Annonce
Horsens

Seks forretningsdrivende: Det ønsker vi for gågaden i fremtiden

Claus Hald, medindehaver af Granbar: Gågadens største styrke er, at man tør satse. Satse på koncerter og aktiviteter og være anderledes. Hvor andre byer står stille, er Horsens god til at udvikle sig. Gågadens største svaghed er, at der er for meget fokus på det negative i stedet for det positive under ombygningen. Det gør, at folk forsvinder, og jeg kan være bange for, at det bliver svært at få de folk tilbage igen. Mit største ønske for fremtidens gågade er, at de mennesker, der er forsvundet under ombygningen, kommer tilbage igen. Og at folk fra Horsens bruger byen. At vi får tendensen vendt, så folk tager til Horsens i stedet for at tage fra Horsens. Foto: Claus Skovholm
Avisen har spurgt seks forretningsdrivende på gågaden i Horsens, hvad de mener er gågadens største styrke, svaghed, og hvad deres største ønske er for gågaden i fremtiden.
Annonce

Horsens: Der sker ikke nok på gågaden, særligt ikke om sommeren. Gågadens bredde er en fordel, for den giver muligheder, men den er også en ulempe, for den kan hurtigt give et indtryk af, at der er mennesketomt. Renoveringen har været hård ved kundeopbuddet, men det færdige resultatet er værd at vente på, og forhåbentlig får det de folk, der er skræmt væk, til at vende retur.

Sådan lyder en række af holdningerne hos seks af de aktører, der til daglig driver forretning på gågaden i Horsens.

29. august rykker Horsens Folkeblad i Kuben på Søndergade for at sætte spot på fremtidens gågade i Horsens. Her skal der debatteres, hvad Horsens' gågade skal være i fremtiden, hvem den skal tiltrække, og hvad den ikke skal være.

Ved debatten, der begynder klokken 11, deltager Mette Frost, formand for detailhandelsudvalget, Allan Nancke, driftsleder i cityforeningen, og Anders Pilgaard, indehaver af Corfitz.

Alle er velkomne til at møde op for at tage del i eller lægge øre til samtalen.

Avisen tager her forskud på debatten med input fra seks af gågadens forretningsdrivende, der har svaret på, hvad, de mener, er gågadens største styrke, største svaghed og deres største ønske for gågaden i fremtiden.

Spørg Folkebladet - Vores Gågade

Gågaden er midt i en ansigtsløftning af de helt store. Ny belægning, ny belysning og meget mere er på vej på byens mest attraktive gade.

Journalisterne på Horsens-redaktionen sætter spot på fremtiden for byens hovedstrøg i kampagnen ”Spørg Folkebladet – Vores Gågade”.

Hvilke spørgsmål rejser renoveringen? Undrer du dig over noget?

Stort eller småt – skriv til os på redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet, hvor vi samler spørgsmål og svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce