Annonce
Horsens

SF vil have et tjek: Bliver penge til folkeskolerne i Horsens omsat til ekstra hænder?

Kommunens folkeskoler fik i fjor tildelt 10 millioner kroner fra en velfærdspulje. Nu vil SF finde ud af, hvordan pengene er blevet brugt ude på skolerne. Arkivfoto: Mads Hansen
- Kan pengene reelt mærkes på gulvet ude på skolerne? Jeg er i tvivl, lyder det fra byrådsmedlem Paw Amdisen (SF) forud for budgetforhandlingerne i næste måned.

Horsens: Da Folkebladet for et år siden talte med byrådsmedlem Paw Amdisen (SF) forud for budgetforhandlingerne i Horsens Byråd, lød det, at "nu er det skolernes tur".

Og det blev skolernes tur i det budgetforlig, der blev lavet for 2021.

Forligspartierne bevilgede 10 millioner kroner i en såkaldt velfærdspulje til et løft på kommunens folkeskoler, og her et år senere vil SF nu have undersøgt, om pengene er havnet de rette steder.

Annonce

- Der er jo stor forskel på, hvor mange penge de enkelte skoler får, og vi er meget interesserede i at finde ud af, om pengene reelt kan mærkes på gulvet, altså om der er kommet flere hænder ude på skolerne. Det er jeg faktisk lidt i tvivl om, siger Paw Amdisen, der også er næstformand i børne- og uddannelsesudvalget.

Byrådsmedlem Paw Amdisen (SF) ser gerne, at der på skolerne er mindre fokus på målstyring og tests og mere fokus på dannelse, relationer og trivsel. Arkivfoto: Morten Pape

I forhold til folkeskolen handler det også om værdipolitik, understreger SF.

- Det handler om mindre fokus på målstyring og test og mere fokus på dannelse, relationer og trivsel. Vi ser for eksempel gerne, at de frivillige nationale tests helt afskaffes i Horsens Kommune, siger Paw Amdisen.

Flere penge til udsatte borgere

SF går til forhandlingerne med det, man måske kunne kalde et "vedligeholdelsesbudget". Der er ønsker om et streetcenter og en koncertsal, men derudover ingen forslag til store byggerier eller andre ekstraordinære ønsker.

I stedet er der mange bud på konsolideringer af velfærden for børn, unge, voksne og gamle.


Uden at kunne føre bevis for det er det min fornemmelse, at der er kommet flere børn med diagnoser.

Paw Amdisen (SF), byrådsmedlem


En særligt vigtig sag for SF ved årets budgetforhandlinger er håndteringen af sager på det specialiserede område, der dækker borgere med særlige behov, for eksempel udsatte børn og unge og handicappede.

- Det specialiserede socialområde har været under økonomisk pres i flere år, og selv om kommunen jo er blevet frikendt for at have begået ulovligheder i sagsbehandlingen, er der i samme analyse en erkendelse af, at området skal tilføres flere ressourcer, siger Paw Amdisen.

Det gælder også for skolebørn med særlige behov, understreger SF'eren.

- Uden at kunne føre bevis for det er det min fornemmelse, at der er kommet flere børn med diagnoser. Vi har pladsproblemer, blandt andet på Højvangsskolen, og jeg håber, at noget af det kan løses ved, at vi frigiver plads på Dagnæsskolen, siger han.

Fem ønsker fra SF

SF Horsens går til budgetforhandlingerne i næste måned med et 12 sider langt budgetoplæg. Her er et udpluk af de ønsker fra SF, der ikke er nævnt i artiklen.

  1. Der skal udarbejdes en boligpolitisk strategi for mere blandede boligområder, der også skal understøtte, at alle dagtilbud og skoler har et blandet børne-/elevgrundlag.
  2. Det skal vurderes, om Horsens Kommune kan blive C02-neutral hurtigere end det nuværende mål, 2050.
  3. Mulighederne for at give sociale fripladser til kulturskolerne i kommunen skal undersøges.
  4. Det skal undersøges, om brugen af servicehunde kan udbredes til et større antal borgere, f.eks. børn og unge med psykiske funktionsnedsættelser.
  5. Busbetjeningen af Torsted/Østerhåb skal forbedres, for eksempel med en "uddannelseslinje" på niveau med Linje H (Stensballe-Statsskolen).
Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Annonce