Annonce
Horsens

Sebastian Hausner er klar til Europa League

Sebastian Hausner (37) har fået sit gennembrud i Superligaen i denne sæson. For fem år siden spillede han ungdomsfodbold i AC Horsens. Foto: Axel Schütt.
Horsens-talent har fået sit gennembrud i Superligaen i denne sæson plus en bronzemedalje.
Annonce

Aarhus: For fem år siden spillede Sebastian Hausner ungdomsfodbold i AC Horsens. Nu er han klar til Europa League med holdkammeraterne i AGF efter en sejr på 2-1 i play-off-kampen om den sidste danske plads i Europa.

- Det har været en fantastisk sæson for mig - bronzemedalje og nu Europa, sagde Sebastian Hausner efter sejren over OB.

Niklas Bachman har været den vigtigste spiller i AGF, men ham har Sebastian Hausner holdt ude fra holdet, også i onsdagens kamp mod OB.

- Jeg har spillet 10 af de sidste 11 kampe, men jeg har også lært en masse af Niklas Backman, sagde Sebastian Hausner.


Det har været en fantastisk sæson for mig - bronzemedalje og nu Europa.

Sebastian Hausner, AGF, tidligere AC Horsens


- Jeg spillede for FC Horsens, indtil jeg var 13 år. Så skiftede jeg til AC Horsens. Da AC Horsens var ved at nedlægge ungdomsafdelingen for fem år siden, havde klubben kun B-licens, og så valgte jeg at skifte til AGF. Her har jeg nu kontrakt i tre et halvt år endnu. Jeg boede i Horsens det første halve år, jeg spillede for AGF. Derefter flyttede jeg til Aarhus, lyder det fra Sebastian Hausner, der er i gang med mindre krævende studier ved siden af fodbold.

Han har haft en flot sæson og er kendt for at være sikker med meget få fejl.

- Nåh, der var lige en svipser i Aalborg, sagde han.

Hans far Jesper Hausner har været holdleder for AGF's førstehold, men stoppede for halvandet år siden.

Den 20-årige Horsens-dreng er absolut et emne til udlandet på et eller anden tidspunkt, men nu må AC Horsens se AGF løbe med overgangssummen - akkurat som det skete med Simon Kjær, som skiftede til FC Midtjylland.

Annonce

AGF var bedst

AGF vandt som ventet kampen mod AC Horsens' banemænd fra OB. Der har været mislyde over, at syvendepladsen kunne give adgang til Europa på bekostning af tredjepladsen, men det ser ud til at blive ryddet væk næste år, når der spilles efter andre bestemmelser i to gange seks hold i slutspillene.

Bror Blume bragte AGF foran efter 45 minutter, og straks efter pausen blev det 2-0 ved Patrick Mortensen. Hans mål tæller dog ikke med på topscorerlisten.

Kasper Larsen reducerede for OB, men mere blev det ikke til foran 8700 frysende tilskuere.

Annonce

Klasseforskel

- Jeg synes, vi var en klasse bedre end OB, og vi burde have lukket kampen tidligere, sagde Patrick Mortensen.

Frederik Tingager var forarget over, at OB's Kasper Larsen havde udtalt, at "AGF er ikke noget særligt".

- Den slags tænder mig helt vildt, sagde AGF's forsvarsgeneral Frederik Tingager. Hvad bilder han sig ind? Vi har spillet en flot sæson, og så kommer han med sådanne udtalelser. Den slags gør mig indebrændt. Jeg ved, at 2-0 er en farlig føring, men heldigvis holdt vi hele vejen. Nu glæder vi os til Europa League. Det betyder meget for en by som Aarhus, og det kan give vort unge hold ekstra erfaring.

OB kunne ikke holde stilen fra opgørene mod AC Horsens, men Jeppe Tverskov var bedste fynbo og viste, at han er OB's suverænt bedste spiller. Derimod kom de unge angribere ikke til at spille nogen rolle denne gang.

Annonce
Annonce
Horsens

HFS testede nye spillere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Er mundbind falsk sikkerhed?

Horsens

Danish Crown tester dagligt 1330 ansatte, men chauffører går fri: Vi har indført et system, som minimerer fysisk kontakt

Annonce