Annonce
Horsens

Se flere kandidater til årets Bojsen - Kun få dage tilbage til at indstille

Dennis Nielsen (øverst t.v.), der driver Træværk ApS, Donson Üstün (nederst t.v.) og Eigil Holm. Arkivfotos
Har du forslag til, hvem der skal have de tre Bojsen-priser i år, skal de afleveres senest mandag morgen.

Horsens: Mandag kl. 8 udløber fristen for at komme med forslag til, hvem der skal hædres med Årets Bojsen 2019.

For første gang har Horsens Folkeblad stillet skarpt og valgt et særligt tema for årets priser. Vi beder derfor om forslag til kandidater, som har gjort en særlig indsats for klimaet. Uanset om det er i det nære perspektiv, eller det rækker langt ud over lokalområdet.

På verdensplan bliver der holdt klimatopmøder og lavet aftaler landene imellem, men der er brug for, at alle tager del i projektet, hvis det skal ende med succes. Det gælder også lokalt.

Det er som altid bestyrelsen for Horsens Folkeblads Fond, der vælger modtagerne af hovedprisen og de to små Bojsen-priser. De overrækkes ved en reception i mediehuset i Bojsens Gård fredag 5. april kl. 13-15.

Vi har fået gode forslag allerede, men vil gerne have endnu flere. Har du en klimavenlig ildsjæl i tankerne, så giv os navn og begrundelse på hsfo.dk/bojsen eller udfyld kuponen her til højre og aflever den til redaktionen, Horsens Folkeblad, Bojsens Gård, Søndergade 47, 8700 Horsens.

Annonce

Eigil Holm

Hans Skov Hansen, Plantagen 1, Horsens, foreslår Eigil Holm.

Begrundelse: For gode lærebøger om Horsens og omegns kirker og biavl plus meget andet.

TræVærk ApS

Jette Hyllested, Bredvadmøllevej 18 Brædstrup, foreslår TræVærk ApS.

Begrundelse: TræVærk har bygget et fantastisk træhus på Hjarnø, som ligger i Horsens Fjord. Huset er opført på jordskruer, så huset er bygget uden betonfundament. TræVærk er en virksomhed, som sætter bæredygtighed i højsædet. De holder fast i deres principper om, at de mest bæredygtige kvadratmeter er de kvadratmeter, som ikke bliver bygget. Der bruges alt for mange ressourcer på at bygge store huse, og der bliver ikke ved med at være råstoffer og fossilt brændsel nok til at producere traditionelle byggematerialer som mursten og beton.

Træ er en fornybar ressource, som kan plantes og høstes efter behov.

TræVærks princip om den økonomisk forsvarlige bæredygtighed er virkelig også værd at tage et kig på, da billige huse giver mindre lån og mere tid til at leve livet med familien! Som Dennis fra TræVærk plejer at sige, så er vores vækstsamfund og overforbrug ikke sundt for vores klima.

Jeg giver hermed mine varmeste anbefalinger.

Jane Lønstrup

Carsten Vandsøe, Stensballe Strandvej 95, Horsens, foreslår Jane Lønstrup.

Begrundelse: Jane Lønstrup har nu igennem mere end 15 år været med til at føre en kæmpe flok børn ud i livet i hendes job i børneinstitutionen Triton i Stensballe.

Med stor indsigt og forståelse for børns behov er hun med til at forme den kommende generation af Horsens-borgere. Med uselvisk opofrelse giver hun alle i Triton den helt rigtige vej i livet. Som et kendt ansigt af rigtigt mange er alle dage en konstant rejse i at gøre en forskel.

Intet prestigeprojekt eller krav om anerkendelse, men blot en stor ildhu for at give vores alles fremtid en god start i livet.

Donson Üstün

Jose Caliante Monta, Hybenvej 25, Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Lidt skør i bolden, men med hjertet på rette sted.

Tony Bygballe

Vera Christensen, Væbnervej 46, Horsens, foreslår Tony Bygballe.

Begrundelse: På grund af det fantastiske arbejde, han er med til at gøre for naturen i Horsens og omegn, samt det, at han har været med i arbejdet omkring Den Genfundne Bro, som er blevet en stor turistattraktion for kommunen.

Donson Üstün

Turan Guler, Houmannsgade 8B, Horsens, foreslår Donson Üstün. Begrundelse: Godt arbejde for samfundet.

Donson Üstün

Thomas Brogaard, Fussingsvej 8B, Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han handler aktivt i kampen for et renere Horsens.

Donson Üstün

Lajla Safran Nielsen, Kirkevej 50, Otterup, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han er en inspiration for Horsens by og generelt det danske samfund. Han er berigende med sine ord og tanker. Han er et utroligt kærligt og betænksomt menneske. Med dette synes jeg, at han har fortjent denne pris.

Donson Üstün

Carsten Bundgaard, Villavej 1 B, Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Fordi han gør noget ekstraordinært for miljøet og byen.

Donson Üstün

Per Blirup Larsen foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han er en ildsjæl, går meget op i miljøet og samler sækkevis af affald rundt omkring.

Henrik Nørgaard

Gerda Ousager, Strandpromenaden 40, Horsens, foreslår Henrik Nørgaard.

Begrundelse: Går dagligt tur fra Carit Etlars Vej til Strandpromenaden og Strandparken. Her samles affald. Altid en venlig hilsen og en lille snak om vind og vejr. Altid sammen med sine følgesvende, de to hunde.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce