Annonce
Østjylland

SF klar med kandidatliste - tvivl ryddet af vejen for byrådsmedlem

SF's leder Thomas Medom (tv) får fortsat følgeskab på valgsedlen til byrådsvalget af Jan Ravn Christensen (th), der nu har besluttet sig for at genopstille. I midten SF's Aarhus-formand Søren Kronborg Pedersen. Foto: Axel Schütt
Byrådsmedlem Jan Ravn Christensen har valgt at genopstille til det kommende byrådsvalg i november.

AARHUS: Han var i efteråret i alvorlige overvejelser, om han skulle blive i politik eller stoppe, men vægten tippede til fordel for et ja, da byrådsmedlem Jan Ravn Christensen (SF), 40 år, skulle gøre op, om han vil genopstille til det kommende byrådsvalg i november i år.

Han har været medlem af Aarhus Byråd siden 2010, og nu står han nu igen på den opstillingsliste, som SF-Aarhus netop har offentliggjort.

- Vi har talt meget om det hjemme - om plusser og minusser - ved at deltage i politik, og det endte med, at der var flest plusser. Der er vigtige projekter, jeg gerne vil arbejde videre med: Klimadagsordenen, minimumsnormeringer i daginstitutioner og situationen på plejehjemmet Kongsgården, som skal løftes, så både ansatte og ældre kan få en god hverdag og se fremad, siger Jan Ravn Christensen, der bor med sin samlever og to døtre i Mårslet.

Annonce

- Det betyder også meget for min beslutning om at genopstille, at jeg har fået mange opfordringer, også fra folk jeg ikke kender, som gerne vil have min stemme i byrådet. Det har givet et sug i maven og har været lidt et skulderklap, jeg er stolt af.

Medom fortsat spidskandidat

SF genvalgte allerede i efteråret Børn- og Ungerådmand Thomas Medom som fortsat spids- og rådmandskandidat. Nu har SF’s medlemmer så valgt resten af holdet og prioriteret deres rækkefølge på stemmesedlen.

Da SF i år går over til sideordnet opstilling - som de fleste øvrige partier - frem for som hidtil partilisteopstilling, betyder det, at det i sidste ende er vælgernes stemmer, der bestemmer, hvem, der bliver valgt. Men den prioriterede rækkefølge er et signal fra SF's medlemmer om, hvem man helst ser valgt ind.


Vi har talt meget om det hjemme - om plusser og minusser - ved at deltage i politik, og det endte med, at der var flest plusser.

Jan Ravn Christensen (SF), byrådsmedlem


Og her er Jan Ravn Christensen igen nr. 2 lige efter Thomas Medom. Derefter følger byrådsmedlem Mette Bjerre som nr. 3 og den tidligere Alternativist, byrådsmedlem Liv Gro Jensen som nr. 4 efterfulgt af det tidligere SF-byrådsmedlem Claus Thomasbjerg som nr. 5.

Derudover blev resultatet af urafstemningen, at Anne Hammer, Christoffer Koch Andersen, Annbrit Jørgensen, Sander Jensen og Antoniett Pharao Vebel blev valgt i nævnte rækkefølge.

- Det her kandidathold er så afgjort et af de stærkeste kandidathold, jeg har set i SF til et  kommunalvalg. Med de kandidater sikrer vi, at valgkampen kommer til at handle om politik, og det der fylder i hverdagen for århusianerne. Det er også kandidater, der er stærke inden for mere tid til velfærd og bedre beskyttelse af drikkevand, natur og luftkvaliteten, siger Thomas Medom.

SF's formand i Aarhus, Søren Kronborg Pedersen tilføjer:

- Jeg er stolt af, at vi i SF Aarhus har en politisk kultur, der dels sikrer, at det er de bedst egnede kandidater, der får plads og vælges, og vi samtidig har fået løst det dilemma mange andre partier står med, idet vi har en lige fordeling blandt mænd og kvinder i kandidatfeltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Annonce