Annonce
Hedensted

Se listen: Så kreative er de forretningsdrivende i coronakrisen

Hotel Gudenå i Tørring lejer under Corona-krisen værelser ud til hjemmekontorer. Arkivfoto
Lokale forretninger og virksomheder er kreative for at holde gang i samfundet, mens coronakrisen raser.
Annonce

Tørring/Uldum: Hotelværelser som hjemmekontor, live-blomsterbindingskurser, forkælelsespakker og træningsprogrammer leveret til døren. Vi har samlet nogle af de kreative ideer til at holde liv i handlen fra de lokale forretningsdrivende i artiklen her.

1) Hotelværelser som hjemmekontor

Line Minea Ramdal fra Blomsterhuset Ramdal forsøger sig blandt andet med online blomsterbindingskurser. Arkivfoto

På Hotel Gudenåen i Tørring er hotelejer Brian Beyer begyndt at udleje sine værelser som midlertidige en-mandskontorer. Ideen udsprang af en henvendelse fra en person, der var hjemsendt fra sit arbejde, men som boede langt ude på landet uden særlig godt internet. - Han valgte for sine egne penge at booke sig ind hos os hele ugen, og det fik os til at tænke, at der også kunne være andre, der havde et lignende behov. Ikke kun på grund af internetforbindelsen, men f.eks også for dem med børn, der har brug for en halv dags koncentreret arbejde, lyder det fra Brian Beyer. Indtjekning på Hotel Gudenå foregår via selvbetjeningsmaskine, og derfor er det ikke nødvendigt med kontakt til personale. Der er sprit og handsker til rådighed og har et værelse været udlejet, er værelset i karantæne i 72 timer, inden det udlejes igen.

2) Blomsterbinding online og blomsterkram

Tørring Fysioterapi og Træning sender bl.a. holdtræning live via Facebook. Skærmbillede

Line Minea Ramdal fra Blomsterhuset Ramdal har siden onsdag i sidste uge mistet omkring 70 pct. af sin omsætning og har pånær hendes chauffør, sendt alle sine ansatte hjem på tvungen ferie. For at bevare lidt af sin omsætning opfordrer hun blandt andet til at sende et blomsterkram i disse kramme- og kyssefri tider, og så vil hun lave et blomsterbindingskursus via Facebook. - Ideen er, at man køber et blomsterkit hos mig, man kan hente det i butikken eller få det leveret, og så går jeg live på Facebook og viser, hvordan man binder det til en smuk buket, fortæller Line Minea Ramdal.

3) Livetræning og levering af printede øvelser

Hos Tørring Fysioterapi og Træning er alt nu lukket ned, men fysioterapeuterne er blandt andet begyndt at lave elektronisk holdtræning via Facebook. Der er gratis telefonkonsultation hver formiddag og mulighed for at downloade diverse træningsprogrammer fra husets hjemmeside. Ældre og patienter, som har svært ved at bruge it, har mulighed for at få leveret træningsprogrammer til døren. - Vi tjener ingen penge på vores tiltag, men forhåbentlig hjælper vi vores patienter og brugere til ikke at tabe for meget i funktionsniveau, og så håber vi selvfølgelig også, at de vender glade tilbage til os efter krisen, lyder det fra Lotte Toftebjerg.

4) Forkælelsespakker med overraskelse

Hos Grosbøl i Uldum har indehaver Mathilde Grosbøl blandt andet indskrænket åbningstiderne og tilbyder, som mange andre butikker hjemmelevering. Hun har også lavet en række forkælelsespakker med cremer, undertøj, strømper m.v. samt en overraskelse i pakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce