Annonce
Horsens

Seebach og Kravitz får en helt frisk scene på Fængslet

Horsens & Friends tager en ny scene i brug til Rasmus Seebach-koncerten fredag og Lenny Kravitz-koncerten på lørdag. Foto: Morten Pape
Omkring 17.000 publikummer skal til koncert i weekenden - de kan se pop- og rockstjerner fyre den af med god plads omkring sig.

Horsens: Er du blandt de cirka 17.000 publikummer, der i weekenden valfarter til Fængslet i Horsens til koncerter med navne som Rasmus Seebach og Lenny Kravitz, bemærker du det måske ikke. Men noget er forandret i fængselsgården.

Horsens & Friends har nemlig fået en ny scene til sine koncerter på pladsen foran det gamle tremmely - med mere plads til kunstnerne og mere plads til al det grej, de har med.

- Det, du bliver målt på i dag som koncertsted, er, hvor meget din scene kan bære i taget. Hvis ikke du kan hænge lys og lyd nok i forhold til det, kunstnerne har med, kan det være et problem. Og hvis du betaler et beløb for et band inklusive produktion, er det skønt at have hele produktionen oppe at hænge. Det handler om vægt og sikkerhed, fortæller Thomas Hansen fra det sønderjyske firma Zaimo, der bl.a. leverer certificerede sceneløsninger til alt fra store koncertsteder og festivaler til små sportsforeninger.

Sting i Holstebro, "Vi elsker 90'erne"-koncerterne, Thy Rock, Rock i Frederikshavn og Salling Groups personalefest med 52.000 inviterede i Aarhus er nogle af de opgaver, der venter forude for firmaet.

Annonce
Zaimo leverer scene til hele Rasmus Seebachs turné i år, så den københavnske pophelt, der optræder fredag i Horsens, er et godt bekendtskab for det sønderjyske firma. Foto: Morten Pape

En hvalp

Den ny scene i Horsens kommer frisk fra fabrik og test. Den har taget en lille uges tid at køre i stilling og kan bære 34 ton jævnt fordelt i taget. Dermed er Horsens & Friends godt dækket ind, siger Thomas Hansen, for den kapacitet bliver ikke stress-testet af weekendens koncerter.

I fagsprog er den ny scene en såkaldt PR-10-model. I Zaimo-regi kalder de den bare "Mika", opkaldt efter en af Thomas Hansens hunde, en rottweiler, mens firmaets anden store scene hedder "Plet" - i hundesammenhæng en border collie.

Og selv om scenen i fængselsgården er 16x18 meter stor plus plads til lys og monitor, og selv om den alene i loftet altså kan bære over 30 ton, er den kun en "hvalp" i sammenligning med nogle af de andre scener, der kommer i spil i Horsens senere i år.

Når rock-mastodonterne Foo Fighters f.eks. lægger vejen forbi den 25. juni med en koncert på arealet uden for Fængslet, skal en såkaldt "truster"-stålscene i brug. Sammenlignet med "Mikas" 34 ton kan den bære omkring 100 ton, forklarer Thomas Hansen.

Det er i øvrigt samme scenetype, som et andet af årets store navne, Pink, skal optræde på, når hun spiller på Casa Arena den 7. august.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Horsens

Sandwiches går som varmt brød i ny bar

Annonce