Annonce
Hedensted

Se video: Mindre landsbyer skal have mere varierede boliger

For at bevare de mindre landsbyer i kommunen, skal der også bygges lejeboliger eller almene boliger. Det mener flere byrådskandidater, der på et vælgermøde torsdag kom med forslag til, hvordan man kan øge tilflytningen til de mindre byer.

Hjortsvang/Aale: Almene boliger og private entreprenører, der bygger lejeboliger. Det kan være en af løsningerne på af få flere til at bosætte sig i de mindre byer i Hedensted Kommune.

Spørgsmålet om, hvordan man får flere til at bosætte sig i eksempelvis Aale og Hjortsvang var til debat, da Folkebladet i samarbejde med foreninger i de to byer havde inviteret til vælgermøde torsdag aften i Hjortsvang Forsamlingshus.

Bekymringen i de mindre byer er, om de kan blive ved med at tiltrække og fastholde befolkningstallet. En bekymring panelet fuldt ud anerkendte.

Annonce

- Det er vigtigt at få andre boformer ud i de mindre byer og få genskabt vækst. Det kan være lejeboliger, seniorbofællesskabet eller andet, sagde Claus Bjørn Madsen (R).

-  Byrådet skal have mere fokus på bosætning og fastholde beboerne, også når børnene er blevet store, sagde Hans Kristian Skibby (DF).

- Vi ser lejeboliger blive revet væk, og derfor skal vi have lokalplaner liggende klar, når private investorer vil bygge eksempelvis lejeboliger, sagde Liselotte Hillestrøm.

- Jeg er glad for, at byrådet er enig om, at der ikke skal lukkes skoler, for det er vigtigt for de minder byer at have en skole, sagde Kim Tuominen (V).

Efter mødet skulle deltagerne nævne en ting, de vil arbejde videre med, hvis de bliver valgt i byrådet. Se, hvad politikerne sagde, i videoen ovenfor.

Panelet bestod af Liselotte Hillestrøm (S), Hans Kristian Skibby (DF), Claus Bjørn (R) og Kim Tuominen (V), da Folkebladet holdt vælgermøde i Hjortsvang Forsamlingshus . Foto: Elisabet D. Hyttel


Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Horsens

Giftefogeder kommer på overarbejde i februar - særlig én dato stikker helt af

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Annonce