Annonce
Mad og drikke

Seks tyskere til din ferie

Arkivfoto: Colourbox.
Annonce

Brødtekst

2017 Spätburgunder Battenfeld-Spanier, Bodenheim, Rheinhessen Atomwine: 149 kroner (13,5 procent)

Medium rød med dyb duft af røde kirsebær, granatæble, røde blommer, peber, svagt ristet fad og mentol og en lille note af kød. Røde bær, peber, en smule krydret fad, smør, ost, lakrids og mælkechokolade. En afstemt, vibrerende syre sikrer friskhed i denne vellavede spätburgunder, der kalder på en mundfuld mere. Men vinen kan sagtens lagre et par år, hvis man hellere vil vente på klassiske pinot-aromaer af skovbund og svampe. Lige nu smager den bare godt. Fire store stjerner.

2019 Spätburgunder Rosé Jakob Schneider, Niederhauten, Nahe Jysk Vin: 109/90 kroner v. 6 (11,5 procent)

Pink med intens duft af jordbær, hindbær og røde kirsebær - og så en smule rose, en lille syrlighed og citrus. Bærdomineret smag med jordbær, granatæble og rysteribs med en anelse restsødme. Det er holdt på plads af en moderat syre og med en svag mælkesyrlighed i afslutningen. Ikke udpræget dyb eller kompleks vin, men det er en flaske, som formentlig vil blive tømt på terrassen en lun sommeraften. Til seks styk-prisen hiver den fire sikre stjerner hjem. Med skruelåg.

2018 Grauburgunder Klumpp, Bruchsal, Baden Vinova: 135 kroner (13 procent)

Tydelig duft af æble og pære, fersken, citron, lidt syrlighed og kværnet peber. Stor frugtsødme i munden med fersken og pære drysset med peber og så en krydret afslutning af grønne kviste. Vinen har en pæn fylde i munden og får et ekstra skub af sød fersken i en frugtlækker afslutning. En god syre holder balance på fyldigheden. Hvem sagde, pinot gris er en kedelig drue? Med skruelåg. Fire store stjerner.

2019 Riesling Limestone Keller, Flörsheim-Dalsheim, Rheinhessen Atomwine: 125 kroner (10 procent)

En klar duft af tropisk frugt og Haribo-vingummi, gule mirabeller, hvide sommerblomster og lime. I munden er der tydelig restsødme, gule æbler, lime, honningmelon, og eftersmagen er lang. Vinens frugt- og restsødme er vævet sammen med en slank, mineralsk smag og en veldoseret syre. Det er en type vin, som man nok er mere vant til at smage langs Mosels bredder, men stilen er tydeligt mere Kellersk, og det er en ret lækker kombination. Fem små stjerner.

2018 Detonation Riesling Immich-Batterieberg, Enkirch, Mosel Vinova: 175/145 kroner v. 6 (11,5 procent)

Dufter af æble, pomelo, gule blommer og honning. I smagen er der hårde, grønne æbler, citronbitterhed, og salt breder sig ind i afslutningen. Syren er over middel og godt integreret, og der er et forfriskende strejf af mentol i eftersmagen. Mosel-riesling er heldigvis så meget mere end flad vin med restsødme, som denne beviser. Med skruelåg. Fire stjerner.

2017 Secco Null% Rainer Sauer, Escherndorf, Franken Bichel: 70 kroner (0 procent)

Gylden med få bobler i glasset. Krydret duft med lyse sultanarosiner, dåseabrikos og honning. Stor sødme i smagen. Der er dog også frugtsmag af modne, røde æbler fulgt af æblesyrlighed og lidt orangeskal, der giver bitterhed. Det er druemost tilsat c-vitamin, citronsyre og kulsyre, og det smager selvsagt ikke som vin. Til almindelig mad er sødmen i druemosten for stor, trods tilsætningen af citronsyre, men den er udmærket som alternativ til et glas dessertvin, eller som et glas på terrassen, når man ikke vil have alkohol. Tre store stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce