Annonce
Horsens

Seks timers arbejde for partoutarmbånd: De frivillige skal have en fest på Wall of Sound

De højt værdsatte frivillige er ledelsens øjne og ører på festivalspladsen. Arbejdsopgaverne lyder på alt fra opsætning og oprydning til promovering og indtjekning af artisterne. Arkivfoto: Morten Pape
De frivillige medhjælpere til Wall of Sound skal - næsten - have det lige så sjovt i arbejdstøjet, som i fritimerne.
Annonce

Horsens: Nok er det de feterede navne fra plakaten, der, med lige dele vokal og udstråling, tegner sig for den største del af opmærksomheden ved musikfestivaler. Men bag enhver strålende stjerne ligger også de mange timers afleveret knofedt bag scenetæppet, der er med til at få showbizz-apparatet til at køre som smurt.

Dét gælder også ved weekendens Wall of Sound, hvor mere end 260 frivillige i år hjælper til med alt fra oprydning og billettjek til promovering, bodsalg og meget mere.

Siden sidste år har 50 nye meldt sig under fanerne. Blandt andet takket være de ambassadører, Wall of Sound har på byens uddannelser.

- Vi fik ansøgninger helt frem til fredag, og det er rigtig positivt, at så mange havde lyst. Selvom en tredjedel vel er studerende, har vi både frivillige på 13 år og nogle på 70, siger frivilligkoordinator Line Vinum.

Hun fortæller, at der ikke umiddelbart er noget loft for, hvor mange frivillige Wall of Sound skal bruge. For flere hænder er lig med, at festivalen på sigt kan vokse.

Hvis de frivillige har det sjovt, smitter stemningen af på gæsterne, og så bliver det også en bedre festival. Ude på pladsen er de vores forlængede øjne og ører og kan ofte se ting før ledelsen.

Line Vinum, frivilligkoordinator, Wall of Sound

Annonce

Seks timer for et armbånd

Som nystartet festival er det vigtigt at få tag i nærområdet og opbygge et fast klientel, der kan sælge Wall of Sound - og ikke mindst vibe'n. Derfor er filosofien også, at festivalens frivillige skal have en lige så god stund i arbejdstøjet som foran scenerne.

Seks timers arbejde bliver kvitteret med et partout-armbånd - proportionelt noget mindre, end på mange andre danske festivaler.

- Hvis de frivillige har det sjovt, smitter stemningen af på gæsterne, og så bliver det også en bedre festival. Ude på pladsen er de vores forlængede øjne og ører og kan ofte se ting, før ledelsen, siger Line Vinum og fortæller, at der blandt andet er arrangeret en stor fest for alle medhjælpere senere på året.

I 2018 havde Wall of Sound cirka 200 frivillige tilknyttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce