Annonce
Skanderborg

Sejrsmål i sidste sekund: Skanderborg skal med til Final Four

Morten Balling (20) th. jubler over sin scoring til 33-32 få sekunder før slutfløjtet. Marcus Mørk, (18) th, blev topscorer for Skanderborg med 10 mål. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg Håndbold førte stort set hele kampen, da de onsdag aften tog imod Nordsjælland håndbold i pokalturneringens kvartfinale. Det blev dog spændende til sidst og kampen skulle helt ind i de døende sekunder før den sidste scoring faldt.

HÅNDBOLD: I Skanderborg Fælled spiller de en bestemt tysk schlagermelodi, der hylder den ædle kunst det er at vogte et mål, hver gang en af klubbens målmænd redder et skud fra en modstander. Lige præcis denne schlagersang kunne man ikke undgå at have på hjernen efter de første ti minutter af kampen.

Der læste Kristoffer Laursen Nordsjællands skytter sublimt og gav hans holdkammerater gode muligheder for at slå et hul til gæsterne. Udvisninger og ringe offensive aktioner gjorde dog, at de ikke kom stort foran.

Som kampen skred frem, ebbede schlageren ud, Laursen gik ikke længere de rigtige steder hen i målet og Nordsjælland fik gang i målscoringen. Til gengæld fandt Skanderborg melodien i angrebsspillet, og derfor gik det ikke anderledes, end at de to hold scoringsmæssigt fulgtes pænt ad i det meste af første halvleg.

Hvis man var bare den mindste smule i tvivl om, hvad pokalturneringen og en eventuel deltagelse i Final Four-stævnet betyder for de danske håndboldklubber, skulle man have overværet dén første halvleg. Der var både nerver og nerve. Otte udvisninger i den første halvdel af kampen vidnede også om, at der blev gået til stålet.

De spillemæssige takter fortsatte i anden halvleg. Scoringerne dundrede stadig ind i begge ender og der var langt mellem schlager-sangene. Skanderborg var dog en smule mere effektive end Nordsjælland - særligt Marcus Mørk var med sine ti scoringer og fire assists et offensivt omdrejningspunkt.

Selvom Skanderborg var foran i hele anden halvleg, blev det alligevel tæt til sidst. 22 sekunder før sluthornet lød, udlignede Nordsjællands Johan Meklenborg ved iskoldt at lobbe bolden henover Kristoffer Laursen i målet.

Annonce

Skanderborg Håndbold - Nordsjælland Håndbold 33-32 (17-15)Skanderborg: Marcus Mørk 10, Morten Balling 5, Mathias Bitsch 4, Nikolaj A. Nielsen 4, Jonas Samuelsson 2, Morten Kirk Olesen 2, Kristian Bonefeld 2, Lars Skaarup 2, Mike Haack 2.

Redninger: Bertram Obling 7, Kristoffer Laursen 3.

Nordsjælland: Johan Meklenborg 9, Aku Kreutzmann 6, Andreas Nielsen 5, Nicolas Lundbye Kristiansen 3, Lasse Uth 3, Dan Beck Hansen 3, Jesper Dahl 2, Kasper Kisum 1.

Redninger: Mike Jensen 9, Kristian Asmussen 2.

Udvisninger: Skanderborg 7 - Nordsjælland: 5.

Tilskuere: 1537 tilskuere i Skanderborg Fælled

Stillingen undervejs: 2-1, 6-5, 9-10, 13-13, 17-15, 20-17, 23-18, 26-22, 29-24, 30-29, 33-32.

Fedt, fedt, fedt

Så fik de grønblusede pludselig travlt. Hurtigt opgiverkast. Et par afleveringer. Marcus Mørk blev dækket offensivt op. Han kunne ikke komme til skud. Videre rundt med bolden. Tre sekunder tilbage. Morten Balling får den. Stiger til vejrs. Skyder. Fem sekunder efter ligger han nede i hjørnet med det meste af holdkammeraterne om sig. Skuddet gik ind. Skanderborg vandt 33-32 i et uventet drama.

- Vi havde egentlig aftalt, at det var den åbning vi skulle spille. Deres ene back gik - lidt uventet for os - op på Marcus (Mørk, red.). Så fik jeg bolden, og jeg var egentlig ret overrasket over, at der kun var et par sekunder tilbage. Så handlede det bare om at afslutte - og se om den gik i mål, som den heldigvis gjorde, sagde Morten Balling.

- Det var fedt at se den gå ind. Det er, en fed følelse man får i kroppen. Det er fedt at vinde de her sidste øjeblikssejre, sagde han.

Hvis første halvlegs intensitet ikke havde overbevist en om, hvor vigtig pokalturneringen er for ligaklubberne, skal man blot se de sidste sekunder af onsdag aftens kamp og momenterne efter. Så kan man ikke længere være i tvivl. Marcus Mørk lægger da heller ikke skjul på, at det betyder rigtig meget for Skanderborg Håndbold.

- Det er superfedt, at vi ved, at vi skal spille om en titel. Det setup, der er i år, hvor Final Four bliver afholdt i Boxen gør, at vi som klub og hold glæder os endnu mere. Jeg tror, det har stor betydning for området, klubben og alle omkring, at Skanderborg skal med til Final Four og vise sig frem der, sagde Marcus Mørk efter kampen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FERIE I DANMARK

En anderledes sommer: Ferie i Danmark - få inspiration her

Annonce