Annonce
forside

Seks polakker fængslet efter stort pc-tyveri

Seks polakker blev onsdag fængslet for omfattende tyveri af computere. Arkivfoto

Onsdag blev seks polske mænd varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet for at stå bag organiseret tyveri af computere for 500.000 kroner.

EJER BAVNEHØJ: Seks polske mænd blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør.

Mændene er sigtet for at stå bag organiseret tyveri af en stor mængde computere.

Ifølge efterforskningsleder politikommissær Jens Møller Pedersen drejer det sig om computere for mindst en halv million kroner.

Det var en 69-årig mand, som natten til onsdag slog alarm til politiet, da han undrede sig over en usædvanlig aktivitet på motorvejs-rastepladsen ved Ejer Baunehøj.

Ifølge anmelderen var en gruppe mænd ved at tømme en parkeret lastbil, og det fik politiet til at rykke hurtigt ud, og de seks mænd blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør sigtet for tyveri og forsøg på tyveri.

Og det kan ende med, at der kommer yderligere sigtelser mod mændene.

Ifølge fungerende vicepolitiinspektør Poul Steffensen har efterforskning vist, at endnu en lastbil på Ejer Baunehøj er blevet skåret op og forsøgt tømt.

- Der er lavet hul i presenningen, så man kan kigge ind til lasten. Det er sket i tidsrummet op til, at polakkerne blev anholdt, så det er klart, vi kigger på, om de kan være gerningsmændene. Men de er ikke sigtet for det endnu, siger Poul Steffensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelig pile udsætter behandling af syg vildhest

Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

Annonce