Annonce
Sport

Sensationel debut af brandvarm amerikaner var ikke nok for Horsens IC, der blev dukket til sidst mod Bakken Bears

Mens Khalil Ahmad brændte gulvet af for Horsens HIC, betalte hjemmeholdets Jarred Ogungbemi-Jackson tilbage i den anden ende. Han blev topscorer for Bakken Bears med 22 point. Foto: Kim Daugaard
Nyerhvervelsen Khalil Ahmad var her, der og alle vegne, da han og HIC-truppen sæsondebuterede på udebane mod ligarivalerne fra Bakken Bears. Trods 40 point fra amerikaneren trak bjørnene fra til slut og vandt med 104-89.

Aarhus: Det var et uprøvet Horsens IC-hold, der torsdag besøgte Bakken Bears. HIC skulle blandt andet blive klogere på, om niveauet igen i år er til at byde Danmarks ubestridte basketduks op til dans efter talrige udskiftninger i spillertruppen.

Modsat sæsondebuterende HIC gik hjemmeholdet ind til opgøret i kampform - med fire nylige kvalifikationskampe til Champions League i bagagen.

Det viste sig fra allerede fra tip off, hvor Bakken Bears lagde stærkt ud med tre trepoints-scoringer i streg. Hjemmeholdet havde tydeligvis tænkt sig at sætte en fed streg under sin favoritværdighed til titel igen i år.

Annonce

I den anden ende sørgede Horsens IC-profilen gennem otte år, Vedran Borovcanin, og Magnus Jespersen for at holde de gulklædte inde i kampen. 9-4 til Bakken halvvejs i første quarter.

Og så gik der ellers ikke længe før det nyindkøb, HIC-træner Lukas Varga på forhånd har fremhævet som en potentiel profil i Basketligaen, amerikanske Khalil Ahmad, gav smagsprøver på sin kunnen.

Centimeter fra posterizer

Efter ti minutter rundede han ubesværet sin direkte oppasser og var kun centimeter fra et vaskeægte posterizer-dunk, da han i det lille felt satte af og steg til vejrs overfor Bakken-fyrtårnet Michel Diouf.

Forsøget tog dog ringen, mens publikum gispede, og Khalil Ahmad kunne i stedet sætte to stensikre straffekast.

Både den driblestærke amerikaner og Vedran Borovcanin fik rig mulighed for at afprøve Bears-forsvaret en-mod-en i første periode - som følge af Magnus Jespersens hårde arbejde under kurven, hvor han var en evig kilde til uro.

Magnus Jespersen leverede en fornem arbejdsindsats mod Bakken Bears og var særligt i første halvleg en kilde til evig uro for hjemmeholdet. Foto: Kim Haugaard

Den 23-årige forward spillede i sidste sæson for Bakkens Bears akademihold og er udset til at skulle lukke hullet efter den tidligere HIC-anfører, Frederik Rungby, der er draget til Tyskland.

Den opgave løste Jespersen strålende og noterede sig selv for seks point i første periode, som endte 24-25 til HIC.

Annonce

Nyindkøb var en enmandshær

Fra anden periodes start kom hjemmeholdet stærkt ud og satte tempoet et nøk vejret - illustreret ved, at scoren efter knap fem minutter var vendt til 37-32.

Det stressede øjensynligt HIC, hvor det tålmodige angrebsspil måtte vige for enmandshæren Khalil Ahmad, der gang på gang drev bolden mod kurven. Det resulterede i fire ture på straffelinjen i første halvleg - og intet mindre end 24 point til den åbenlyse HIC-forstærkning.

De to hold fortsatte med at give og tage undervejs i tredje periode. Bakken Bears havde tydeligvis brugt pausen til at drøfte, hvordan de fik sat en stopper for Khalil Ahmad, som åbnede perioden med en fremragende step back-3'er.

Siden havde hjemmeholdet - især med ligeså rapfodede Jarred Ogungbemi-Jackson - dog held til at putte en klods om benet på den brandvarme HIC-nyerhvervelse.

Khalil Ahmad - her i duel med hjemmeholdets Darko Jukic - kunne næppe have ønsket sig en bedre debut i den danske basketliga. 40 point blev det til - de 24 sat i kurven allerede i første periode. Foto: Kim Haugaard

Med stillingen 75-71 var der lagt op til en gyser i fjerde periode, hvor der fra start ikke lod til at være nogen tvivl om, hvilken HIC-spiller, som skulle hive sejren i land. Kun få sekunder var spillet, da Khalil Ahmad kaldte endnu et isolationsspil. Den storspillende point guard, som sluttede kampen med 40 point, øjnede helt naturligt frelserrollen, da kampen spidsede til.

Bakken Bears-Horsens IC 104-89 (53-47)

Topscorere for Bakken Bears: Jared Ogungbemi-Jackson 22 point

Topscorer for Horsens IC: Khalil Ahmad 40 point

Periode-cifrene: 24-25, 53-47, 75-71, 104-89

En plan, Bakken-forsvaret var velforberedte på og perioden ud flere gange dækkede den vævre point guard med to spillere.

Det betød, at den velsmurte Bakkens Bears-maskine kunne kværne ufortrødent videre, mens HIC-spillerne skulle slide sig til hver en scoring i de afgørende minutter.

Til sidst slap kræfterne op for Horsens IC, der efter en flot præstation måtte se sig slået med 105-89.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

AC Horsens For abonnenter

Genlæs livebloggen: AC Horsens tabte et nyt skridt i oprykningskampen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
KOMMUNALVALG

'Når det ikke er alle, der dropper dem, gør vi heller ikke': Valgplakaterne møder modstand - men nu er de hængt op alligevel

Horsens For abonnenter

Han sad fængslet længere end sin dom, men får ikke erstatning: - Det har været et ekstremt belastende forløb

AC Horsens

AC Horsens-træner ved en skillevej oven på ny skuffelse: En kamp mindre til at rette op på det i

Kultur

Perlerække af Pretty Maids-anekdoter i ny bog: - Vi havde den samme drøm - vi ville være rock stars

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Han greb chancen, men holdkammeraterne skuffede

Horsens

Så er der rykket en ny eksotisk madbod ind på Posthuset: Klar med Danmarks største taco

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

AC Horsens

Se videoanalyse og højdepunkter: Årsagerne til AC Horsens-nederlag er åbenlyse

Horsens For abonnenter

560 medlemmer og et jammerligt klubhus: Nu er spørgsmålet, om fodboldklub skal blive eller rykke i retning af Hatting

Debat

Kære politikere: Lad os få et røgfrit Horsens

Annonce