Annonce
Skanderborg

Se videoen: Storbrand under kontrol - men der er store skader

Galten: Onsdag eftermiddag er den omfattende brandslukningsindsats ved storbranden hos Højbjerg Maskinfabrik på Frichsvej ved at blive gevaldigt nedskaleret.

Vagthavende operationschef Bjørn Christensen fra Østjyllands Brandvæsen fortæller ved 14-tiden, at der nu er så godt gang i efterslukningen, at mange af de 50 tilkaldte brandfolk kan vende hjem igen.

- Der er ved at blive droslet kraftigt ned. Vi er i efterslukningsfasen, og det vil stadig tage en del timer endnu, før vi er færdige, siger han.

Annonce

I skrivende stund afventer brandvæsenet en kran, der skal fjerne flere bygningsdele, så efterslukningsfolkene kan komme til.

Ikke så meget tilbage

Branden brød ud tirsdag eftermiddag og gav massiv røgudvikling ind over byen, og borgere i bestemte områder blev bedt om at gå indendøre og lukke vinduer på grund af sundhedsskadelig røg. Tirsdag aften kom der dog kontrol over branden, og borgere i Galten kunne atter færdes frit.

Vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi oplyste onsdag morgen, at det stadig ikke har været muligt for politiet at komme ind på fabrikken.

- Efterslukningsarbejdet er stadig i gang, så vi afventer muligheden for at komme ind. Når branden er slukket, skal vores teknikere i gang med at undersøge brandårsagen. Vi ved endnu ikke, hvordan branden er opstået, fortæller han.

Ifølge operationschefen fra brandvæsenet er der sket omfattende skader på maskinfabrikkens bygninger.Branden ved HMF i Galten udviklede giftig, sort røg. Foto: Local Eyes
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Seneste plus

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce