Annonce
Horsens

Se listen: Forældrene er godt tilfredse med de lokale skoler

Horsens ligger omkring landsgennemsnittet på langt de fleste parametre. Det viser en stor ny undersøgelse af forældretilfredsheden i skolerne. Arkivfoto: Søren E. Alwan
En stor landsdækkende undersøgelse af forældretilfredsheden på skolerne viser, at de lokale forældre - stort set - er godt tilfredse med deres børns skole.
Annonce

Horsens: Forældre i Horsens Kommune er ganske godt tilfredse med deres børns skoler.

Det viser en stor landsdækkende undersøgelse, som netop er offentliggjort af Social- og Indenrigsministeriet. Undersøgelsen er gennemført af Danmarks Statistik i forsommeren.


Det her er noget, der skal løftes ude på de enkelte skoler. Jeg har gennemgået undersøgelsen ganske kort med skolelederne, og nu skal de så arbejde videre med dem. Det er et lokalt arbejde, men vi skal selvfølgelig samle eksempler sammen på det, der virker.

Henrik Kallestrup, skolechef Horsens Kommune


På en skala fra et til fem giver de horsensianske forældre i undersøgelsen skolerne en gennemsnitlig score på 4,0, når det handler om tilfredsheden med bl.a. undervisningen, skoleledelsen og samarbejdet mellem skole og forældre. I undersøgelsen er 2629 lokale udvalgte forældre blevet bedt om at svare på spørgsmål om deres forhold til de 18 horsensianske folkeskoler og to specialskoler.

Den nye skolechef i Horsens Kommune, Henrik Kallestrup, er dykket ned i tallene - og han er tilfreds med det, han ser.

De horsensianske forældre er godt tilfredse med deres børns skoler. Det viser en stor ny undersøgelse af forældretilfredsheden. Arkivfoto: Søren E. Alwan

- Jeg synes, det er dejligt at se, at vi i Horsens ligger omkring landsgennemsnittet på langt de fleste parametre. Nogle steder ligger vi lidt over - og jeg er specielt glad for, at forældrene ser ud til at være rigtig godt tilfredse med skolernes ledelse og med samarbejdet mellem forældre og skole, siger han.

Henrik Kallestrup, som tiltrådte stillingen som skolechef 1. november, er i gang med at besøge de 20 skoler, han nu er chef for. Og han benytter lejligheden til at være nysgerrig på, hvordan skolerne arbejder med de parametre, der er spurgt til i undersøgelsen.

- Det her er noget, der skal løftes ude på de enkelte skoler. Jeg har gennemgået undersøgelsen ganske kort med skolelederne, og nu skal de så arbejde videre med dem. Det er et lokalt arbejde, men vi skal selvfølgelig samle eksempler sammen på det, der virker. Og vi skal se på, hvad der ligger mellem linjerne på de forskellige skoler. Undersøgelsen er et øjebliksbillede, og der er mange ting, der kan spille ind i både positiv og negativ retning, understreger han, der også påpeger, at det er en helt ny type undersøgelse.

- Så jeg synes, vi skal være varsomme med at konkludere en hel masse, før vi ser, om resultaterne også holder næste år, siger han.

Tilfredshed med lokale skoler

Forældre i hele landet er blevet bedt om at give deres børns skole karakterer ud fra en lang række parametre. Skalaen går fra et til fem. På spørgsmålet "Hvor tilfreds er du generelt med dit barns skole?" har Horsens-forældrene givet følgende karakterer:

Lundagerskolen, specialskole 4,4

Langmarkskolen 4,1

Højvangskolen, folkeskole 4,1

Egebjergskolen 4,1

Østerhåbskolen 4,1

Dagnæsskolen 4,1

Stensballeskolen 4,0

Nim Skole 4,0

Bankagerskolen 4,0

Gedved Skole 4,0

Hovedgård Skole, folkeskole 3,9

Horsens Byskole, folkeskole 3,9

Østbirk Skole 3,9

Bakkeskolen, specialskole 3,9

Søvind Skole 3,8

Hovedgård Skole, specialskoleafdeling 3,8

Horsens Byskole, specialskoleafdeling 3,8

Lundskolen 3,7

Brædstrup Skole 3,7

Højvangskolen, specialskoleafdeling 3,5

Gennemsnit for kommunens skoler 4,0

Via dette link kan man dykke nærmere ned i tilfredsheden på de enkelte skoler.

Annonce

Specialskole i top

Helt i top med tilfredsheden ligger Lundagerskolen, hvor forældrenes gennemsnitskarakter når op på 4,4. Lundagerskolen er en specialskole med godt 100 elever, der alle har behov for specialpædagogiske tiltag for at kunne lære.

Og det har ikke undgået den nye skolechefs blik, at specialskolen i Lund har tilfredse forældre.

- Jeg har ikke talt med Lundagerskolen endnu, men det er klart, at det er noget, vi skal være nysgerrige på. Hvad er det, der virker på Lundagerskolen? Det skal vi dykke ned i, siger Henrik Kallestrup.

Et af de steder, hvor Horsens Kommune halter lidt bagefter landsgennemsnittet, er på tilfredsheden med kommunens sfo'er. Og netop sfo'erne er et indsatspunkt, siger skolechefen.

- Det er noget af det, vi skal have kigget på. Hvad kan vi gøre for at løfte fritidspædagogikken endnu mere og fastholde børnene i sfo'erne? Det er spørgsmål, vi snart tager op på en temadag for sfo'erne, siger Henrik Kallestrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce