Annonce
Hedensted

Se video fra vælgermøde i Stenderup: Byggegrunde og busser var de store emner

Borgere efterspurgte byggegrunde og busforbindelser torsdag aften på vælgermøde i Stenderup med deltagelse af politikere fra fire partier.

Stenderup: To emner gik igen blandt spørgsmålene på et vælgermøde i Stenderup Forsamlingshus torsdag aften arrangeret af Folkebladet i samarbejde med byens borgerforening.

Fremmødte borgere efterspurgte byggegrunde og busser med henblik på at få mere bosætning og sikre fremtidigt grundlag for skole såvel som købmand og alt andet i byen.

- Hvis vi ikke får flere borgere herude, så risikerer vi, at skolen må lukke. I kan lige så godt investere penge i byen med det samme. Det er logik, hvis vi allerede kan se, at elevtallet vil falde. Så hellere i dag end i går. Hvis vi skal tiltrække flere, så skal vi have busser og byggegrunde. Så er vi godt sikret, sagde en.

Annonce

- Hvor bliver udstykningerne af? Hvor er vores kollektive trafik, spurgte en anden.

De fire deltagende politikere var Ole Vind (V), Birgit Jakobsen (KD), Mikael Mogensen (Ø) og Lars Jensen (C). Ingen af dem havde planer om at lukke Stenderup Skole.

Egne busser

I forhold til kollektiv transport kom Ole Vind ind på et igangværende arbejde, der sigter mod at trække Hedensted Kommune ud af det regionale bussamarbejde, så kommunen selv kan planlægge buskørslen.

Lars Jensen, Mikael Mogensen, Birgit Jakobsen og Ole Vind tog plads på scenen foran de fremmødte i Stenderup Forsamlingshus. Blandt tilhørerne var der mange partifolk, men nogle lokale borgere havde også fundet vej. foto: Emil Fibiger

Birgit Jakobsen fortalte, at regionen er en mastodont at forhandle med, og at hun ikke kunne love busser til Stenderup, men at hun vil arbejde for det.

Mikael Mogensen anså det som værende mindre kompliceret at komme fra land med delebiler og landsbybusser.

Annonce

Almene boliger

Lars Jensen var heller ikke imod busser i Stenderup. Han vil i gang med en gentænkning af, hvordan de kommunale penge til udvikling og byggegrunde fordeles og bruge dem steder, hvor de hurtigt kommer tilbage, så de kan geninvesteres.

De øvrige politikere talte især for almene boliger som vejen frem for Stenderup i forhold til bosætning. Også samarbejder med projektudviklere og investorer blev nævnt.

Cirka 50 mennesker deltog i vælgermødet.

Efter mødet skulle politikerne fortælle, hvad de ville tage med fra mødet og arbejde videre med, hvis de bliver valgt til byrådet. Se, hvad politikerne sagde, i videoen ovenfor.

Det kiksede at få Mikael Mogensen med på video. Herunder er hans svar dog.

- Jeg tager med mig, hvor vigtigt det er at gøre klart, hvad der er af positive og negative ting ved Stenderup by og få det analyseret ordentligt og få gjort noget ved de ting, der trækker ned. Hvis det er byggegrunde, der skal til, så skal der byggemodnes. Hvis jeg kommer i byrådet, vil jeg også henvende mig til de almennyttige boligselskaber og høre, om de vil lave en afdeling i Stenderup.

Annonce
Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Odder

Carsten vil lave grøn strøm til at putte i tanken: Store solcelleparker gør din el-regning billigere

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

Annonce