Annonce
Debat

Selvfølgelig skal vi tale pænt til kommunens ansatte

Lars Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Formanden for HK Sydjylland, Dorthe V. Willumsen, opfordrer byrådskandidaterne til at anvende en høvisk tone i debatten om jobcentrene. Gå efter bolden - ikke medarbejderne, lyder opfordringen (i læserbrev 29. oktober, red.)

Den opfordring vil jeg gerne kvittere for. Når vi debatterer indsatsen på beskæftigelsesområdet i kommunen, er det bestemt ikke den enkelte medarbejder, vi er ude efter. Det er min klare opfattelse, at bolden skal spilles på den politiske bane.

Vores medarbejdere i jobcentrene er efter min bedste overbevisning superprofessionelle og indstillet på at yde deres absolut bedste i bestræbelserne på at hjælpe såvel borgere som virksomheder frem til de rette løsninger.

Annonce

Nej, det er ikke medarbejderne, der er problemet. Det er snarere Christianborgs symbolpolitik, der ofte skaber lokale problemer. Og naturligvis en overdreven politisering af beskæftigelsesområdet, når byrådet sætter tommelskruerne på embedsværket og mest af alt styrer efter budgettal og Excel-regneark.

Det tvinger medarbejderne til at skele lidt for kraftigt til økonomien. Og så opstår der fejl i sagsbehandlingen. Noget, vi kan se ved, at alt for mange kommunale afgørelser sendes videre til Ankestyrelsen, der giver klagerne medhold.

Den diskussion er vigtig. For borgerne skal have tillid til, at de får den rigtige støtte og hjælp, når de er i kontakt med kommunen.

Derfor handler det om at sætte medarbejderne fri, så de kan bruge deres professionelle viden og kompetencer bedst muligt. Til fordel for borgerne.

Lars Jensen

Derfor handler det om at sætte medarbejderne fri, så de kan bruge deres professionelle viden og kompetencer bedst muligt. Til fordel for borgerne.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce