Annonce
Rejser

Se til Skagen og Læsø fra toppen af Pikkerbakken

I slutningen af september sidste år indviede Kronprins Frederik den nye udsigtsplatform på Pikkerbakken i Frederikshavn. Det skete i forbindelse med byens 200 års købstadsjubilæum. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Pikkerbakken syd for Frederikshavn tårner sig 71 meter over havets overflade. I efteråret indviede kronprinsen en ny udsigtsplatform i forbindelse med byens 200 års købstadsjubilæum.

Kigger du mod nord, kan du se Skagen, og vender du snuden mod sydøst er det Læsø, der toner frem i horisonten. Pikkerbakken syd for Frederikshavn tårner sig 71 meter over havoverfladen, og i efteråret fik bakken en ny udsigtsplatform, der skal gøre oplevelsen endnu bedre for besøgende, der ikke er bange for højder.

Platformen er skænket som en gave til Frederikshavn i anledningen af, at byen kunne fejre 200 år som købstad. Det er fire af byens store virksomheder, Orskov, Roblon, Uggerhøj og Trigon, der står bag gaven, og i slutningen af september sidste år indviede Kronprins Frederik platformen. Ved samme lejlighed skrev han sit navn, så det kan blive indgraveret i kongestenen, hvor også hans forfædre Frederik 8. og Frederik 9. har deres navne indgraveret.

Udsigtsplatformen har form som en miniudgave af Skagen Odde med Grenen som det yderste udsigtspunkt. Det rager derfor et stykke ud over klippeskrænten, men et beskyttende lag glas sikrer, at vuet ikke bliver en farlig oplevelse.

Platformen er støbt i beton og måler 200 kvadratmeter. Den er udstyret med et 40 kvadratmeter stort bænkanlæg formet som et bakkelandskab i forskellige niveauer. Pikkerbakken er et populært sted at blive viet, så udsigtsplatformen og bænken er blandt andet tænkt til at give bedre muligheder for at holde reception efter vielsen.

Pikkerbakken er en del af en tre kilometer lang kystskrænt, hvis historie strækker sig helt tilbage til istiden. Skrænten blev dannet, da området oplevede danmarkshistoriens landhævning.

Det er muligt at køre ad en snoet skovvej op på Pikkerbakken, men man kan også parkere ved Møllehuset og gå gennem skoven op til udsigtspunktet.

Kilde: visitfrederikshavn.dk og trigon.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce