Annonce
Horsens

Se videoen: Hundredvis sagde farvel til 20-årige Tobias i begravelsesoptog gennem Horsens

Fredag blev 20-årige Tobias Sebastian Jødal, der døde efter et voldeligt overfald i Sølvgade, begravet. Flere hundrede deltog i optog fra kirke til gravsted.

Horsens: Fredag var der begravelse af 20-årige Tobias Sebastian Jødal, der tirsdag 11. maj blev overfaldet i Sølvgade i Horsens og mandagen efter blev erklæret død som følge af sine kvæstelser.

Ligesom ved en tidligere mindehøjtidelighed på Nørretorv samlede begravelsen i Klosterkirken mange mennesker. 150-200 var samlet ude foran kirken under begravelsesceremonien, da der kun måtte være omkring 100 indenfor.

Efterfølgende gik alle - omkring 250 mennesker - i samlet flok bag rustvognen til Østre Kirkegård, hvor kisten skulle i jorden.

Annonce

Hele arrangementet forløb fredeligt, og det gav kun små trafikale udfordringer for enkelte bilister, der måtte holde tilbage ved Havneallé og Gasvej, da ligtoget krydsede de to gader.

Ruten fra Klosterkirken gik i stort set lige linje ad Borgergade, Slotsgade, Bredgade og Sølvgade inden ankomst til Østre Kirkegård. Det var i Sølvgade, at overfaldet, der i sidste ende kostede Tobias Sebastian Jødal livet, fandt sted.

Ingen indblanding fra politiet

Sydøstjyllands Politi oplyste forud for begravelsen, at man var opmærksom på, at der kunne samles mange mennesker, men at man forventede, at optoget ville forløbe uden behov for indgriben.

Det var blandt andet med henvisning til færdselsloven, hvori der står, at trafikanter skal give fri passage til blandt andet ligtog og andre sluttede optog, og dermed havde politiet ingen rolle i at skulle dirigere trafikken.

Rustvognen ledte omkring 250 mennesker fra Klosterkirken til Østre Kirkegård, da Tobias Sebastian Jødal fredag blev begravet. Foto: Mads Dalegaard

Det var der personer i optoget, som sørgede for, mens politiet holdt sig på afstand. En enkelt gang undervejs spottede avisens udsendte en patruljebil komme kørende ved en sidegade.

Sydøstjyllands Politi henviste i forhold til menneskemængdens størrelse til, at religiøse handlinger i udgangspunktet er fritaget for forsamlingsforbuddet.

Annonce

Erklæret død efter overfald

Tobias Sebastian Jødal blev overfaldet tirsdag 11. maj i Sølvgade i Horsens - ifølge politiets sigtelse af fire mænd, der i skrivende stund er varetægtsfængslet.

Under overfaldet blev han ifølge sigtelsen slået bevidstløs og derefter smidt i bagagerummet på overfaldsmændenes bil.

Ruten gik fra Borgergade via Slotsgade, Bredgade og Sølvgade til Østre Kirkegård. Det var i Sølvgade, at Tobias Sebastian Jødal blev overfaldet. Foto: Mads Dalegaard

Bilen forulykkede kort efter ved Nørretorv, da den kørte ind i en stor sten, og de fire mænd stak af og efterlod det døende offer i bagagerummet. Han blev samme aften erklæret klinisk død, og mandag 17. maj slukkede lægerne for den respirator, der indtil da holdt ham i live.

De fire varetægtsfængslede mænd er fra Vejle og i alderen 21 til 29 år. De er sigtet for grov vold, bortførelse og for at efterlade ofret i hjælpeløs tilstand i bilen. Alle fire nægter sig skyldig.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Annonce