Annonce
Odder

Seks lokale virksomheder kåret som gazeller

Smedefirmaet Stål & Form i Odder er en af de seks virksomheder, som i 2020 får Børsens Gazellepris. På billedet ses direktør Claus Sønderby med stellet til en stol, som er lavet af håndpoleret stål. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Dagbladet Børsens liste over gazellevirksomheder i Odder Kommune rummer både et begravelsesfirma og et smedeværksted.

Odder: Seks virksomheder i Odder Kommune kan lade sig hylde som gazeller, efter at de fire år i træk har klaret sig bedre og bedre.

De seks virksomheder er Houkjær Begravelse, K. Lyshøj, Blikværkstedet, Stål & Form, Thvilum og Breinholt Service & Montage.

Børsens Gazellepris

Prisen gives for vækst i omsætning eller bruttoresultat i de seneste fire regnskabsår. Tallet i toppen skal samlet set være mindst fordoblet i løbet af de fire år. Første år skal omsætningen være over en million kroner eller bruttoresultatet over 500.000 kroner. Aktie- og anpartsselskaber af alle størrelser, undtagen enkeltmandsvirksomheder, kan kåres.

Gazellerne blev i år uddelt for 26. gang. Det foregår normalt ved fem regionale arrangementer, men de blev i år aflyst på grund af corona. I stedet blev alle landets priser - 1885 i alt - uddelt i forbindelse med et virtuelt setup i midten af december.

Stål og Form er en af de virksomheder, som får prisen for første gang.

Annonce

Smedevirksomheden, der holder til på Skovdalsvej, har eksisteret siden 2002 og har gennem årene specialiseret sig i at udføre opgaver for kunder som møbelarkitekter, designere og andre feinschmeckere. Hvad angår møbeldesign er en af de store kunder for eksempel Naver Collection, hvis møbler bliver produceret af Axel Kjersgaard A/S i Rørth. Mens fabrikkerne selv står for al snedkerarbejdet, leverer Stål & Form ofte ben og greb i børstet stål til møblerne.

Røde coronatal

Direktør Claus Sønderby er glad for prisen, men fortæller også, at virksomheden absolut ikke er kommet igennem 2020 uden at mærke corona-pandemien.

- Vores regnskabsår går fra juli til juli, og faktisk kom vi ud af 2019-2020-regnskabet med røde tal på bundlinjen, fordi vi fra dag et i forårets nedlukning mistede kunder. Derfor har jeg været nødt til at til at reducere antallet af medarbejdere fra 12 til syv. Så nej, jeg ville meget gerne have haft et bedre regnskab det sidste års tid, siger direktøren, der til dog har modtaget flere ordrer gennem de seneste tre måneder.


Vi skal nok klare os, og en pris er man altid glad for, blandt andet fordi den giver omtale. Men helt tilfreds bliver jeg først, når vi igen har en ordrebog fyldt med opgaver, hvor vi både kan udvikle, lave ordenligt håndværk og tjene penge.

Claus Sønderby, direktør for Stål og Form


Ifølge ham i det mindste så mange, at tallene på bundlinjen igen er sorte.

- Vi skal nok klare os, og en pris er man altid glad for, blandt andet fordi den giver omtale. Men helt tilfreds bliver jeg først, når vi igen har en ordrebog fyldt med opgaver, hvor vi både kan udvikle, lave ordenligt håndværk og tjene penge, siger han.

Annonce

Blomster må vente

De lokale gazelle-virksomheder bliver normalt hyldet ved den årlige nytårskur, men da den er aflyst på grund af corona, havde borgmester Uffe Jensen (V) og udviklingschef Karsten Geertsen planer om at køre med rundt med blomster til prismodtagerne. Smittesituationen gør dog, at den plan nu også er aflyst - i hvert fald indtil videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Horsens Freja er stadig ubesejret

Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce