Annonce
Sport

Sensationel debut af brandvarm amerikaner var ikke nok for Horsens IC, der blev dukket til sidst mod Bakken Bears

Mens Khalil Ahmad brændte gulvet af for Horsens HIC, betalte hjemmeholdets Jarred Ogungbemi-Jackson tilbage i den anden ende. Han blev topscorer for Bakken Bears med 22 point. Foto: Kim Daugaard
Nyerhvervelsen Khalil Ahmad var her, der og alle vegne, da han og HIC-truppen sæsondebuterede på udebane mod ligarivalerne fra Bakken Bears. Trods 40 point fra amerikaneren trak bjørnene fra til slut og vandt med 104-89.

Aarhus: Det var et uprøvet Horsens IC-hold, der torsdag besøgte Bakken Bears. HIC skulle blandt andet blive klogere på, om niveauet igen i år er til at byde Danmarks ubestridte basketduks op til dans efter talrige udskiftninger i spillertruppen.

Modsat sæsondebuterende HIC gik hjemmeholdet ind til opgøret i kampform - med fire nylige kvalifikationskampe til Champions League i bagagen.

Det viste sig fra allerede fra tip off, hvor Bakken Bears lagde stærkt ud med tre trepoints-scoringer i streg. Hjemmeholdet havde tydeligvis tænkt sig at sætte en fed streg under sin favoritværdighed til titel igen i år.

Annonce

I den anden ende sørgede Horsens IC-profilen gennem otte år, Vedran Borovcanin, og Magnus Jespersen for at holde de gulklædte inde i kampen. 9-4 til Bakken halvvejs i første quarter.

Og så gik der ellers ikke længe før det nyindkøb, HIC-træner Lukas Varga på forhånd har fremhævet som en potentiel profil i Basketligaen, amerikanske Khalil Ahmad, gav smagsprøver på sin kunnen.

Centimeter fra posterizer

Efter ti minutter rundede han ubesværet sin direkte oppasser og var kun centimeter fra et vaskeægte posterizer-dunk, da han i det lille felt satte af og steg til vejrs overfor Bakken-fyrtårnet Michel Diouf.

Forsøget tog dog ringen, mens publikum gispede, og Khalil Ahmad kunne i stedet sætte to stensikre straffekast.

Både den driblestærke amerikaner og Vedran Borovcanin fik rig mulighed for at afprøve Bears-forsvaret en-mod-en i første periode - som følge af Magnus Jespersens hårde arbejde under kurven, hvor han var en evig kilde til uro.

Magnus Jespersen leverede en fornem arbejdsindsats mod Bakken Bears og var særligt i første halvleg en kilde til evig uro for hjemmeholdet. Foto: Kim Haugaard

Den 23-årige forward spillede i sidste sæson for Bakkens Bears akademihold og er udset til at skulle lukke hullet efter den tidligere HIC-anfører, Frederik Rungby, der er draget til Tyskland.

Den opgave løste Jespersen strålende og noterede sig selv for seks point i første periode, som endte 24-25 til HIC.

Annonce

Nyindkøb var en enmandshær

Fra anden periodes start kom hjemmeholdet stærkt ud og satte tempoet et nøk vejret - illustreret ved, at scoren efter knap fem minutter var vendt til 37-32.

Det stressede øjensynligt HIC, hvor det tålmodige angrebsspil måtte vige for enmandshæren Khalil Ahmad, der gang på gang drev bolden mod kurven. Det resulterede i fire ture på straffelinjen i første halvleg - og intet mindre end 24 point til den åbenlyse HIC-forstærkning.

De to hold fortsatte med at give og tage undervejs i tredje periode. Bakken Bears havde tydeligvis brugt pausen til at drøfte, hvordan de fik sat en stopper for Khalil Ahmad, som åbnede perioden med en fremragende step back-3'er.

Siden havde hjemmeholdet - især med ligeså rapfodede Jarred Ogungbemi-Jackson - dog held til at putte en klods om benet på den brandvarme HIC-nyerhvervelse.

Khalil Ahmad - her i duel med hjemmeholdets Darko Jukic - kunne næppe have ønsket sig en bedre debut i den danske basketliga. 40 point blev det til - de 24 sat i kurven allerede i første periode. Foto: Kim Haugaard

Med stillingen 75-71 var der lagt op til en gyser i fjerde periode, hvor der fra start ikke lod til at være nogen tvivl om, hvilken HIC-spiller, som skulle hive sejren i land. Kun få sekunder var spillet, da Khalil Ahmad kaldte endnu et isolationsspil. Den storspillende point guard, som sluttede kampen med 40 point, øjnede helt naturligt frelserrollen, da kampen spidsede til.

Bakken Bears-Horsens IC 104-89 (53-47)

Topscorere for Bakken Bears: Jared Ogungbemi-Jackson 22 point

Topscorer for Horsens IC: Khalil Ahmad 40 point

Periode-cifrene: 24-25, 53-47, 75-71, 104-89

En plan, Bakken-forsvaret var velforberedte på og perioden ud flere gange dækkede den vævre point guard med to spillere.

Det betød, at den velsmurte Bakkens Bears-maskine kunne kværne ufortrødent videre, mens HIC-spillerne skulle slide sig til hver en scoring i de afgørende minutter.

Til sidst slap kræfterne op for Horsens IC, der efter en flot præstation måtte se sig slået med 105-89.

Annonce
Horsens For abonnenter

20 boliger af "stærkt eftertragtet type" og grønt område på vej midt i Lund: Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kristi himmelfartsdag må vente - i denne weekend valfarter musikelskere til festival-genopstandelse i Horsens

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Horsens

Fodgænger kørt ned i kryds: Bilist ville foretage et sving

Sport

Horsens-rytter vinder europamesterskabet: Den internationale mesterskabsmedalje nummer 18 kom i hus i Litauen

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Erhverv

Fire uger efter konkurs: 10 ufærdige byggeprojekter mangler fortsat købere

Hedensted For abonnenter

Se listen over, hvor meget digelagets bestyrelse står til at få i løn: Arbejdet i digelaget kræver en del tid, siger formand

Horsens

Børneområdet skal spare 17 millioner: Det kan gå ud over kørsel til specialbørnehave og åbningstider i dagtilbud

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Juridisk brevkasse

Min arbejdsplads er blevet solgt til en anden virksomhed - kan jeg være sikker på at beholde mit job?

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Horsens For abonnenter

På to uger er der blevet tinglyst 12 bolighandler i Horsens Kommune: Se dem her

Annonce