Annonce
Horsens

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Tidlig onsdag klokken 6.15 ankom en kæmpe T-rex til Bytorv Horsens. Her skulle den fragtes gennem centret, op på første sal og ind i den ny, kommende Kids Coolshop-forretning.

Horsens: Tidligt onsdag morgen var der stor aktivitet i Bytorv Horsens.

Stor i den forstand, at der ankom en 600 kilo tung dinosaurus til den kommende Kids Cool Shop. Forretningen, der kommer til at udfylde 1400 center-kvadratmeter, skal åbne fredag 1. oktober som en oplevelses-og legetøjsbutik på førstesal i bytorvet.

Inden da er der megen opbygning, der skal færdiggøres, forklarer centerdirektør i Bytorv Horsens Anette Vestergaard og indehaver af Kids Coolshop Søren Nielsen. Herunder skal man opbygge adskillige legetøjsuniverser inde i butikken og flytte 30.000 varer fra den hidtidige butik i Hospitalsgade til det nye forretningslokale.

Annonce

Og så er der den store tyrannosaurus rex, der onsdag klokken 6.15 ankom ved centrets indgang som en af de nye og store effekter til forretningen. Meningen er, siger Søren Nielsen, at den skal bibringe et ekstra sus og give et puf til oplevelserne, når kunderne gør entré i forretningen.

Spekuleret en del

Dinosaurusen måler syv en halv meter i længden, er to en halv meter høj og en meter bred. Det omfang har op til onsdag givet centerdirektøren lidt hovedbrud, fortæller hun:

- Jeg må indrømme, at jeg de seneste dage har spekuleret ret meget på, hvordan det ville komme til at gå med at få så stort et monster ind i centret og op på førstesal. Vi overvejede en overgang at tage nogle af de største frontvinduer ud for at få den ind den vej.

Kids Coolshop åbner efter planen 1. oktober i Bytorv Horsens i en 1400 kvadratmeter stor butik, der onsdag 15. september fik sin første faste "beboer", da en 7,5 meter lang og 600 kilo tung dinosaur blev fragtet fra en lastbil på Søndergade og ind i butikken. Foto: Nicolai Skovgård

Men man slap for at afmontere vinduer. Til gengæld opstod der en forhindring, få meter før den store T-rex var på plads.

Annonce

Måtte flytte på stativer

- Det hele var gået smertefrit med at få dyret bukseret ned ad gangen og hejst op på plads. Men den kunne ikke komme ind gennem den portal, altså det område, den skal stå i, forklarer Anette Vestergaard.

Løsningen blev, fortæller hun, at man ved at skille stativer med hylder ad fik lavet en passende passage bag om portalindgangen, hvorefter man kunne rulle dyret helt på plads.

Centerdirektør i Bytorv Horsens, Anette Vestergaard har kendt til den store effekt, der skulle installeres, siden indehaver af Kids Coolshop, Søren Nielsen, for fire måneder siden kom på idéen.

Om påfundet forklarer han:

- Hvis man skal finde et eller andet, der lige nu er meget populært, og som rammer plet i forhold til vores målgruppe, er en dinosaurus helt perfekt. T-rexen er desuden den mest populære dino, og vi ville finde den fedeste og vildeste, så det har været rigtigt sjovt. Jeg synes faktisk, det er lykkedes godt.

 For at kunne få den store dinosaurus helt på plads, måtte man skille nogle stativer med hylder ad og få dyret bukseret ind i det adventureområde, hvor kunderne på nært hold kommer til at kunne opleve det interaktive dyr. Foto: Nicolai Skovgård

Han håber, at alt falder på plads og bliver færdig til 1. oktober, men lægger ikke skjul på, at der skal arbejdes igennem for at nå i mål til deadline.

- Håndværkerne knokler, og vi gør alt for at nå det, siger Søren Nielsen.

Det nye centermedlem, T-rexen, er interaktiv med sensorer, der går i gang, når man nærmer sig den. Det store dyr vil blive flankeret af actionman-figurer, soldater med videre i et adventureområde, der er ét univers ud af adskillige i den kommende butik.

Hvis man skal finde et eller andet, der lige nu er meget populært, og som rammer plet i forhold til vores målgruppe, er en dinosaurus helt perfekt.

Søren Nielsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce