Annonce
Horsens

Se tallene: Så stærkt kørte de bilister, der blev blitzet på Strandpromenaden

Langt de fleste af dem, der blev målt til at køre for hurtigt på Strandpromenaden, ville have overtrådt fartgrænsen, uanset om den var 50 km/t eller 60 km/t. Arkivfoto: Michael Bager
Ny hastighedsgrænse på Strandpromenaden har sat gang i debatten efter fart-måling i sidste uge. Langt de fleste kørte dog for hurtigt, uanset om grænsen var 60 km/t eller 50 km/t.
Annonce

Horsens: Der har været fart på debatten om en ny hastigheds-grænse på Strandpromenaden i Horsens i denne uge.

Her har man hidtil måttet køre 60 km/t, men forleden blev grænsen sat ned til 50 km/t.

Ændringen er dog ikke blevet skiltet på vejen, og derfor mener flere, at de uforskyldt blev blitzet, da politiet i sidste uge gennemførte en ATK-trafikkontrol.

Nogle af bilisterne troede ganske enkelt, at den hidtidige - mange år gamle - hastighedsgrænse stadig gjaldt, fremgår det af debatten, der blandt andet har foldet sig ud på Horsens Folkeblads Facebook-side.

Annonce

218 kørte for hurtigt

Tal fra Sydøstjyllands Politis kontrol afslører imidlertid, at langt de fleste, der blev målt til at køre hurtigere end tilladt, ville være gået i fotofælden, selv om fartgrænsen stadig hed 60 km/t.

Målingen på Strandpromenaden fandt sted 16. juli kl. 13.50-19.50 og viser, at i alt 218 kørtetøjer overskred den ny hastighedsgrænse.

Hovedparten, i alt 144, kørte dog 61 km/t eller derover, og dermed også mere end de måtte, før nedsættelsen til 50 km/t trådte i kraft.

Af de resterende, som kan forvente at få en bødehilsen fra politiet, blev 45 målt til at køre ikke under 59 km/t, mens 29 personer kørte 60 km/t, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Her uddyber kommunikationschef Ulla Kaspersen, at de, der blev blitzet, endnu ikke har modtaget deres bøder, men at de sagsbehandles i PAC, Politiets Administrative Center, der udsender alle ATK-bøder herhjemme.

Annonce

Skilte på vej

Debatten om hastighedsnedsættelsen på Strandpromenaden har i ugens løb også fået politisk bevågenhed.

Blandt andet har Dansk Folkepartis byrådsmedlem Michael Nedersøe argumenteret for, at der burde sættes skilte op, som informerer bilister om, at fartgrænsen nu er 50 km/t.

Det ønske er han kommet igennem med, og han har oplyst til Horsens Folkeblad, at info-tavlerne kommer op snarest muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce