Annonce
Horsens

Se videoen: Farvel trafikprop - det går rigtig godt med testcentrets nye tilkørsel

De seneste uger har budt på trafikkaos ved coronatestcentret på Langmarksvej i Horsens. Nu er tilkørselsforholdene ændret, og det ser ud til at have hjulpet, fortæller testcentrets daglige leder.

Horsens: Personalet på coronatestcentret ved Casa Arena i Horsens har knoklet med at ændre tilkørselsforholdene for dem, der skal testes i drive-in.

Torsdag blev den nye tilkørsel taget i brug, og ifølge testcentrets daglige leder, Helene Freund, har det allerede hjulpet med at løse de trafikale problemer, der siden påske har været på Langmarksvej.

- Det går rigtig godt med den nye tilkørsel, og der har ikke været kø i dag (torsdag, red.), fortæller Helene Freund.

Annonce

Bilisterne skal nu køre ind og ud samme sted og holde i kø på parkeringspladsen mellem Casa Arena og boldbanerne. Her er der plads til dobbelt så mange biler i køen, som der var, da bilerne skulle ind på den anden side af testteltene.

- Vi knoklede i fire-fem timer i går, og kommunen har været og hjælpe med skilte og hegn. Der er mange, der har hjulpet med at løse problemet, siger Helene Freund.

Den nye indkørsel kræver dog - på trods af de mange skilte - lidt tilvænning for nogle bilister. Avisens udsendte så således en enkelt bil, der kørte ind det gamle sted. Han måtte fortsætte hele vejen rundt om indhegningen for at komme i kø det rigtige sted.

Ud over at ændre på tilkørselsforholdene er åbningstiderne blevet udvidet.

Det betyder, at man nu kan bestille tid til pcr-test allerede klokken otte om morgenen og ikke først klokken ni som førhen. Testkapaciteten er den samme, så folk bliver bare spredt mere ud.

Onsdag 14. april skrev Folkebladet, at der også ville blive udvidet med en ekstra time om aftenen allerede i næste uge. Det er dog ikke tilfældet, fortæller Helene Freund.

- Det gør vi tidligst 10. maj, men kun hvis det bliver nødvendigt. Det ser ud til, at det har lysnet for alle parter med de her ændringer, siger hun.

Den nye tilkørsel til drive-in testcentret ser ud til at have løst trafikproblemerne, fortæller Helene Freund, der er testcentrets daglige leder. Foto: Rasmus Vestergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce