Annonce
Horsens

Serritslev venter på sin første landskamp på Fijiøerne

Flemming Serrritslev vil gøre Fijiøerne til det stærkeste hold i Stillehavet. Privatfoto.
Tidligere VB'er vil gøre Fijiøerne til det bedste landshold i Stillehavet.
Annonce

Hedensted: Efter ni måneder som landstræner for Fijiøerne venter den tidligere Vejle-spiller Flemming Serritslev stadig på sin første landskamp.

Som tidligere nævnt har Flemming Serritslev skrevet en tre-årig kontrakt med Fijiøerne, der er et af de mindste lande blandt de 211 FIFA-nationer.

På grund  af coronaen er der endnu ikke fastsat VM-kvalifikationskampe til Qatar, og Serritslev har dermed sin debut til gode, selv om ingen er coronasmittet på Fijiøerne.

Fiji-øerne rangerer som nummer 163 på FIFA's verdensrangliste, og det er en del bedre end sidst, han startede på et job i Papa New Guinea, som lå nummer 206.

Flere af Flemming Serritslev har mistet kontakten til ham, efter at han solgte huset gennem mange år i Hedensted og drog til Fiji-øerne, men DBU's tidligere pressechef Frits Ahlstrøm, nu Viasat Sport, opsøgte ham og fandt en meget engageret landstræner for Fiji-øerne.

Fiji-øerne er mest kendt for sine mange turister. Indbyggertallet er på omkring 900.000 på de 332 øer.

Annonce

Bedst i Stillehavet

Der er otte klubber i den nationale liga. De fleste spillere er amatører med et civilt job, men der findes også professionelle.

I de seneste 12 år har Vodafone været sponsor for Fiji'ernes landshold.

Flemming Serritslev arbejder med en trup på 30 spillere, og han har spillerne til rådighed i en måned før deres første kamp. Han nyder stor opbakning fra klubberne.

Flemming Serritslev kæphest har altid været talentudvikling, og han arbejder meget med U19-spillerne.

Hans mål er at gøre Fijiøerne det bedste hold i Stillehavet, dvs. foran New Zealand, Solomon Islands, New Caledonia og Tahiti. Hvis det lykkes, skal hans hold spille mod nummer fem fra Sydamerika om en plads ved VM i Qatar.

73-årige Serritslev bor på øen Viti Levi, hvor hovedstaden Suva ligger.

Annonce

Globetrotter

Flemming Serritslev har tidligere arbejdet i Nigeria, Armenien, Iran og Papa New Guinea. Han er kendt for at tage fat på opgaver, der ser håbløse ud, og overalt har han skabt resultater. Senest er Papa New Guinea avanceret til nummer 165 på FIFA's verdensrangliste.

Flemming Serritslev var anfører i VB og dansk mester, og han var assistenttræner for det danske A-landshold under Richard Møller Nielsen og Bo Johansson i 90'erne og cheftræner for U21-landsholdet i 2000-2006, inden han drog ud til eksotiske lande for at udvikle nye fodboldtalenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Politifolk passer på hitte-hvalp fra rasteplads: Nu har ejeren tre dage til at komme på banen

Horsens For abonnenter

Ingen hjælp til Jørgensens Hotel: Uhensigtsmæssigt og uforståeligt, siger ejere

Annonce