Annonce
Horsens

SF langer ud efter DF efter tørklædesag: Usmageligt og forkasteligt

Paw Amdisen (SF) er rystet over, at DF ønsker at få talt alle kommunalt ansatte med tørklæde. Arkivfoto
Paw Amdisen (SF) er mildest talt i oprør over Dansk Folkepartis spørgsmål til forvaltningen, hvor partiet vil have tal på, hvor mange af kommunens ansatte der bærer tørklæde.

Horsens: - Jeg er rystet!, sådan lyder den klare melding fra byrådsmedlem Paw Amdisen (SF).

Det, der ryster SF'eren er en forespørgsel til forvaltningen fra Dansk Folkepartis Claus Kvist Hansen. Han ønsker at få sat tal på, hvor mange af kommunens ansatte der bærer tørklæde. En forespørgsel, forvaltningen dog har afvist at svare på.

Ifølge Paw Amdisen minder optællingen ham om det, han kalder en mørkere tid, hvor borgere blev registret på grund af deres politiske eller religiøse overbevisning.

- Det er usmageligt. I 30’ernes og 40’ernes Tyskland og Europa var denne registrering en forudsætning for overgreb og massedrab på bestemte befolkningsgrupper. Og jeg kan simpelthen ikke se, hvad et parti, der anser sig selv som demokratisk og et midterparti, vil med den slags tanker, siger han.

Annonce

Dybt, dybt forkasteligt

Paw Amdisen kalder desuden Dansk Folkepartis spørgsmål for forkasteligt, og ser på forespørgslen som én i rækken af flere tilfælde, hvor han mener, Dansk Folkeparti forfølger bestemte befolkningsgrupper.

- Det meste har indtil videre bare været i den groteske og latterlige afdeling, men med deres sidste forespørgsel er vi ovre i det decideret ubehagelige, som jeg mener, vi bør tage skarpt afstand fra i Horsens Kommune, siger han.

I svaret fra forvaltningen lyder det blandt andet:

"I Horsens Kommune registrerer vi ikke anvendelsen af religiøse tørklæder blandt de ansatte. Valg af religion er ligesom medlemskab af en fagforening ikke oplysninger, vi lovligt kan indsamle og opbevare. Det er derfor ikke muligt at svare på, hvor mange der vælger at bære et religiøst tørklæde i arbejdstiden."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Digital hjælp er blevet gratis

112

Flere byggepladser udsat for tyverier

Annonce