Annonce
Horsens

Se videoen: Snart begynder etableringen af Horsens' første supercykelsti

Til august går Horsens Kommune i gang med at anlægge supercykelstien, der skal forbinde Hatting med centrum af Horsens.
Annonce

Horsens: Til august går Horsens Kommune i gang med at anlægge kommunens første supercykelsti, som skal forbinde Hatting med centrum af Horsens.

En strækning på fire kilometer, der meget vel kan stå færdig i sommeren 2021, som er tidligere, end hvad der i første omgang er aftalt.

Der blev således i budgettet for 2020 givet håndslag på at anlægge den første del af strækningen, mellem Lindvigsvej og Østerhåbsvej, i år, men nu lyder et forslag, der skal til politisk behandling 2. juni, at også den resterende del mellem Østerhåbsvej og Hatting bliver taget med allerede nu.

Et forslag, der er affødt af kommunens initiativ til at fremskynde anlægsprojekter, der skal holde gang i beskæftigelsen under coronakrisen.

Bliver det vedtaget i plan- og miljøudvalget 2. juni, skal det til afstemning i byrådssalen 15. juni.

Vi vil rigtig gerne have flere til at vælge cyklen frem for bilen, når de f.eks. skal på arbejde eller har ærinder i midtbyen.

Peter Sørensen

Annonce

Cyklen frem for bilen

Supercykelstien bliver asfalteret, oplyst og anlagt i sit eget spor, som er isoleret fra biltrafikken. Kun ét sted på ruten krydser cykelstien en trafikeret vej, ved Sverigesvej. Den kommer mestendels til at bestå i en nyanlagt cykelsti, men to steder, ved Østerhåbsvej og Lindvigsvej, bliver den koblet på eksisterende cykelsti.

Den ny supercykelsti bliver efter planen den første af flere, der skal forbinde centrum af Horsens med forstadsbyer og -bydele, herunder Egebjerg, Lund, Nørrestrand, Højvang og Bankager. Projekter, der gerne skal fordre cyklismen.

- Vi vil rigtig gerne have flere til at vælge cyklen frem for bilen, når de f.eks. skal på arbejde eller har ærinder i midtbyen, siger borgmester Peter Sørensen (S) i en pressemeddelelse.

- Det kræver, at vi får lavet nogle gode og sikre cykelstier, som gør det attraktivt at hoppe på cyklen. Cyklisme er en bæredygtig transportform, som både gavner folks sundhed og vores miljø, og så vil det lette noget af trafikken på vores veje, siger han.

Mens supercykelstien indledes ved Lindvigsvej i centrum, afsluttes den ved Skovkanten i Hatting.

Også en cykelsti mellem Sejet og Højvangen skal behandles på mødet 2. juni. Her er der udsigt til at gå i gang med anlægsarbejdet til oktober.

Videoen i toppen af artiklen er produceret af Horsens Kommune.

Den fire kilometer lange supercykelsti kommer til at løbe fra Skovkanten i Hatting til Lindvigsvej i centrum. Kort: Horsens Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Horsens For abonnenter

Tre årsager til at vælge Horsens: Derfor bygger DSV Europas største logistikcenter i Lund

Annonce