Annonce
Horsens

Seks timers arbejde for partoutarmbånd: De frivillige skal have en fest på Wall of Sound

De højt værdsatte frivillige er ledelsens øjne og ører på festivalspladsen. Arbejdsopgaverne lyder på alt fra opsætning og oprydning til promovering og indtjekning af artisterne. Arkivfoto: Morten Pape
De frivillige medhjælpere til Wall of Sound skal - næsten - have det lige så sjovt i arbejdstøjet, som i fritimerne.

Horsens: Nok er det de feterede navne fra plakaten, der, med lige dele vokal og udstråling, tegner sig for den største del af opmærksomheden ved musikfestivaler. Men bag enhver strålende stjerne ligger også de mange timers afleveret knofedt bag scenetæppet, der er med til at få showbizz-apparatet til at køre som smurt.

Dét gælder også ved weekendens Wall of Sound, hvor mere end 260 frivillige i år hjælper til med alt fra oprydning og billettjek til promovering, bodsalg og meget mere.

Siden sidste år har 50 nye meldt sig under fanerne. Blandt andet takket være de ambassadører, Wall of Sound har på byens uddannelser.

- Vi fik ansøgninger helt frem til fredag, og det er rigtig positivt, at så mange havde lyst. Selvom en tredjedel vel er studerende, har vi både frivillige på 13 år og nogle på 70, siger frivilligkoordinator Line Vinum.

Hun fortæller, at der ikke umiddelbart er noget loft for, hvor mange frivillige Wall of Sound skal bruge. For flere hænder er lig med, at festivalen på sigt kan vokse.

Annonce

Hvis de frivillige har det sjovt, smitter stemningen af på gæsterne, og så bliver det også en bedre festival. Ude på pladsen er de vores forlængede øjne og ører og kan ofte se ting før ledelsen.

Line Vinum, frivilligkoordinator, Wall of Sound

Seks timer for et armbånd

Som nystartet festival er det vigtigt at få tag i nærområdet og opbygge et fast klientel, der kan sælge Wall of Sound - og ikke mindst vibe'n. Derfor er filosofien også, at festivalens frivillige skal have en lige så god stund i arbejdstøjet som foran scenerne.

Seks timers arbejde bliver kvitteret med et partout-armbånd - proportionelt noget mindre, end på mange andre danske festivaler.

- Hvis de frivillige har det sjovt, smitter stemningen af på gæsterne, og så bliver det også en bedre festival. Ude på pladsen er de vores forlængede øjne og ører og kan ofte se ting, før ledelsen, siger Line Vinum og fortæller, at der blandt andet er arrangeret en stor fest for alle medhjælpere senere på året.

I 2018 havde Wall of Sound cirka 200 frivillige tilknyttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Danmark

Liveblog: Tre gange flere end normalt meldte sig ledig fredag

Østjylland

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Annonce