Annonce
Horsens

Se listen: Disse butikker åbnede, lukkede eller flyttede i Horsens i det forgangne år

Tøjeksperten måtte på billedet her lukke ned på grund af corona. Kort efter måtte butikken lukke permanent, og siden er Kings & Queens flyttet ind i lokalerne. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I det store corona-år var der travlt på butiksfronten i Horsens, hvor mange enten sagde farvel eller goddag - eller begge dele.
Annonce

Horsens: 2020 har været et besynderligt år for butikslivet, men det er ikke, fordi det afspejler sig synderligt i antallet af åbnede, lukkede og flyttede butikker.

Dagligvarekæderne har haft rekordomsætning, da de som nogle af de eneste har måttet holde åbent gennem hele coronaperioden og blandt andet har kunnet nyde godt af lukkede restauranter, så danskerne selv har måttet stå for mere madlavning, og mindre grænsehandel.

For udvalgsvarebutikkerne og den generelle detailhandel har det været et hårdt år med tvungne lukningsperioder og begrænset antal kunder i butikkerne i åbningstiden. Samtidig har der været perioder, hvor danskerne er blevet opfordret til at blive hjemme - og endda opfordret til at handle online.

Mest lukket har butikscentrene været, men omvendt er Bytorv Horsens nok også det sted, hvor der er sket mest på butiksfronten i Horsens i 2020 - hvis man lige ser bort fra, at et helt nyt område ved Lilli Gyldenkildes Torv er kommet til og selvfølgelig har medført flere nye butikker.

Således går de to steder ofte igen på listen over især åbnede butikker, mens lukningerne er mere spredte.

Uden for kategori har flere butikker haft gang i udvidelser og større renoveringer. I Bytorv Horsens er H&M, Sport24 og Telias butikker blevet større, mens en udvidelse af Mad & Brød også er på vej.

Af større renoveringer kan man ikke komme uden om Bilkas gennemgribende omgang, men eksempelvis havde Jysk også lukket enkelte dage i januar, da butikken fik en større makeover.

Og ud over butikkerne på listen er flere madsteder åbnet, blandt andet Funky Donuts og Benny Bagel i Bytorv Horsens og Okkels Is i Grønnegade. Listen over dem findes på Horsens Folkeblads hjemmeside.

Her gælder det åbnede, lukkede og flyttede butikker, som er blevet beskrevet i Horsens Folkeblad og Horsens Posten i 2020:

Avisen tager forbehold for, at enkelte butikker kan mangle på listen. Man er velkommen til at skrive til nissk@hsfo.dk, hvis der skal tilføjes et spisested til listen - så opdaterer vi versionen på hjemmesiden.

De er lukket

Sportigan Horsens søgte i første omgang nye ejere, da den ene, Erik Olesen, gik på pension, og den anden, Lasse Jakobsen (billedet), ville trappe ned og blot have butikken i Brædstrup. Det lykkedes ikke, og i skrivende stund er der ingen Sportigan i Horsens. Arkivfoto: Morten Pape

Anna Larsen Antik, Kippervig - Anna Larsen besluttede kort før sin 95-års fødselsdag, at det var slut med antikbutikken i Horsens. Hun rykkede den i stedet hjem til Gylling.

B.young, Bytorv Horsens - der er sket en hel del i Bytorv Horsens i 2020, og selv om det mest handler om åbninger og rokader, blev det også til et farvel til blandt andre B.young, der lukkede 15. august.

Big Tone Horsens, Nørregade - omfattende renovering i lejemålet med dertilhørende støv- og støjgener samt en vandskade blev dråben for musikforretningen, der lukkede i juni.

Blomster Smedjen, Bygaden - En udramatisk lukning, meddelte ejerne. Sidste åbningsdag var 31. januar.

Boutique Mary, Søndergade - lukkede 31. marts efter kun ni måneder i Horsens. Genopstod en måned senere.

Decorate Shop, Kattesund - meldte i februar ud, at butikken lukkede, men længe derefter var der ophørsudsalg, da opsigelsesperioden gjaldt til 1. september.

GameStop, Graven - havde sidste åbningsdag 9. maj. Kæden lukkede alle butikker i Danmark i løbet af det første halve år af 2020.

Homme Femme Store, Søndergade - meldte i april ud, at coronakrisen betød ophørsudsalg. Siden har der været outlet i lokalerne på Søndergade.

Le Sac, Hospitalsgade - nåede lige at fejre 70-års fødselsdag, inden indehaver Hanne Rode besluttede sig for at stoppe efter 45 år i butikken. Lukkede i september.

Slikhuset, Søndergade - efter længere tid med "Lukket på ubestemt tid" blev lukningen 7. oktober permanent. Butikken overlevede ikke coronakrisen.

Solid, Bytorv Horsens - i ly af alle Bytorv Horsens' rokader og nye tiltag blev lukningen af Solid-butikken en relativt stille omgang.

Sportigan, Søndergade - medejer Lasse Jakobsen valgte at prioritere familien og nøjes med sin butik i Brædstrup. Sportigan Horsens lukkede 30. juni.

The Body Shop, Bytorv Horsens - lukkede 11. januar efter mere end syv år i bytorvet. Tabte kampen til internethandlen.

Tøjeksperten, Bytorv Horsens/Søndergade - kædens ejere, PWT Group, valgte i løbet af maj og juni at lukke 20 af kædens butikker, heraf den i Horsens.

Vinspecialisten, Hospitalsgade - havde sidste åbningsdag 18. april. Coronakrisen kostede mere, end der kunne rettes op på.

De er åbnet

Digitalt køsystem og betalingskasser i nabolokalet var nogle af de ting, der muliggjorde en åbningsfest, da Power indtog Horsens i november. Arkivfoto: Nicolai Skovgård

Bang & Olufsen, Søndergade - 1. februar åbnede Daniel Østergaard forretning i lokalerne ved siden af Eventyrsport på Søndergade.

Boutique Mary, Søndergade - åbnede igen 1. maj efter en måned forinden at være gået konkurs.

Butik Petit, Kattesund - Anna Skovgaard åbnede 1. maj en butik i Kattesund med tøj til børn i alderen nul til 12 år.

Cindy Negle & Spa, Bytorv Horsens - butikschef Hang Le fik en hård start. Salonen nåede lige at åbne i begyndelsen af marts, og så kom nedlukningen af blandt andet butikscentre.

Dr. D Guitars, Kippervig - Horsens stod ikke længe uden en musikforretning, da Dennis Laursen valgte at åbne sin 1. august i de lokaler, der havde huset Anna Larsen Antik.

Games N' Gadgets, Hospitalsgade - i kølvandet på lukningen af GameStop besluttede indehaveren af Legeland, Søren Nielsen, i august at åbne en spilbutik.

H&M Home, Bytorv Horsens - en helt ny butik er der måske ikke tale om, men med H&M's udvidelse blev der i august plads til en ny afdeling - en butik i butikken - i form af H&M Home.

Horsens Dækservice, Høegh Guldbergs Gade - Rune Hvidberg og Carsten Jensen åbnede 1. oktober et dækcenter på Høegh Guldbergs Gade.

Horsens Skomager & Nøgleservice, Kattesund - en af to skomagerbutikker, der er åbnet i 2020. Bag denne står Najib Nazari, der oprindelig er fra Iran.

Horsens Søndergades Apotek, SuperBrugsen Stensballe - 24. september åbnede Horsens Søndergades Apotek en filial i brugsen i Stensballe.

Humac, Bytorv Horsens - kort før jul slog butikken, der slår sig op på at sælge Apple-produkter, dørene op i Bytorv Horsens.

Kings & Queens, Bytorv Horsens/Søndergade - afløseren for Tøjeksperten er lidt mere målrettet de unge. Tøjkæden åbnede sin Horsens-butik i oktober.

Kirppu, Høegh Guldbergs Gade - loppesupermarkedet slog dørene op 31. oktober i de lokaler, der tidligere havde huset Sport24 Outlet.

Kløver Apoteket, Bilka - i forbindelse med Bilkas omfattende renovering blev der plads til et apotek under rulletrapperne, og det blev Kløver Apoteket fra Brædstrup.

Kontinué, Søndergade - med fokus på bæredygtighed, vintage og genbrug åbnede Michelle Skovby i september butik på Søndergade.

Maison Unik, Sorthøjvej - Maison Unik skulle alligevel ikke udelukkende være en netbutik, og derfor åbnede indehaver Tina Frederiksen hjemme på gården.

Meny, Jenny Kammersgaard Vej - Horsens' nye boligområde på havnen fik 27. februar sit lokale supermarked - eller madmarked, som Meny ynder at kalde sig selv.

Netto, Rosenkrantsvej - en ny bæredygtig og på mange måder grøn Netto-butik åbnede kort før jul i Bygholm Bakker.

Omhu, Nørregade - Marie Serritslev åbnede 28. september sin fodterapeutklinik på Nørregade.

Power, Grønlandsvej - elektronikkæden indtager byer med massive åbningsfester, men i november gjorde coronapandemien, at det måtte nytænkes med online køsystemer.

Romdeluxe, Bygaden - Blomster Smedjen efterlod tomme lokaler i Stensballe, og så slog Romdeluxe til. Butikken åbnede i november.

Skomageren Horsens, Ribersgade - Allan Elstrøm og Stina Bennedbæk Elstrøm åbnede skomagerbutik 1. oktober. De har også en i Odense og skomagerværksted, nøgle- og hælebar på gården i Rådved.

Sukré Bakery, Graven - polske Kinga Rebowska er egentlig uddannet bygningskonstruktør, men efter forgæves jobjagt valgte hun at udnytte sin kærlighed kager og åbnede sit bageri 5. august.

Vielskerhorsens.dk, internettet - en alternativ butik af slagsen. I forbindelse med coronalukningen kunne man handle i flere af byens butikker via nettet. Hjemmesiden er siden lukket ned, og ideen er flyttet over til cityhorsensonline.dk.

Vinöl, Borgergade - Siden 31. januar har man i samme forretning på Borgegade kunnet få fikset cykler, spist frokost, drukket fadøl og købt vinylplader.

De er flyttet

Benedikte Nørgaard flyttede sin butik, Benedikte, til billigere lokaler, men har indtil 1. februar outlet i de gamle. Arkivfoto: Line Kyed

Aldi, Lilli Gyldenkildes Torv - Aldi sagde farvel til lokalerne på Høegh Guldbergs Gade for at rykke ind på spritnye Lilli Gyldenkildes Torv i midten af juni.

Benedikte, Søndergade - butikken flyttede 300 meter for at få en lavere husleje i de lokaler, der tidligere havde huset Pieces. De gamle lokaler har været brugt til outlet under opsigelsesperioden.

Elgiganten, Lilli Gyldenkildes Torv - mindre lokaler til en voksende elektronikkæde lyder måske ikke logisk, men med et anderledes koncept end for 10 år siden gav det mening for Elgiganten at forlade Grønlandsvej og åbne på Lilli Gyldenkildes Torv i juni.

Garnlykke, Borgergade - garnbutikken var vokset ud af rammerne og rykkede fra Borgergade 3 til Borgergade 1.

Helsam, Søndergade - Helsam brugte uge fire på flyttesalg og rykkede så fra Jessensgade til Søndergade.

Kloster Frøknerne, Hospitalsgade - Merethe Hvid opgraderede butikken og især lagerpladsen, da hun hen over sommeren rykkede fra Borgergade til Hospitalsgade.

Message, Bytorv Horsens - tøjbutikken Kings & Queens skulle bruge meget plads til sin tøjbutik, og derfor rykkede Message længere ned ad "gaden"

Netto, Lilli Gyldenkildes Torv - Netto har aldrig selv kaldt det en flytning, men kæden lukkede på Grønlandsvej og åbnede kort efter - midt i juni - på Lilli Gyldenkildes Torv.

OneRepair, Bytorv Horsens - ombygninger i Bytorv Horsens førte flere rokader med sig, blandt andet at OneRepair flyttede ind i lokaler ved siden af Deichmann.

Reshoppit.dk, Vårsøvej - lokalerne på Nygårdsvej var blevet for små, og derfor flyttede secondhand-butikken i august til nye lokaler.

Skousen, Høegh Guldbergs Gade - Aldis flytning gav tomme lokaler, og det udnyttede Skousen til at flytte ind i det, der blev kædens største butik i Danmark.

Sport24 Outlet, Lilli Gyldenkildes Torv - ligesom Aldi blev det i juni et farvel til butiksområdet på Høegh Guldbergs Gade og goddag til nye rammer på Lilli Gyldenkildes Torv.

Triumph, Bytorv Horsens - flyttede som del af en større rokade ind i nyoprettede lokaler ved siden af H&M.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

AC Horsens

Reese har løsningen: Strukturen og en ketchup-effekt skal redde AC Horsens

Annonce