Annonce
Odder

Send flere penge til skolerne tak

Karsten Poulsen, der er direktør for bønr, unge og kultur får flere penge til fordeling på skoleområdet, hvis det står til flertallet af deltagerne på torsdagens borgermøde om kommunens budget. Foto: Michael Svenningsen

Budskabet var ikke til at tage fejl af, da Odder Kommune torsdag aften havde inviteret borgerne til at komme med input til næste års budget. Børnene skal tilgodeses - også for at sikre tilflytning.

Odder: Byrådspolitikerne fik tydelige bud på, hvordan de skal prioritere pengene, når næste års budget skal lægges. Der skal satses på børnene.

Det var hovedkonklusionen, da omkring 90 borgere torsdag aften havde taget imod invitationen til et borgermøde, hvor deltagerne kunne komme med bud på, hvad der skal bruges penge på, nu hvor den kommunale økonomi ikke længere er låst af udgifter til Skovbakkeskolen og Grobshulevej.

- Siden 2010 har der været voldsomme nedskæringer på skolerne, og nu står man med regningen, lød det fra en af deltagerne.

Regningen er de godt syv mio. kr. som børn, unge og kultur meget gerne ser afsat til skoleområdet, efter det er kommet frem, at antallet af elever i specialklasserne er steget markant fra sidste skoleår til i år - fra 55 til 81.

Annonce

Folkeskolen skal have mange penge, så drop andet for at lave en god folkeskole, for det koster penge at få det til at fungere.

Mødedeltager

Sats på indskolingen

Men det er ikke nok, at der kommer penge til at lukke det umiddelbare hul. Der skal budgetlægges mere langsigtet.

- Vi skal have normeringer, der gør, at vi ikke får sårbare børn. Det kræver en stor medarbejdergruppe, men hvis vi vil tiltrække børnefamilier, skal vi ikke have så mange sårbare børn, lød budskabet til politikerne, der noterede flittigt rundt omkring ved bordene på Parkhotellet.

En mødedeltager gik så langt som til at sige, at politikerne, udover at tilføre penge til området, også skulle fjerne den fastlagte ene pct. i hverdagseffektiviseringer, som skal gennemføres i hele kommunen.

- Og så kan vi bruge skoleområdet til at adskille os fra andre kommuner, som den kommune, hvor man har to voksne i alle indskolingsklasser, sagde han.

Langsigtede løsninger

Om forældrenes og lærernes ønsker bliver opfyldt er naturligvis for tidligt at sige. Budgettet skal først igennem en politisk behandling, inden det skal vedtages til oktober.

Men allerede ved mødets start erkendte kommunaldirektør Henning Haahr, at kommunen er udfordret på skoleområdet og særligt på specialområdet.

- Vi har en stor stigning i antallet af sårbare børn og unge. Det bliver vi nødt til at tage alvorligt, for det er en udfordring, der skal løses også på den lange bane, sagde Henning Haahr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Butikker skal holde åbent søndage i sommerferien - cafélivet skal være generatoren bag

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce