Annonce
Horsens

Se flere kandidater til årets Bojsen - Kun få dage tilbage til at indstille

Dennis Nielsen (øverst t.v.), der driver Træværk ApS, Donson Üstün (nederst t.v.) og Eigil Holm. Arkivfotos
Har du forslag til, hvem der skal have de tre Bojsen-priser i år, skal de afleveres senest mandag morgen.

Horsens: Mandag kl. 8 udløber fristen for at komme med forslag til, hvem der skal hædres med Årets Bojsen 2019.

For første gang har Horsens Folkeblad stillet skarpt og valgt et særligt tema for årets priser. Vi beder derfor om forslag til kandidater, som har gjort en særlig indsats for klimaet. Uanset om det er i det nære perspektiv, eller det rækker langt ud over lokalområdet.

På verdensplan bliver der holdt klimatopmøder og lavet aftaler landene imellem, men der er brug for, at alle tager del i projektet, hvis det skal ende med succes. Det gælder også lokalt.

Det er som altid bestyrelsen for Horsens Folkeblads Fond, der vælger modtagerne af hovedprisen og de to små Bojsen-priser. De overrækkes ved en reception i mediehuset i Bojsens Gård fredag 5. april kl. 13-15.

Vi har fået gode forslag allerede, men vil gerne have endnu flere. Har du en klimavenlig ildsjæl i tankerne, så giv os navn og begrundelse på hsfo.dk/bojsen eller udfyld kuponen her til højre og aflever den til redaktionen, Horsens Folkeblad, Bojsens Gård, Søndergade 47, 8700 Horsens.

Annonce

Eigil Holm

Hans Skov Hansen, Plantagen 1, Horsens, foreslår Eigil Holm.

Begrundelse: For gode lærebøger om Horsens og omegns kirker og biavl plus meget andet.

TræVærk ApS

Jette Hyllested, Bredvadmøllevej 18 Brædstrup, foreslår TræVærk ApS.

Begrundelse: TræVærk har bygget et fantastisk træhus på Hjarnø, som ligger i Horsens Fjord. Huset er opført på jordskruer, så huset er bygget uden betonfundament. TræVærk er en virksomhed, som sætter bæredygtighed i højsædet. De holder fast i deres principper om, at de mest bæredygtige kvadratmeter er de kvadratmeter, som ikke bliver bygget. Der bruges alt for mange ressourcer på at bygge store huse, og der bliver ikke ved med at være råstoffer og fossilt brændsel nok til at producere traditionelle byggematerialer som mursten og beton.

Træ er en fornybar ressource, som kan plantes og høstes efter behov.

TræVærks princip om den økonomisk forsvarlige bæredygtighed er virkelig også værd at tage et kig på, da billige huse giver mindre lån og mere tid til at leve livet med familien! Som Dennis fra TræVærk plejer at sige, så er vores vækstsamfund og overforbrug ikke sundt for vores klima.

Jeg giver hermed mine varmeste anbefalinger.

Jane Lønstrup

Carsten Vandsøe, Stensballe Strandvej 95, Horsens, foreslår Jane Lønstrup.

Begrundelse: Jane Lønstrup har nu igennem mere end 15 år været med til at føre en kæmpe flok børn ud i livet i hendes job i børneinstitutionen Triton i Stensballe.

Med stor indsigt og forståelse for børns behov er hun med til at forme den kommende generation af Horsens-borgere. Med uselvisk opofrelse giver hun alle i Triton den helt rigtige vej i livet. Som et kendt ansigt af rigtigt mange er alle dage en konstant rejse i at gøre en forskel.

Intet prestigeprojekt eller krav om anerkendelse, men blot en stor ildhu for at give vores alles fremtid en god start i livet.

Donson Üstün

Jose Caliante Monta, Hybenvej 25, Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Lidt skør i bolden, men med hjertet på rette sted.

Tony Bygballe

Vera Christensen, Væbnervej 46, Horsens, foreslår Tony Bygballe.

Begrundelse: På grund af det fantastiske arbejde, han er med til at gøre for naturen i Horsens og omegn, samt det, at han har været med i arbejdet omkring Den Genfundne Bro, som er blevet en stor turistattraktion for kommunen.

Donson Üstün

Turan Guler, Houmannsgade 8B, Horsens, foreslår Donson Üstün. Begrundelse: Godt arbejde for samfundet.

Donson Üstün

Thomas Brogaard, Fussingsvej 8B, Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han handler aktivt i kampen for et renere Horsens.

Donson Üstün

Lajla Safran Nielsen, Kirkevej 50, Otterup, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han er en inspiration for Horsens by og generelt det danske samfund. Han er berigende med sine ord og tanker. Han er et utroligt kærligt og betænksomt menneske. Med dette synes jeg, at han har fortjent denne pris.

Donson Üstün

Carsten Bundgaard, Villavej 1 B, Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Fordi han gør noget ekstraordinært for miljøet og byen.

Donson Üstün

Per Blirup Larsen foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han er en ildsjæl, går meget op i miljøet og samler sækkevis af affald rundt omkring.

Henrik Nørgaard

Gerda Ousager, Strandpromenaden 40, Horsens, foreslår Henrik Nørgaard.

Begrundelse: Går dagligt tur fra Carit Etlars Vej til Strandpromenaden og Strandparken. Her samles affald. Altid en venlig hilsen og en lille snak om vind og vejr. Altid sammen med sine følgesvende, de to hunde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce