Annonce
Horsens

Seks forretningsdrivende: Det ønsker vi for gågaden i fremtiden

Claus Hald, medindehaver af Granbar: Gågadens største styrke er, at man tør satse. Satse på koncerter og aktiviteter og være anderledes. Hvor andre byer står stille, er Horsens god til at udvikle sig. Gågadens største svaghed er, at der er for meget fokus på det negative i stedet for det positive under ombygningen. Det gør, at folk forsvinder, og jeg kan være bange for, at det bliver svært at få de folk tilbage igen. Mit største ønske for fremtidens gågade er, at de mennesker, der er forsvundet under ombygningen, kommer tilbage igen. Og at folk fra Horsens bruger byen. At vi får tendensen vendt, så folk tager til Horsens i stedet for at tage fra Horsens. Foto: Claus Skovholm
Avisen har spurgt seks forretningsdrivende på gågaden i Horsens, hvad de mener er gågadens største styrke, svaghed, og hvad deres største ønske er for gågaden i fremtiden.

Horsens: Der sker ikke nok på gågaden, særligt ikke om sommeren. Gågadens bredde er en fordel, for den giver muligheder, men den er også en ulempe, for den kan hurtigt give et indtryk af, at der er mennesketomt. Renoveringen har været hård ved kundeopbuddet, men det færdige resultatet er værd at vente på, og forhåbentlig får det de folk, der er skræmt væk, til at vende retur.

Sådan lyder en række af holdningerne hos seks af de aktører, der til daglig driver forretning på gågaden i Horsens.

29. august rykker Horsens Folkeblad i Kuben på Søndergade for at sætte spot på fremtidens gågade i Horsens. Her skal der debatteres, hvad Horsens' gågade skal være i fremtiden, hvem den skal tiltrække, og hvad den ikke skal være.

Ved debatten, der begynder klokken 11, deltager Mette Frost, formand for detailhandelsudvalget, Allan Nancke, driftsleder i cityforeningen, og Anders Pilgaard, indehaver af Corfitz.

Alle er velkomne til at møde op for at tage del i eller lægge øre til samtalen.

Avisen tager her forskud på debatten med input fra seks af gågadens forretningsdrivende, der har svaret på, hvad, de mener, er gågadens største styrke, største svaghed og deres største ønske for gågaden i fremtiden.

Annonce

Spørg Folkebladet - Vores Gågade

Gågaden er midt i en ansigtsløftning af de helt store. Ny belægning, ny belysning og meget mere er på vej på byens mest attraktive gade.

Journalisterne på Horsens-redaktionen sætter spot på fremtiden for byens hovedstrøg i kampagnen ”Spørg Folkebladet – Vores Gågade”.

Hvilke spørgsmål rejser renoveringen? Undrer du dig over noget?

Stort eller småt – skriv til os på redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet, hvor vi samler spørgsmål og svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HH Elite

HH fik igen succes med syv mod seks

Leder For abonnenter

Leder: Hvor skal pædagogerne komme fra?

Et vigtigt skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Sådan beskriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil resultatet af den aftale, som regeringen har indgået med støttepartierne fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Aftalen sikrer 1,6 milliarder kroner ekstra til landets kommunale børnehaver og vuggestuer frem mod 2025. Første del af puljen på 500 millioner kroner er på vej ud i kommunerne om meget kort tid. Pengene er øremærket til mere personale, så "børnene får den opmærksomhed, de har fortjent" som ministeren udtaler i en pressemeddelelse. Og det er mere end blot tomme ord. Kommunerne skal nemlig bevise, at de har brugt pengene på netop mere personale, og samtidig skal kommunerne dokumentere, at de flere voksne i daginstitutionerne ikke må føre til et fald i andelen af uddannede pædagoger. Man kan med andre ord ikke blot bruge pengene på uuddannede pædagogmedhjælpere for at få flest mulige hænder for pengene. De 500 millioner kroner er fordelt efter antallet af børn i 0-5 års alderen. De ekstra millioner betyder dog også, at det bliver lidt dyrere for forældrene at få deres børn passet. Ifølge SF's Jakob Mark bliver det dog ikke et problem, idet han mener, at mange forældre er villige til at betale mere for flere hænder omkring deres børn, hvilket han meget vel kan have ret i. På et budgetborgermøde i Odder i efteråret var der i hvert fald flere forældre, der spurgte, hvorfor kommunen ikke bare satte taksterne op, hvis der manglede penge. Svaret var, at det kan man ikke, fordi kommunerne ifølge loven kun kan sende 25 procent af prisen for en vuggestue- eller børnehaveplads videre til forældrene. Det betyder så, at forældrene nu skal betale lidt ekstra for de millioner, regeringen har fundet til kommunernes daginstitutioner. Spørgsmålet bliver bare, om man kan finde det antal uddannede medarbejdere, der skal til for at leve op til regeringens aftale. Ifølge tal fra pædagogernes fagforening, BUPL, var der i december 2019, hvad der svarer til mindre end 70 fuldtidsledige pædagoger i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner tilsammen. Dertil kommer selvfølgelig pædagogiske assistenter. Alene i Horsens regner man med, at der kan ansættes mindst 35 flere voksne allerede i år. I Odder bliver der kun penge til en lille håndfuld, mens Hedensted får råd til cirka det dobbelte. Der skal med andre ord også kigges på, hvor de mange flere hænder skal komme fra.

Annonce