Annonce
Sport

Sen scoring sørger for ny AaB-træners første sejr

AaB-spillerne jubler efter Iver Fossums sene scoring. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Iver Fossum blev matchvinder på et straffesparkmål i tillægstiden, da AaB slog Sønderjyske 1-0.

For første gang i forårssæsonen har AaB vundet en superligakamp, og holdet er igen sprællevende i kampen om en plads i top-6.

De forløsende tre point blev sikret til allersidst i hjemmekampen mod Sønderjyske, da opgøret blev vundet med 1-0 på et straffesparkmål i tillægstiden.

Nordmanden Iver Fossum stod bag fuldtræfferen. På sidelinjen kunne AaB's spanske cheftræner, Marti Cifuentes, juble over sin første sejr i spidsen for den nordjyske klub, der var gået fra banen uden sejr i forårets første seks kampe.

Dermed ryger AaB op på ottendepladsen i Superligaens, mens Sønderjyske dumper ud af top-6 og ned på syvendepladsen på grund af en dårligere målscore end OB.

Efter AaB's sene sejrsmål fik Sønderjyskes cheftræner Glen Riddersholm det røde kort.

Dermed var han ikke vidne til, at AaB-målmand Jacob Rinne diskede op med en pragtredning, der forhindrede en udligning af Bård Finne.

Forud for den dramatiske afslutning var det et noget mere roligt opgør.

Både AaB og Sønderjyske var forsigtige i deres opspil og tog ikke store chancer i det opbyggende spil.

Derfor var der heller ikke mange store chancer i starten af opgøret. Nordjydernes største kunne meget vel have været et straffespark, som blev dømt, da Sønderjyske-keeper Lawrence Thomas slog ud efter bolden og ramte angriber Tom van Weert i hovedet.

Men ved et VAR-tjek blev der dømt offside på indlægget, og straffesparket blev annulleret.

Den tidligere AaB-angriber Anders K. Jacobsen var tæt på at bringe gæsterne foran med 10 minutter tilbage af første halvleg, da han sparkede lige på keeper Jacob Rinne på klos hold efter et langt indkast.

På den anden side af pausen fik AaB den største chance i åbent spil.

Offensivspilleren Kasper Kusk drev forbi Lawrence Thomas, men AaB'erens høje, tværgående aflevering gav Tom van Weert en for skarp vinkel til et frit mål, og hollænderen sendte bolden i sidenettet.

Det lugtede af en pointløsning, men til sidst trådte VAR til og gav hjemmeholdet den kampafgørende mulighed fra pletten.

I første omgang blev der ikke dømt noget, da en uopmærksom Jeppe Simonsen svingede sit ben op i hovedet af Frederik Børsting, men via videobillederne fik AaB straffespark og sikrede på den vis sejren over en direkte top-6-rival.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce