Annonce
Brevkasse

Se juristens svar: Hvad gør vi med boligen efter skilsmissen?

Tegning: Jens Nex
Annonce

Jeg blev skilt fra min ekskone for fem år siden, hvorefter hun blev boende i vores fælles hus. Hun betaler ikke noget for at bo i huset og har meddelt mig, at hun ikke har mulighed for at betale for at bo i huset og vil bo der gratis, indtil huset ryger på tvangsauktion.

Da jeg selv har mulighed for at sidde i huset, til det er solgt, går mit spørgsmål på, hvorvidt jeg har mulighed for at smide hende ud af huset for selv at flytte ind?

Eksmanden

Svar

Du kan ikke bare tvinge hende ud af huset, men du kan begære et offentligt skifte af jeres fælles-bo, hvorefter skifteretten kan bestemme, at huset skal sælges. Derefter er din ekskone nødt til at flytte ud af huset. I tiden, indtil I får solgt huset, skal I deles om udgifterne til ejendommen. Den part, der bor i huset, skal selv afholde udgifterne til vand, varme og elektricitet. Den part, der bor i huset, skal endvidere betale en husleje, som udgør 50 procent af, hvad I ville kunne udleje huset for. Denne husleje indgår i bo-opgørelsen i forbindelse med skiftet. Såfremt din ekskone ikke har mulighed for at betale denne leje, kan hun naturligvis ikke bo i huset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce