Annonce
Odder

Seniorer vil genoplive højskolerne

Det tidligere forstanderpar, Eva Bach og Aage Augustinus , er gået med i et nyt seniorakademi, som står bag konference på Rude Strand Højskole. Arkivfoto

En række prominente gæster skal inspirere deltagerne i en konference til at komme med bud på højskolernes fremtid.

Annonce

Rude: Højskolerne spillede en vigtig rolle, da den nordiske demokratiske samfundsmodel blev skabt. Nu bliver modellen udfordret, og der er brug for højskolerne igen.

Bag arrangementet står et nyt seniorakademi med tilknytning til Rude Strand Højskole. Akademiet holder en konference, som bl.a. får besøg af kulturminister Mette Bock (LA) og forfatter Tor Nørretranders.

- Højskolerne handlede i sin tid om almendannelse og bygger på lighed, tillid, ikke-voldelighed, fællesskab og folkeoplysning. Nu er der brug for, at de igen går i front og relancerer begreber som ordentlighed og anstændighed, siger Arne Rolighed i en pressemeddelelse.

Han har en fortid som sundhedsminister og direktør i Kræftens Bekæmpelse, og han er også tidligere næstformand i Danske Seniorer, der ejer højskolen ved Rude Strand.

I dag er han formand for skolens styregruppe, og sammen med Jørgen Koldbæk har han stiftet Seniorakademiet Rude Strand.

Akademi laver konference

Initiativgruppen bag Seniorakademiet Rude Strand 2018 består foruden Arne Rolighed og Jørgen Koldbæk af Rude Strand Højskoles forstandere Helle Bak Holvad og Carsten Holvad.

Det tidligere forstanderpar Eva Marie Bach og Aage Augustinus er også med. Desuden bidrager Odder og Aarhus kommuner.

Annonce

Deltagere skal i workshops

Jørgen Koldbæk er journalist og medstifter af Skandinavisk Filmkompagni, og tanken er, akademiet skal svare på en række spørgsmål.

- Hvordan udnytter vi aktivt - i demokratiets tjeneste - den kæmpemæssige bank af viden og erfaring, der er opsamlet hos den hurtigt voksende gruppe af seniorer, som forlader arbejdsmarkedet, spørger Jørgen Koldbæk.

- Og hvordan sikrer vi også fremtidens danskere en tilværelse i liv og lyst? Hvordan revitaliserer vi folkeoplysningen i Grundtvigs ånd og puster nyt liv i gode og fornuftige begreber som dannelse og ordentlighed, supplerer Arne Rolighed.

Akademiets første aktivitet er konferencen, der foregår lørdag 15. september hele dagen på højskolen. Der vil være oplæg og tre workshops, og Odder Kommunes socialdirektør Jette Lorenzen samt direktør for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Hosea Dutschke, medvirker også.

Der er plads til ca. 100 deltagere, som skal komme med forslag til at puste nyt liv ind i folkeoplysning og folkehøjskolerne, og konferencen er for inviterede gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Kampen mod aids kan vindes

Annonce