave ekstra aktiviteter for de unge i sommerferien.
Annonce

Odder: En høj, pumpende bas trænger igennem en campingvogn og ud i parken ved biblioteket. Her foregår et af sommerens særlige arrangementer for unge, og selv om regnen siler ned, er 14-årige Shawkat Muhammed mødt op.

Han indspiller et rapnummer i det musikstudie, der er indrettet i campingvognen.

- Jeg freestyler. Så er der andre, der skriver teksten ned bagefter. Musik kan noget specielt. Hvis man har svært ved at fortælle folk om, hvordan man har det, så kan man fortælle det gennem musik, siger Shawkat Muhammed.

Han går i ungdomsklubben, som står bag det store program med aktiviteter hen over sommeren til børn og unge.

Ungeloungen i biblioteksparken byder også på udendørs spil og andre aktiviteter, men det er musikken, Shawkat Muhammed er interesseret i.

Annonce

Skal på Youtube

- Vi skal have lavet en video til Youtube, men det tager noget tid. Jeg overvejer at lægge et lille klip på instagram, fortæller Shawkat Muhammed.

Det bliver første gang, han lægger en video ud, så andre kan høre ham synge.

Man kan sagtens indrettet et lille musikstudie i en campingvogn. Foto: Morten Pape

I det lille studie i campingvognen får han hjælp af produceren Zulfi Saljihi fra Subart Network. Produceren er godt tilfreds med at hjælpe den unge rapper fra Odder.


Musik kan noget specielt.

Shawkat Muhammed, rapper


- Bare det, at han kan skrive tekster selv, betyder meget. Og han har været med inde i og lave musikken. Når man lægger noget ud, man selv har lavet, udvikler det en. Og man har en stolthed ved at høre sin musik, siger produceren.

Regnvejret holdt mange unge væk fra loungen ved biblioteket. Her lokker Klaus Rafael og Rikke Normand ellers med musik og grill samt kongespil og andre havespil. Foto: Morten Pape

Udenfor campingvognen sidder Rikke Normand og Klaus Rafael, der er klubmedarbejdere på Odder Ungdomsskole. De er trætte af, at et regnvejr holder mange unge væk lige i dag. Men også glade for, at der sker noget for de unge i løbet af sommeren.

Annonce

Vil gerne udvide sæson

- Ungdomsskolen har altid søgt midler til at have en længere sæson, så der er aktiviteter indtil sommerferien, siger Klaus Rafael.

- Ja, de unge synes, der er langt fra april til september. Vi kunne fastholde flere i klubben hvis vi havde en fuld sæson, tilføjer Rikke Normand.

De har begge været med kommunens ssp-medarbejder og ungeteam ude at gå i Odder. De kender de steder, hvor grupper af unge ofte holder til.

Sommer i Odder

Cyberhus.dk:Odder
https://cyberhus.dk/ung-i/odder

Programmet byder på skiftende aktiviteter til børn og unge i løbet af sommeren. Det hele er samlet på odder.dk/sommeriodder, som bliver opdateret undervejs, som der kommer nyt til. Ungechatten på www.cyberhus.dk/ung-i/oddder er også åben.

Uge 28: Lounge, music, coffee ’n’ shakes i Biblioteksparken.

Uge 29: Bliv ridder for en uge – rollespil på biblioteket.

Uge 30: Streetgames med basket, fodbold og skating på Spektrums multibane.

Uge 31: Beach ’n’ Ocean Camp med SUP og kajakker på stranden i Hou.

Uge 32: Motor og Lounge ved E-team på Bisgårdsvej.

- Og de unge er faktisk glade for at se os. De spørger, hvornår vi åbner, siger Rikke Normand.

Ungdomsklubben åbner først igen i september. Men indtil uge 32 er der forskellige aktiviteter, som er samlet på odder.dk/sommeriodder.

- Vi tænker, at folk ikke kommer til at rejse så meget, men tilbringer mere tid i Odder. Dem har vi lavet noget for. Det er nogle fede ting, og de er gratis, siger Klaus Rafael.

Ligesom andre kommuner har Odder fået penge fra staten til at lave sommeraktiviteter for børn og unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce